Črna kronika

Čelno trčenje pri Kubedu: Avstrijec na kraju umrl, še trije poškodovani

Kubed , 13. 07. 2024 18.03 | Posodobljeno pred 28 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Malo po 13. uri se je pri Kubedu zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je umrl 66-letni državljan Avstrije. 61-letni povzročitelj in 46-letna sopotnica sta se v nesreči huje poškodovala, 14-letnica je utrpela lažje poškodbe.

Huje je poškodovana tudi 46-letna sopotnica. (slika je simbolična)
Huje je poškodovana tudi 46-letna sopotnica. (slika je simbolična) FOTO: Shutterstock

Nesreča se je zgodila ob 13.08, so sporočili s Policijske uprave Koper. "Na kraju so policisti ugotovili, da je 61-letni voznik z območja Kopra z osebnim avtomobilom peljal od Mostičja proti Kubedu. Pri prehitevanju kolone vozil je čelno trčil v nasproti vozeči avtomobil, ki ga je peljal 66-letni državljan Avstrije. Avstrijskega državljana je po trčenju odbilo preko ograje, izven cestišča." V avtomobilu sta bili še sopotnici, prav tako državljanki Avstrije, stari 46 in 14 let.

Gasilci so voznika izvlekli iz vozila. "Zdravnik je za državljana Avstrije, voznika, potrdil smrt in odredil sodno obdukcijo. Za povzročitelja je bil odrejen strokovni pregled," so še dodali koprski policisti. 

Iz Splošne bolnišnice Izola so policiste obvestili, da sta huje poškodovana tudi povzročitelj in 46-letna sopotnica. 14-letnica je bila v nesreči lažje poškodovana. V vozilu državljanov Avstrije je bil še pes, ki so ga predali osebju iz zavetišča.

Cesta je bila znova odprta 17.40.