Črna kronika

Na Soči pri Kobaridu umrl kajakaš

Ljubljana, 01. 06. 2024 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Reševanje kajakaša na Soči se je žal končalo tragično. Nemški državljan se je pri veslanju s kajakom pod naseljem Trnovo ob Soči prevrnil. Zaradi obilnega deževja narasla reka Soča ga je odnesla naprej proti Kobaridu.

V petek, 31. maja, se je med veslanjem na reki Soči zgodila nesreča. 60-letni nemški državljan se je pri veslanju s kajakom pod naseljem Trnovo ob Soči prevrnil, zaradi obilnega deževja narasla reka Soča pa ga je odnesla naprej proti Kobaridu, je sporočila Gorska reševalna zveza Slovenije. Nesrečo so potrdili tudi na PU Nova Gorica. Umrli je bil del skupine nemških turistov, ki so se odpravili na reko, ki je bila zaradi neurja deroča in narasla, so poudarili.

ReCO Nova Gorica je za iskanje in reševanje takoj aktiviral gorske reševalce, gasilce in reševalce iz vode. Skupno so začeli s pregledovanjem narasle reke od Otone proti Trnovemu ob Soči. Med iskanjem so našli kajak in več predmetov pogrešanega kajakaša. Okoli 18.30 so v Kataraktu, nekaj metrov od obale, našli tudi truplo pogrešanega kajakaša. Truplo so potegnili iz narasle reke in ga na nosilih prinesli do ceste. 

V iskanju in reševanju je sodelovalo 20 reševalcev GRS Tolmin, osem reševalcev Društva reševalcev iz vode, 11 gasilcev PGD Kobarid in 10 gasilcev PGD Tolmin. "To je bila letos druga nesreča kajakaša na reki Soči. Prva se je le nekaj dni prej končala bolj srečno ... Reševalci srčno želimo, da bi bilo teh nesreč čim manj," so zapisali na Facebooku.