Gospodarstvo

Agencija leta - Futura DDB

Portorož, 31. 03. 2006 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalka 15. Slovenskega oglaševalskega festivala je agencija Futura DDB.

Na 15. Slovenskem oglaševalskem festivalu (SOF) so agenciji Futura DDB dodelili tudi veliko nagrada na področju televizijskega oglaševanja, in sicer za oglasa Siola Modri ADSL ribič in Modri ADSL tuš. Nagrado oglaševalec leta si je prislužilo podjetje Si.mobil, za oglaševalsko osebnost pa so na letošnjem SOF razglasili Gordano Petek Ivandič iz podjetja Belinka.

Prek SMS sporočil so obiskovalci za najboljši televizijski oglas izbrali enega iz serije Mobitelovih oglasov, največ glasov za najboljšo celostno oglaševalsko akcijo pa je prek SMS glasovanja dobila Electroluxova pralnica na Rock Otočcu agencije Formitas BBDO.

Veliko nagrado 15. SOF je za področje tiskanih oglasov prejela agencija Mayer McCann za oglas Brisače, ki so ga izdelali za knjigarno Vale Novak. Za najboljši radijski oglas so razglasili reklamo Izreden dizel agencije Saatchi & Saatchi. Veliko nagrado za najboljše spletno oglaševanje si je prislužila agencija Mediamix za spletno predstavitev produkcijske hiše Arkadena film. V sekciji celostne oglaševalske akcije je žirijo letošnjega festivala najbolj prepričal oglas Electroluxova pralnica na Rock Otočcu agencije Formitas BBDO, veliko nagrado sekcije druga oglasna sredstva pa je prejela agencija Votan Leo Burnett za oglaševanje tradicionalne tajske masaže.

Letošnji, 15. Slovenski oglaševalski festival, je zaznamovalo rekordno število prijavljenih oglasov. Po besedah predsednika letošnjega festivala Dejana Turka so letos v tekmovalnih sekcijah našteli več kot 800 oglasov.

Simobil je nagrado, ki jo podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica, dobil za dolgoročno zavedanje o pomembnosti upravljanja blagovne znamke. Po besedah organizatorjev se je podjetje uspešno usmerilo na ciljno starostno skupino med 15 in 30 leti, ki se ji poskušajo približati predvsem s posrečeno izbiro glasbe v oglasih. 

Pro Plus d.o.o. je v tekmovalni skupini C za oglas Razočarane gospodinje – vsak ima nekaj umazanega perila dobil srebrno priznanje. To je edini nagrajenec SOF-a, ki ni agencija.

Gordana Petek Ivandič si je nagrado za oglaševalsko osebnost po mnenju upravnega odbora Slovenske oglaševalske zbornice prislužila zaradi dolgoletnega uspešnega promoviranja blagovne znamke Belinka. Poleg tega je Petek Ivandičeva že desetletja prisotna v slovenskem oglaševalskem prostoru skozi udejstvovanje na Zlatem bobnu in festivalu SOF. Leta 2000 je bila predsednica Slovenskega oglaševalskega festivala.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.