Črna kronika

Zasegli 160 kilogramov kokaina

Banjaluka/Zagreb/Sarajevo, 28. 11. 2007 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški policisti so predstavili mednarodno akcijo, v kateri so razkrinkali verigo trgovine z mamili.

Policisti Hrvaške, Srbije, Makedonije, Slovenije, Grčije in Republike srbske so izvedli obsežno preiskavo in razkrinkali verigo mednarodne trgovine z mamili. Na območju Republike srbske so aretirali šest državljanov BiH, pri katerih so odkrili tudi šest kilogramov konoplje.

Prvo pošiljko kokaina so zasegli septembra letos v reškem pristanišču. Drugo pošiljko pa v grškem pristanišču Pireus. Obe pošiljki sta bili naloženi v ekvadorskem pristanišču Guayaquil, naročnika pa sta bili podjetji s sedežem v Banjaluki in Grčiji.

Potek raziskave

14. septembra so policisti v reškem pristanišču odkrili kontejner z lesenimi paletami, med katerimi je bilo skritih 139 paketov kokaina. Policija je začela tovoru slediti. 19. septembra so osumljenci prevzeli sporni tovor in odpeljali so ga v Banjaluko. Kontejner se je vrnil prazen v reško luko.

Policija je dobila informacijo, da je podjetje iz Banjaluke, ki je že prevzelo prvo pošiljko, naročilo še drugo pošiljko, prav tako iz Ekvadorja.

Tokrat so tovor odkrili grški policisti v pristanišču Pireus. Odkrili so 139 paketov kokaina. Sledili so tovoru, ki je zopet pristal v reškem pristanišču. Tokrat je tovor dobil novega lastnika, pravno osebo iz Grčije. Ta oseba se je odločila kontejner s kokainom prepeljati po kopnem. Policija je tovor sledila do Zagreba, Beograda in Skopja. Tovor je končal svojo pot v Atenah, kjer je bil aretiran 34-letni grški državljan.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pela_41@hotmail.com
10. 12. 2007 13.58
jah sam je tut ta fuknn kokain škodliv.sam tega nuben neve.razn tisti k so se od tega šli odvadt.na srečo men tega ni treba in mi tut nebo treba
Underwerse
04. 12. 2007 19.25
S tem nism mislu, da je kokain manj skodljiv zdravju, kot alkohol, ampak, da naredi manj skode na splosno! Se opravicujem za nejasnost mojega prejsnjega komentarja.
legenda_foruma@hotmail.com
01. 12. 2007 22.05
OMG js bi tud. Kok enih drog joooj kaj mi dela. Niso resni. Nej raj taprave kriminalce lovijo.
piqica.x3@gmail.com
01. 12. 2007 17.39
panterra.9 = se nebi strinjala sz tabo. Če postaneš odvisnik od alkohola si lahko tudi nasilen, tudi če popijš kozarč dva in si pijan postaneš nasiln, pri trdih drogah pa ni tako vedno. Tako da če bi se kdo dal primerjati drogo bodisi trdo al pa mehko z alkoholom bi marsikej ugotovili. Lp
scoop
30. 11. 2007 09.02
jelena.smon !! Tocno tako, ce bi jih tam mal vec polovili, bi tle blo malo manj droge... In bi policaji lahko veliko bolj temeljito izvajali kontrolo prometa in pisala kazni tiatim ki niso pripasani ... ;) In tistim, k grejo malenkost vec cez omejitev ;) In seveda, imeli bi veliko vec casa za lenarjenje ob tako lepih placah v primerjavi z policaji iz juga... Tisti tam doli se pa naj izpostavljajo nevarnostim za cca. 200 Eu na mesec ;) V glavnem... Jst sm s tabo ;)
Ndvskd
29. 11. 2007 17.55
ma ja... tega se ne da ustavt... preveč keša preveč užitka pa preveč slabga da bi se to lohka ustavl... jih ujamejo deset rata dvajset novih... tko to je... na račun teh dvajset novih jih 40 novih umre... koga od njih briga to? polcijo? preprodajalce? norkomane? ne verjamem... sam da je keš pa droga... ta svet je šou že zdauni u franže... pa še bl bo šou... newem sicer od kje ideja da koka manj škoduje kokr alko... po enem letu zauživanja kokaina bi človek tut "ubiju" ne da bi to obžaloval, da pride do par gramov... kokrkol... ni primerjave med trdo drogo in alkoholom...
Saj se to že dolgo ve da se v parlamentu drogirajo vsi po vrsti,kar se tudi pozna v politiki. Zakaj pa mislite da je eden bolj usekan od drugega.hahaha
Underwerse
29. 11. 2007 00.28
Kokain naredi manj skode kot alkohol, ce odmislimo davek, ki ga pobira drzava. Sicer pa korenine verjetno segajo vse tja od politikov pa tja do terorizma. Dokaz ? Vzorec uzet iz stranisca v parlamentu ! Nauk : List je na eni strani bolj zelen, ampak se vedno je samo list !
Deni Prosen
28. 11. 2007 17.46
SPt bojo šle cene gor....hahaha ;)
Strelja?ko
28. 11. 2007 17.05
Eh če bi... bilo manj alkohola, bi blo manj nesreč in nič vinčka, kako bi blo??? Bi še martinovali? Isto velja za droge, težke so nevarne, lahke pa dobre. Važi!
jelena.smon@siol.net
28. 11. 2007 16.29
če bi jih na balkanu več polovili,bi bilo tudi pri nas manj droge