Črna kronika

Tajnica odprla paket bombo

Pariz, 06. 12. 2007 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V središču Pariza je eksplodirala bomba. Ena oseba je umrla, šest ljudi pa je ranjenih.

V središču francoske prestolnice je eksplodirala bomba, ki je ranila šest oseb, eno pa ubila. Eksplozija je odjeknila v poslovni zgradbi v modnem 8. okrožju, blizu Elizejskih poljan, v kateri je več odvetniških družb. V isti stavbi je imela do nedavnega sedež tudi pravna družba francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja. Paket, ki ga je razneslo, je bil sicer naslovljen na odvetniško pisarno Catherine Gouet-Jenselme v drugem nadstropju. Ni jasno, zakaj bi bila ona tarča napada.

Eksplozija je odjeknila v bližini Elizejskih poljan.
Eksplozija je odjeknila v bližini Elizejskih poljan. FOTO: Reuters
"Nekdo je prišel v pisarno in odložil paket. Tajnica ga je odprla in dejansko je odprla paket bombo, ki jo je ubila," je izjavil vidno pretreseni odvetnik Christian Charriere-Bournazel.

Na prizorišče je po eksploziji prihitelo ducat policijskih avtomobilov, vojaško osebje in nekaj gasilskih vozil. Takoj ob prihodu so našli še en podoben paket, a so ga takoj deaktivirali, stavbo pa izpraznili in dostop do nje prepovedali. Najhuje ranjenega, odvetnika Oliverja Branea, so odpeljali v bolnišnico.

Notranja ministrica Michele Alliot-Marie je zaradi dogodka predčasno odpotovala iz Bruslja, kjer se je udeležila srečanja notranjih ministrov EU, da bi obiskala prizorišče. V izjavi je zapisala, da "najostreje obsoja to strahopetno in sovražno dejanje."
Policisti so zavarovali območje.
Policisti so zavarovali območje. FOTO: Reuters


Eno od odvetniških družb v zgradbi na bulvarju Malesherbes je leta 1987 soustanovil sedanji francoski predsednika Nicolas Sarkozy, njegovo ime pa je nosila do 9. maja letos. Teden dni zatem je Sarkozy prisegel kot predsednik. Zaenkrat ni znano, ali je med eksplozijo in Sarkozyjem kakšna povezava.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eastpa123@gmail.com
07. 12. 2007 10.25
Ramzess
06. 12. 2007 21.21
"Paket, ki ga je razneslo, je bil sicer naslovljen na odvetniško pisarno Catherine Gouet-Jenselme v drugem nadstropju. Ni jasno, zakaj bi bila ona tarča napada." Zakaj ni jasno, če gre za odvetniško pisarno, a ni to dovolj. Sicer ne vemo, za kake sorte odvetnike gre, s kakšnim pravom so se ukvarjali, zagovo pa vemo, da vsaj ene stranke niso zadovoljili. Če je med ranjenimi kakšna stranka, jih utegne še tožiti zaradi nezadovoljstva. "Tajnica ga je odprla in dejansko je odprla paket bombo, ki jo je ubila" Zanimiv stavek. Dejansko ja, kajpak ni šlo za vajo ali (filmsko) igro. "V isti stavbi je imela do nedavnega sedež tudi pravna družba francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja.""Zaenkrat ni znano, ali je med eksplozijo in Sarkozyjem kakšna povezava." Nikakor ne morejo mimo njega, kar je bilo je bilo pred mnogo meseci, čeprav morda nima nič s tem, a bodo brihtneži našli povezavo, pa če si jo bodo morali izmisliti. Taka psihološka igra je lahko neprijetna za morebitnega storilca (osumljenca).
Johny B ?ati?
06. 12. 2007 16.55
MA RES ČUDEN POSNETEK,KR NEKI PHAHAHAH
Harkon
06. 12. 2007 16.51
Paket je razneslo v pisarni, v videu pa v garaži?
Video pa ni ravno ustrezajoč...