Črna kronika

Nova mamica za Maddie?

London/Lizbona, 25. 06. 2007 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ugrabljene britanske deklice Maddie še vedno niso našli. Nova sled je policiste popeljala v svet trgovanja z otroki.

Madeleine pogrešajo že od 3. maja.
Madeleine pogrešajo že od 3. maja. FOTO: Reuters

Policija je začela preiskovati novo sled v primeru izginule britanske deklice Madeleine McCann, ki so jo ugrabili iz apartmaja v portugalskem letovišču. Detektivi preverjajo, ali ni ugrabitev povezana z vzhodnoevropsko trgovino z otroki.

Mreža naj bi otroke prodajala na t. i. dražbah na parkiriščih velikih nakupovalnih centrov na Portugalskem in v Franciji, za še posebej zaželene otroke pa naj bi iztržili celo do 7000 britanskih funtov, kar je več kot 10.000 evrov. Podrobnosti o trgovini z otroki je objavila francoska policija, saj so prepričani, da je ugrabitev Madeleine povezana prav s to kriminalno združbo.

Pred časom je policija že aretirala mamo, ki je hotela severno od Lizbone prodati svojega dojenčka, prav tako pa so aretirali tudi dva romunska para na parkirišču pred neko trgovino v francoskem Bordoixu, ker so skušali prodati deklico. Nakupovalci nekega središča v Monaku so namreč opozorili, da so videli deklico podobnih let kot Medeleine, ki je pobegnila svojim ugrabiteljem, potem ko so ji ti skušali postriči lase.

A strokovnjaki dvomijo, da so s primerom povezani trgovci z ljudmi, saj so prepričani, da bi v konkretnem primeru raje odnesli mlajšega bratca ali sestrico, ki sta v sobi spala skupaj z Medeleine. Mlajše otroke je namreč lažje ugrabiti in pretihotapiti iz države, lažje pa je tudi oblikovati njihov značaj, potem ko jih posvoji nov par.

Policija je preverila že številne sledi, a deklice še ni našla. Čeprav se iskanje nadaljuje, pa zanimanje medijev počasi pojenja.
Policija je preverila že številne sledi, a deklice še ni našla. Čeprav se iskanje nadaljuje, pa zanimanje medijev počasi pojenja. FOTO: Reuters

Medtem pa se je povečalo tudi število prič, ki naj bi deklico videli na Malti. Zdaj jih je policijo kontaktiralo že 14. 1800 policistov z Malte je dobilo fotografijo Britanke, da bi jo lažje prepoznali, prav tako pa pregledujejo posnetke nadzornih kamer letališč in pristanišč, da bi ugotovili, ali je deklica res na otoku.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
02. 07. 2007 23.16
Po Malti pa še trgovina z otroki. Ne spomnim se primera izginotja ali ugrabitve otroka, ki bi ga razpredli tako na dolgo in široko, kaj se tukaj dejansko dogaja. To bo še dober film, oz. kar nadaljevanka, veliko je namreč materiala, če vprašate mene. "Nakupovalci nekega središča v Monaku so namreč opozorili, da so videli deklico podobnih let kot Medeleine," Kaj res nimajo nič pametnejšega za početi, kot da dajejo neumestne izjave in zapravljajo čas policajem. Malo bolj resni bi pa ja morali biti. Zanimiv bi bil podatek koliko družin so dosedaj po nepotebnem, zaradi napačnih ali lažnih prijav, maltretirali in preiskovali zagnani policaji. malipandit ="Men se bolj zdi da je vsta ta kampanja okrog te male zato ker, bi radi na koncu ponudili trziscu cipe za otroke. Neki kao u stilu ste videli kaj se lahko zgodi tudi vasemu otroku. Vgradite mu cip in takih tezav ne boste imeli." pavlo="malipandit: Pametna razlaga! Tudi jaz mislim, da nekaj stoji za tem. To z čipi, je res zelo možno. Okrog te Maddy, se je res dvignilo preveč prahu, kar je tudi prav. Veste koliko otrok izgine na dan po svetu, za samo iskanje negrejo tako daleč, žal. Gre preveč časa in s tem denarja. To iskalno akcijo, verjetno res financira kakšna velesila, kot je npr. Amerika, ki bi rada jutri vedela za vsakega človeka kdaj se kje nahaja..." Pametna ali pa tudi ne, predvsem ne, zadeva s čipi ima dobre in slabe strani, slabo je to, da bi bili potem podvrženi splošni kontroli in nadzoru uma. Pri živalih, ki so bile prve v vrsti testiranja čipov v ta namen, se to nekako obneslo, pri ljudeh se pa ne bo, ker gre stvar predaleč, Amerika, ki bi rada jutri vedela za vsakega človeka kdaj se kje nahaja, kaj počne, in ga imela pod totalnim nadzorom ipd.. Obstajajo ljudje, tudi otroci, ki že imajo čip, a večina njih tega ne ve. Pri otrocih ne vedo niti njihovi straši, da so njihovi otroci dobili čipe že v porodnišnici, vse je še v poskusni fazi, v, vem da ste že uganili, v ZDA. Zato nikar, ne dovolite, tudi po emajlu so krožila pisma v opozorilu pram čipom, da jih ne smemo dovoliti. Ne bi jih dobili samomovoljno, pač brez naše volje in vednosti, skrito pod množičnim obveznim cepljenjem proti ... kaj vem čemu že. Tiste, ki pa ne bodo hoteli, pa čaka gorje lova in prisile. Čipi že obstajao, a namen rabe je lažno predstavljen, ne bi smeli dovoliti da vzamejo svobodno voljo in telo in um, skratka vse. Razumem, da bi mnogi starši želeli, da bi lahko njihove otroke hitro izsledili in našli, toda ta hvala je zelo prenapihnjena. To ni prav, ker potem nisi več jaz, individum, potem si njihov, kolektiviran, nadzorovan, del matrice, del kontrole uma in nadzornega sistema NWO-ja. Recite ne in se borite zase, za svojo svobodo, za svobodo svojih otrok, da bodo ostali vaši. Ne zavedate se, premalo ste informirani, da potem, če to dovolite, otroci ne bodo več vaši, pač pa njihovi. Torej, NE čipom! Lp!
masaa@moj.net
27. 06. 2007 08.26
Se podpišem, Enabarbara
Tonček Balonček
27. 06. 2007 08.22
"Mreža naj bi otroke prodajala na t. i. dražbah na parkiriščih velikih nakupovalnih centrov na Portugalskem in v Franciji." Potencialni posvojitelji, navalite na parkirišče Lecrerc na Rudnik in zahtevajte dražbo, npr. vsak tretji torek v mesecu.... Česa tako neumnega še nisem bral!
enabarbara
26. 06. 2007 16.47
Bolje priprava terena za čipe kot da jo zlorabljajo, se izživljajo nad njo ali kot da je več ni. Ali se sploh zavedate, v kakšno pogubo gre ta svet s pedofilijo in mučenjem, izživljanjem nad otroci, nekateri starimi le par mesecev? cele bande se izživljajo nad mučenjem otrok, tudi lastni starši jih prodajajo za neizživete izprijene spolne nagone slinavih starcev. Ne razumem, kako ste nekateri lahko tako nestrpni v svojih izjavah ("mula" in "poln kufer"). LE MAJHEN KORAK VAS LOČI DO NASILJA. SRAM VAS BODI PRENAPETI NESTRPNEŽI
pavlo@email.si
26. 06. 2007 15.13
malipandit: Pametna razlaga! Tudi jaz mislim, da nekaj stoji za tem. To z čipi, je res zelo možno. Okrog te Maddy, se je res dvignilo preveč prahu, kar je tudi prav.Veste koliko otrok izgine na dan po svetu, za samo iskanje negrejo tako daleč, žal.Gre preveč časa in s tem denarja. To iskalno akcijo, verjetno res financira kakšna velesila, kot je npr. Amerika, ki bi rada jutri vedela za vsakega človeka kdaj se kje nahaja...
malipandit@email.si
26. 06. 2007 01.50
Men se bolj zdi da je vsta ta kampanja okrog te male zato ker, bi radi na koncu ponudili trziscu cipe za otroke. Neki kao u stilu ste videli kaj se lahko zgodi tudi vasemu otroku. Vgradite mu cip in takih tezav ne boste imeli.
Romuel
26. 06. 2007 00.43
a ste se vprašal kok je otroku, če je še živa? Za pedofilijo je ne morejo prodajat,ker jo preveč poznajo, upam pa da ni blo kaj hujšega...
naarcisa
26. 06. 2007 00.14
aligatorček: "mula" ni nič kriva kako svet danes stoji, takšnega smo ga mi naredili. tako pač je, bogat - vpliven. mislim, da se ti tudi ne bi glih neki bunil, če bi to bl TVOJ otrok in medijski trušč okoli njega. ali se motim, ti verjetno sploh na policijo ne bi prijavil. nimaš srca ko pišeš s takšnim prizvokom, kot da so otroci sami krivi da so ugrabljeni.
lanalana@email.si
25. 06. 2007 23.51
Aligator: "Pač je tam kjer je še nekaj tisoč drugih mulcev..." --->OČITNO te boli k....c.. če se to dogaja in se te niti ne dotakne ???
lanalana@email.si
25. 06. 2007 23.36
aligatorček.. mogče pa bodo še koga rešili, če bodo prišli na sled kakšnim prekupčevalcem z otroki.. jaz bi tudi naredila cel bum, če bi lahko, vsak bi vse naredil, da dobi svojega otroka nazaj, samo pač nekateri nimajo finančnih sredstev ali česa drugega za to, se ti ne zdi ??????
aligatorcek
25. 06. 2007 23.07
Ej, te mule in njenih starih imam pa že poln kufer. Pač je tam kjer je še nekaj tisoč drugih mulcev o katerih nihče ne piše, ker njihovi starši niso dovolj finančno podprti. Je mar kaj več vredna od ostalih.
civitasstain@gmail.com
25. 06. 2007 22.43
Take prekupčevalce v temnico, pa dol zazidat........
paparoach@volja.net
25. 06. 2007 22.28
Fak ej, nekoga dejansko lahko prodaš za več kot 10.000 EUR? Kriza.
Just One
25. 06. 2007 21.45
kaj sta starša te punčke? ker je novica o ugrabitvi te deklice preplavili ves svet....medtem ko tui v sloveniji izgine dosti ljudi pa nikol ne pride to na naslovnice....saj ne, da se mi punčka ne smili....samo kao da so bogataševi otroci več vredni?
zalivka
25. 06. 2007 18.57
Evo Tonček, pa si dočakal novice.