Črna kronika

VIDEO: 'Vrnite nama Maddie!'

London, 22. 12. 2007 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Starša izginule Madeleine McCann sta pred božičem posnela ganljiv video, v katerem prosita za vrnitev njune hčerke.

Starša še nista izgubila upanja.
Starša še nista izgubila upanja. FOTO: Reuters

Kate in Gerry McCann sta pred božičnimi prazniki posnela ganljiv videoposnetek, v katerem prosita za vrnitev maja izginule hčerkice Madeleine McCann. Posnetek sta obupana starša poslala na več britanskih televizijskih postaj, v upanju, da ga bodo predvajali in s tem pripomogli k vrnitvi njune 4-letne hčerke.

Starša sta video posnela doma ob božičnem drevescu. Čeprav jima ni do praznovanja božiča, pa sta kljub temu ustvarila božično vzdušje za dveletna dvojčka. Snemanje so morali večkrat prekiniti, ker Kate ni mogla zadrževati solz, a na koncu je le posnela svoj del.

Madeleine, mamica in očka sta tukaj. Vedi, da te imava rada. Vsi te tako zelo pogrešamo. Sean in Amelie vsak dan govorita o tebi. Skušamo narediti vse, da bi te našla. In veliko prijaznih ljudi nama pomaga. Bodi pogumna,” je Kate nagovorila hčerko. Na koncu je še dejala, da je njena največja božična želja, da bi se Maddie vrnila.

Madeleine je izginila 3. maja na Portugalskem, od takrat pa je še vedno pogrešana.
Madeleine je izginila 3. maja na Portugalskem, od takrat pa je še vedno pogrešana. FOTO: Reuters

Na posnetku gladalce nagovori tudi Gerry McCann, ki pove, da bo to najtežji božič za njegovo družino, če se hčerka ne bo vrnila. “Nekdo ima moč, da v božičnem času pokaže sočutje in konča to grozno izkušnjo, v kateri smo se znašli. Prosim, prosim, povejte nam, kjer je Maddie,” pa je zaprosil ugrabitelja.

Par je v objavo poslal tudi do zdaj še nevidene posnetke deklice, ki so bili posneti lanskega božiča in prikazuje Maddie, ki odpira darila.

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cannondale
25. 12. 2007 08.52
zalostna zgodba, ni kej. po moje je prepozn. zdj ma ze druge starse.
Golcar
24. 12. 2007 13.05
parafin.... tolk govori o milionih pogresanih pa nvem kaj se use pa na konc dodajas MRS! dj zacni iskalno akcijo, odpri sklad, prpel medije pa nared kj... hvala kur** d sploh ljudje hocjo pomagat vsaj 1 kot pa nobenmo!
dark_one@email.si
23. 12. 2007 14.09
Yay! Wiiiiii!!! Maddie!! Zdej pa ze dolgo ni bilo novega dela te media-novele! Grem hitro po kokice pol pa video gledat! Waaaa super, pol bom pa lohk se gledal fotke kako je Britney kupovala darila! Pa sem ze mislu kaksen dolgocasen dan bo danes...
nicky.rigler@email.si
22. 12. 2007 19.42
nicky.rigler@email.si
22. 12. 2007 19.42
maktub
22. 12. 2007 19.21
Tonček teb se pa res nasmejem zmeri. Si faca in maš ideje hehe
anakos@email.si
22. 12. 2007 19.17
Uboga družina McCann! Ne glede na to, da sta pustila otroke same v sobi, je "primerna kazen" že daleč čez mero ... Ne verjamem, da sta še bolj kriva kot toliko, da sta šla bre otrok stran ... Dejstvo je, da nihče od nas ne naredi vsega pravilno, toda na srečo se velikokrat vse srečno izide! Imamo tudi veliko sreče, ne moremo se samo hvaliti s pametnimi odločitvani.
Tonček Balonček
22. 12. 2007 18.01
Glede na to, da Slovenija prevzema predsedovanje EU in s tem tudi naš Dragutin Mate skrbi, kot generalni, za izginule osebe, predlagam, da Slovenija prevzame pokroviteljstvo nad tem primerom, stiska zloženke, brošure drugih oblik, posname video in zgoščenko ter stori eš marsikaj drugega, morda bi ob prvi obletnici videnja Maddie na Brezjah tam organizirali srečanje staršev iz vse Evrope, ki so jih izginili otroci in še marsikaj, možnosti so velike, porovitelejv tudi, le ptava oseba se mora lotiti tega, gre za menežerski izziv desetetja. Javni raspis za iskanej se mi ne zdi ustrezen pristop! Geslo: Maddie, Slovenia loves you forever!!
Matic Specto
22. 12. 2007 16.32
Najbl boga se delata zato da bi prekrila svojo krivdo in izpadla res obupana starša. Pa kdo bo to še bral po 8ih mesecih. Prov na bruhanje mi že gre.... in ja ne bom več brau.
goran1_15@hotmail.com
22. 12. 2007 16.32
ma ne vem, sicer srčno upam da je mala Maddie živa in zdrava vendar močno dvomim.Pa tud starša mi nista delovala pristno že od samega začetka mi mal delujeta tko zaigrano no. Skratka sta mi sumljiva že od prvih izjav dalje in nastopov pred kamerami.ŽALOSTNO vse skupaj no glede malega angelčka Maddie.
Peter Campina
22. 12. 2007 16.24
glede na to da so jo ugrabl in da jo išče ceu svet...je zihr že kej poštrihana,postržeena...oz. pač da ni več prepoznavna po starih fotkah.tko da pomagal lih nebo veliko po mojem mnenju.
Ramzess
22. 12. 2007 16.12
Takole bom rekel, glede nato, da smo že vsi soglasni, da tole traja malo predolgo. Še vedno se poraja vprašanje brez odgovora, zakaj nista pazila na otroka v hotelu, zakaj se niso dotaknili onih dveh, itd., gre še za en primer staršev, ki ne razumejo lastne odgovornosti in prezuspešno (in dolgo) zvonijo po toči, kot pravi naš pregovor, ko je že prepozno. In kako se počutita dvojčka ob vsem tem, ves ta čas, ko so ju starši zaradi vsega tega, brez dvoma, zapostavili. Tudi ta reč se mora nekje in enkrat kočati, in starši živeti, kot vsi drugi v podobnem položaju. Za Veliko noč (drugo leto) lahko pričakujemo posnetke kako je Maddy lani zbirala jajčka. Nekje gotovo že pišejo scenarij za ta film, gotovo nekaj podobnega kot film Iskanje Salome.
Ana Mevc
22. 12. 2007 16.11
kera hinavca sta tta dva ej! manipulerata s folkom da jima da dnar k ga pol hočta porabt za odvetnike da seb rit rešta.. itq je pa tamala že zdavni MRTVA (še najbolš bi blo tk..ker če je mogla preživet teh skor 8 mescou je pa res bog ve kje --> pol je pa res trpela!).. ubila pa sta jo starša s svojo nesposobnostjo, mislm nesprejemnljivo mi je da sta jim dajala pomirjevala da sta tri otroke mlajše od 4 let puščala same, zato da sta lahko vn šla! POL PA TLE MANIPULERATA MRRRŠ! dvojčka in maddie se mi zelooo smilijo da majo (al pa mata) taka starša!! groza.. u rest z nima dvojčka jima je treba pa uzet!
parefin@yahoo.com
22. 12. 2007 16.05
Oooo boga in oohhh in slooooh!!!! Pa kaj je z vami!? Celo leto se pise SAMO O TEJ tamali, ne pise se pa nic o MILJONIH ostalih ugrabljenih otrocih!! MRŠ!!!! In žalostno je kako se bolj brigate za izgubljeno tujko kot ba za vse ugrabljene SLOVENSKE otroke! ŽALOST!!! PRAVA ŽALOST!!! In žalost papeža ki je dal mašo LE TEJ tamali in ne MILJONOM ostalim otrokom katerih starsi zal niso miljonarji za razliko od madie! MRŠ!!! ŽALOST JE TA SVET!!! MRŠ!!!!!!!
Doctor_Zhivago
22. 12. 2007 15.54
Res je, da na svetu izgine veliko otrok, toda žalostno dejstvo je, da vseh ne dajo v medije. Res upam, da bodo punčko našli živo in zdravo, ne verjamem, da bi Madeleine McCannova ubila ali prodala pedofilom (kajti vest bi starše morala tako razžirati, da ne bi mogla takole nastopati v javnosti - razen, če bi bila kamnitega srca) - morda se bo zgodil čudež kot pri Nataschi Kampusch! Smilita se mi dvojčka, Sean in Amelie, morda pogrešata sestrico in tudi vse življenje bosta zaznamovana tako ali drugače zaradi njenega izginotja!
Peter Campina
22. 12. 2007 15.53
ja a ni njun zasebni detektiv k sta ga pač najela...rekku de bo maddie do božiča doma?pa d on ve kje se nahaja pa take fore...to enkrt neki piše kle u članki na tej strani...pol se pa sploh več ne govori o tem...joi
Omelo1
22. 12. 2007 15.26
Tudi men se zdi, da gre tole že mal predaleč! Na dan ugrabijo še pa še otrok, da ne govorim koliko jih še pobijejo. Tukej pa zarad ene punčke vsak teden bereš kako sta starša boga, JA STA!! IN NE, NISTA EDINA! Sta pa edina ke se že celo leto pojavljata v medijih in ki sta na ta račun zalužila veliko denarja!
nutcase
22. 12. 2007 15.05
A spet.. Ma važnj, da je spodi telefonska al št. računa kam lahk gre dnar za "sklad". :))))))))
civitasstain@gmail.com
22. 12. 2007 14.57
mihec.zupopihec V Vojniku je umobolnica, te bodo sigurno radi sprejel. Če ti morejo kaj pomagat ne vem, ker so špecialisti za glave, ne pa za prostake......
fubu@siol.net
22. 12. 2007 14.39
nekdo smrdi po cerkvi :) ... sicer pa upam da jo končno najdejo.