Črna kronika

Umrli na tirih

New Delhi, 28. 02. 2008 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Indiji je potniški vlak povozil skupino delavcev, ki je prečkala progo na nezavarovanem prehodu.

Železniški tir
Železniški tir FOTO: Reuters

V zahodnoindijski državi Gudžarat je potniški vlak povozil 15 oseb. Skupina je prečkala progo na nezavarovanem prehodu, je sporočila lokalna policija. Gre za delavce in njihove družine. Progo so prečkali ponoči, pri tem pa niso opazili, da se jim z veliko hitrostjo približuje potniški vlak.

"Ob progi smo našli trupla 15 oseb. Med žrtvami sta bila tudi dva otroka in dve ženski,“ poroča tiskovna agencija Reuters.

Na železniških tirih v Indiji vsako leto umre nekaj sto oseb. V Indiji so našteli 18 tisoč nezavarovanih železniških prehodov, poroča tiskovna agencija Reuters.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trapist
29. 02. 2008 04.12
Indija je indija. Po eni strani so imeli že ljudi v vesolju, premorejo atomsko bombo, IT prestolnico, po drugi strani pa se kopljejo v svinjariji, prenaseljenosti in revščini. Dežela nasprotij. http://www.youtube.com/watch?v=ZCEbGOvZfmk
nintendo64@email.si
28. 02. 2008 12.50
Pri nas novinarji štejejo prehode kot nezavarovane, če nimajo zapornic. Čudno pa je, da se nikoli ne odpeljejo v sosednjo Avstrijo, kjer je takih večina prehodov...
Ramzess
28. 02. 2008 12.48
Neverjetno no, 'vseh' 15 ljudi, ki so vsi hkrati morali biti na tirih, precej skupaj, vlak pa precej hiter, da je ubil vse, bogve kdaj so jih komaj našli. Neverjetno no, pa nebeden od njih ni opazil, slišal vlaka, ali vsaj kakorkoli zaslutil prihajajoči vlak, verjetno so med potjo 'spali' ali kaj. Pa saj nobena noč ni tako 'črna', da se ne bi prav nič videlo in slišalo. Kako pa vedo, da jih ni bilo morebiti več, kako vedo da ni šlo za skupinski samomor (cele družine), čeprav je slednje malo verjetno, ali pač. Še vedno se mi zdi malo verjetno, da so bili vsi hkrati na tirih, razen če so stali v ravni vrsti, en poleg drugega, pa smo spet pri domnevnem samomoru. Težava je v tem, da vsi komplet ne bi mogli biti mrtvi, zunanje v skupini bi odbilo vstran iz tirov, in ti bi zagotovo bili preživeli, oz, je vlak moral peljati z veliko hitrostjo. Žal je treba upoštevati, da v članku ni vseh dejstev, pa je težko sklepati, kaj naj bi se ali se je dejansko zgodilo.
IvanaOrleanska
28. 02. 2008 11.07
Rikec - če še nisi bil v Indiji ne lapaj, ok?
Rikeec
28. 02. 2008 09.15
Hahahaha kake bedarije trosite!! 18.000 nezavarovanih prehodov?????? Pa kaj ste nori!? Saj pri nas so tudi (PO VAŠE - NOVINARSKO) vsi prehodi z Andrejevim križem nezavarovani!! Pa hudirja a majo vaši novinarji Popovci sploh kako izobrazbo?? Da nimajo ponarejenih diplom, ni 2x za rečt!! Ker spodoben novinar nebi trosil takih bedarij kot jih tule!! Da si nebi drznili zbrisat komentarja, s tem boste odgovorili na moje vprašanje, da imate novinarje neizobražene!!