Slovenija

Omadeževan ugled Slovenije

Celje/Ljubljana, 12. 09. 2008 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvak SLS je v odzivu na <b><a href = "http://24ur.com/novice/slovenija/srot-drugi-se-nam-smejijo.html" target="_blank">finsko oddajo Maria</a></b> o aferi Patria dejal, da je žalosten in zaskrbljen. Meni, da je oddaja dokaz, da afera negativno vpliva na ugled Slovenije.

Tudi Šrot poziva, naj se politika neha ukvarjati s primerom Patria.
Tudi Šrot poziva, naj se politika neha ukvarjati s primerom Patria. FOTO: POP TV

Da se je uredništvo finske lahkotne oddaje Maria odločilo za obravnavo afere Patria in problematiko prikazalo na satiričen način, je za prvaka SLS Bojana Šrota dokaz, "kako afera Patria in naše obnašanje v zvezi z njo negativno vplivata na ugled Slovenije v svetu".

Žalostno in zaskrbljujoče je, kako nas vidijo drugi,” meni Šrot. Po njegovem mnenju bi si morali Slovenke in Slovenci oddajo ogledati in si ustvariti svoje mnenje, pogledati "v ogledalo, ki nam ga nastavljajo drugi".

Šrot je še enkrat ponovil že večkrat slišani predlog slovenskih politikov, naj se politika neha ukvarjati s Patrio. Po njegovem prepričanju je to delo, ki ga morajo v demokratičnih državah opraviti policija, tožilstvo in sodišče. "Politika pa se naj ukvarja s temami, ki so pomembne za nadaljnji in uspešni razvoj mlade slovenske demokracije," je povedal Bojan Šrot.

Janša seznanjen s konceptom oddaje

Iz vladnega urada za komuniciranje so sporočili, da je bil premier Janša na finski televiziji YLE deležen hudih obtožb. "Ker nam še ni uspelo dogovoriti za ustrezno predstavitev stališč slovenske vlade na YLE, je premier Janša potrdil prošnje finskih medijev, ki so zaprosili za intervju,“ pravijo na uradu. Sporočili so še, da so bili seznanjeni, da je oddaja sestavljena iz resnega in zabavnejšega dela. "V okviru prvega je tako v prejšnji oddaji nastopila finska ministrica za izobraževanje in raziskave Sari Sarkomaa,“ so povedali. Iz urada so še sporočili, da so veseli, da ima oddaja visoko gledanost, saj so tako lahko širši finski javnosti predstavili vsaj del odgovora na absurdne obtožbe iz oddaje Resnica o Patrii.

V oddaji Maria sta poleg slovenskega premierja nastopila tudi notranji minister Dragutin Mate, ki je zatrdil, da slovenska policija dela dobro in bo zadevi prišla do dna, ter generalna državna tožilka Barbara Brezigar, ki se je finski novinarki pritoževala, kako težko je politikom dopovedati, kaj njeni podrejeni delajo, ne da bi ob tem ogrozili preiskavo.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (481)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

summer8
16. 09. 2008 18.15
sramota...in ta ženska je nasprotna...fujjjj
slavric
16. 09. 2008 13.49
chicago-bears, Pri nas uporabljamo tudi ostala ločila in ne samo klicaja (!). Tudi uporaba velike začetnice je dobrodošla. Če pa se nam po nesreči zagozdi tipka \"Caps Lock\", pa to opazimo in zadevo popravimo. P.S. Oprosti. Vidim, da ti grt tudi ****** porsche303gt, Škoda časa prepričevat nekoga, ki je že prepričan. So pa zvesti ko psi. Tudi če te bo lastnik udaril, ga boš še vedno zvesto ljubil... ...nekaj časa. Kot si rekel. Kdor je kolikor toliko pameten in razgledan že ve kaj je prav in kaj ne. Glede na to, da pa na nobeni strani ni ideala, se bomo morali odločiti za manjše zlo. Škoda se je le razburjati, saj bojo Finci zadeve že počasi \"zrihtali\". punca08, Ženske ponavadi volite politike po zunanjem izgledu. Zdaj mi pa sploh ni več nič jasno... Žalostno, tako rad imam to državo, pa bi včasih najraje kar pobegnil za nekaj časa. Ubogi \"navadni\" delavci, ki morajo delati za 400EUR na mesec, po drugi strani pa furtilni cigoti dobivajo po 1000 in več otroškega dodatka... Sam imam plačo cca 800 EUR in žena 450. Od tega gre 185 EUR samo za vrtec. Kje je pa še drugo? Aja, hvala JJ, da si mi še za cca 100EUR (od teh 800) zmanjšal plačo in mi še osvetlil perspektivo.
tamar
16. 09. 2008 10.54
Naj bo Šrot kakršen je lahko, se pa z njim kar strinjam.
DragicaJ
16. 09. 2008 09.56
Šrot pa res nima kaj povedati. Napenja afero, istočasno pa pravi, da je škodljiva za Slovenijo. Sovraštvo in pohlep Šrotovih nima meja. Še dobro, da smo ljudje bolj pametni od bratov Dalton; ops Šrot.
tamar
16. 09. 2008 09.47
Blamaža na kubik. Ne vem, zakaj vlečejo naši politiki tako visoke plače? Ali samo zato, da serjejotudi po drugih državah in ne samo v Sloveniji. Mene je pri taki politiki sram, da sem delček tega sranja pa čeprav nimam nič s tem.
zakretene
15. 09. 2008 00.56
Šrotek naj rajši zapre papco, ker očitno nima nič pametnega za povedat.
sonci2
14. 09. 2008 16.52
Js tut mislim, da ima Šrot čisto prav. S tem prispevkom je bilo narejeno več slabega za našo državo, kot pa kaj dugega. Ta satirični prispevek je sicer mogoče zabaven za kakšne tujce. Ampak se bojim, da bodo dobili napačno sliko o Sloveniji...
porsche303gt@yahoo.com
14. 09. 2008 15.46
Tudi če sam sebi cenzuriraš tekst, ga potem 24 ur se bolj. Ko pa tukaj en KRE**N žali vse povrsti in kleje brez lastne cenzure, tekst ostaja enak, ko se pa omeni in da primerjava z GENOCIDOM v 2. svetovni vojni pa pridemo do tega: Vedno bolj si mi podoben*******************************************... Nobenega nisem ŽALIL, samo primerjavo sem dal med takratnim sistemom in tekst tudi lastno CENZURIRAL in današnjim SISTEMOM. Rezulat je , da je JJ najljubša knjiga MEIN KAMPF in po njej se tudi zgleduje in vodi TIRANIJO v SLOVENIJI.
porsche303gt@yahoo.com
14. 09. 2008 14.38
@ punca08 In ti verjameš, to kar JJ OBLJUBLJA ??? Jaz sem navedel DEJSTVA, kaj vse je JJ obljubljal pred prejšnjimi VOLITVAMI, pa se ni NIČ URESNIČILO, vbistvu je šlo na SLABŠE. To kar danes obljublja, BO URESNIČIL TAKO, KOT je URESNIČIL VSE OBLJUBE DO SEDAJ. Kaj si SLUČAJNO BLOND, da neznaš teh dejstev razbrat, ali mi morda tista OVCA o kateri govotim, ali pa je JJ tvoj daljni sorodnik, da ga zagovarjaš, ker imaš od njega koristi, ko pa njega nebo več boš zgubila službo na vodilnem položaju, za katerega tako ali tako nisi sposobna. Kot sem ŽE NAPISAL tisoč KRAT, pa kot KAŽE ŠE BOM MORAL TISOČ KRAT: Imam MOŽGANE, VIDIM kaj je KATERI POLITIK NAREDIL IN KAJ JE OBLJUBLJAL, znam RAZMIŠLJATI, LOGIČNO POVEZOVATI, svojim ARGUMENTOM dodajam DEJSTVA in RAZLAGE, za razliko od drugih, ki pišejo da je on ŠT. 1 in to povavljajo tja v tri dni, brez da bi argumentirali. IN KAR JE NAJBOLJ POMEMBNO, NE VERJAMEM BESEDAM, kajti od dobrih besed se ni NIKOLI DALO LEPO ŽIVETI, ampak od DEJANJ, ki so jih LJUDJE NAREDILI. JJ ni naredil NIČESAR DOBREGA. In lahko sedaj na MEDIJI nastopa z nevem kakšnimi DEJSTVI, moj I.Q. pravi, da se od tega nebo NIČ uresničilo oziroma se bo URESNIČILO VSE TISTO KAR JE OBLJUBLJAL PREJ IN TUDI STORIL. Torej NIČ. Kaj tebi tu punca10 ni JASNEGA. Si živ DOKAZ, da verjameš temu, kar drugi REČEJO na TELEVIZIJI in ne znaš RAZMIŠLJATI s svojo GLAVO, kajti namesto TEBE RAZMIŠLJAJO DRUGI in ko DRUGI OVCE VZKLIKAJO JJ, potem začneš tudi TI, kajti ne želiš izstopati. Ko bo JJ rekel VSI skočite z mostu v REKO, in ko bo 10 OVC to storilo, se jim bodo vse ostale PRIDRUŽILE. Temu jez PRAVI krdelo NEINTELIGENTNIH ljudi i zaradi takšnih imamo TO KAR IMAMO. DIKTATURO, kajti več je OVC kot pa PAMETNIH. IN NOREC podpira sebi enakega. In če norec skoči z mostu, pametni pa ostane na njem, začnejo vsi ostali norci SKAKATI z mostu, kajti DELAJO TO KAR DELA NJIHOVI VZORNIKI in nočejo biti DRUGAČNI OD DRUGIH.
punca08
14. 09. 2008 14.21
In hinko murovec, če glede senzacije naslova še vedno misliš, da je to samo v moji glavi, ti bi lahko nanizala kar nekaj člankov. Mogoče boš (boste) takrat prišli do istih zaključkov.
punca08
14. 09. 2008 14.20
Ampak 24kur, ne bi bil 24kur, če ne bi iz navadenega intervijuja naredil \"grozno\" senzacionalno zadevo, kot jo delajo iz vsak stvari, samo da se berejo njihovi članki. pač je to rumena televizija, kot obstajajo rumeni tiski. Škoda, ker se nekateri na tem portalu tega ne zavedate.
punca08
14. 09. 2008 14.19
Sem pa tudi že povedala - zakaj bi se pa g. Janša moral izogibati nekemu-bilokateremu novinarju. Tu je jasno pokazano, da so tudi finski novinarji podvrženi politiki. In namen tega članka je bil oblatiti Slovenijo. G. Janša ni povedal nič takega zaradi česar bi ga bilo treba biti sram in zaradi česar naj bi se drugi nam smejali. Torej jim ni uspelo. Razen mogoče da so mu podtaknili eno neumno gosko. Sami iz sebe delajo norca s takimi novinarji.
punca08
14. 09. 2008 14.15
hinkomurovec - samo upam, da bodo finci res raziskali tole zadevo, pa me prav zanima kdo bo potem bebav. Mogoče ti, ki slepo verjameš kučanu, kresalki, pahorju in ostali nespodobni levičarski bandi
hinko.murovec@siol.net
14. 09. 2008 13.47
PUNCA08, ali pa drugače, takim foram-novinarjem, se da ulovit samo bebček z enako bebavimi svetovalci. Če ne bi bbilo nič resnice bi JJ lepo zadevo ignoriral, to zna tu tudi ko je vse res. Toda hudir je dvojni: prvič je kar veliko res - in drugič, Finci ne padajo na njegove fore in pčasi mu bo pod ritko zagorelo , ppotem pa bo križ. In ta geni brez poštenja in pameti se je pustil osmešit in zraven osmeši celo Slovenijo, ki je volila takega *********. LP
punca08
14. 09. 2008 13.41
takele podle igrice se pa lahko gre samo Maria-ki je očitno tako nepoznana, da jo tudi ljudje, ki so dovolili snidenje g. Janša z njo ni poznal. Pod take fore, lahko pade vsak, pa naj bo levi ali desni. Podlo do kraja!
punca08
14. 09. 2008 13.40
porsche202gt - pismo a si kresalka al kaj' poslušaj g. Janša spot, pa ti bodo dejstva kar nanizana.
porsche303gt@yahoo.com
14. 09. 2008 12.59
@ chicago-bears Že več kot 12ur te naprošam, da vsak tvoj komentar napišeš z DEJSTVI, tako kot sem jaz. Vedno bolj si mi podoben **************************************************+. KAJ SI TI TUDI IMEL udelžbo pri provizijah z JJ, da ga zagovarjaš, da je on naredil dosti za sLOVEnijo, kajti če si prejel DENAR, potem te razumem, želiš si namreč, da ostane še naslednja 4 leta in da tebi več NEBO POTREBNO HODITI S TREBUHOM ZA KRUHOM v ZDA, ko pa je v SLO tako lepo in imamo takšne plače, da MLADI takoj dobimo KREDIT ZA STANOVANJE in uživamo v tej DRŽAVI. Kdor ne zna z DEJSTVI napisat dobrih LASTNOSTI JJ, bi moral dobiti kazen 30 let ZAPORA, zaradi ZAVAJANJA LJUDI, z neresničnimi izjavami, katere ne zna utemeljiti. DOKAZ, predloži DOKAZ, da je JJ naredil dosti za SLO, do takrat tem tvojim besedam NEBOM VERJEL. Morda kašna OVCA tu gori. BEEE BEEEE BEEE BEEE BEEEEE P.S. Kakšen I.Q. si dosegel na DANSKI I.Q. strani. Namreč ko sem napisal, da ne prebiješ meje 90 sem se zmotil. Po moji oceni in tvojih neutemeljenih izjavah je nekje 70-80. normalni ljudje ga imajo 90-110. Vse kar je nad to mejo je nadpovprečna inteligenčnost, pod tem pragom pa NEINTELIGENCA. Zakaj je BUSH zmagal v ZDA, ker ima I.Q. 88 in raziskave so pokazale , da več kot polovica prebivalcev ZDA ima I.Q. pod 90. NORI NOREGA RAZUME IN GA TUDI VOLI. Zato ti LJUBIŠ JJ, ker PAMETNI takoj OPEREJO možgane NEUMNIM in DOKAZ da so stvar dobro izpeljali je v TEM: KO NAROD ZAČNE VZKLIKAT, DA JE ON NAJBOLJŠI, PRI TEM PA NEZNAJO POVEDATI NITI ENEGA DOBREGA ARGUMENTA, IN SE ŠE DALJE DEREJO SAMO TO, DA JE NAJBOLJŠI. NIČ DRUGEGA NE ZNAJO. Diktator Janez Janša: Ovcam in ljudem brez možganov lahko opereš MOŽGANE, vsem ostalim, ki pa znajo razmišljati SAMI, znajo LOGIČNO povezovati, znajo po INTERNETU raziskovati, in ne verjamejo novicam na 24 ur , delo in ostalim, TAKOJ KO JO PREBEREJO, ki se znajo vprašati, kako smo živeli pred 4 leti in kako danes ( ODG: dosti slabše ), tistim ki imajo DOBER SPOMIN in se še DOBRO SPOMNIJO, kaj VSE STE OBLJUBILI ( ukinitev davka na plače, zmanjšanje brezposelnosti ( to ste dosegli kot se 3/4 ljudi pometali dol z BORZE - bravo TIRAN ) itd. itd.),...................................... TAKŠNIM LJUDEM neboste mogli NIKOLI OPRATI MOŽGANOV in TAKŠNI LJUDJE s takšnim RAZMIŠLJANJEM in DANO INTELIGENČNOSTJO, Vas nebodo NIKOLI VOLILI, vse tiste OVCE, katerim pa MATI NARAVA, ni dodelila dovolj RAZUMA, ki gledajo tako kot KONJ SAMO RAVNO, takšni pa bodo dali vam GLAS, vkjučno s CHICAGO-BEARSOM. Ste specialist za MANIPULACIJO z ljudmi. Njim ( OVCAM ) je dovolj da preko TELEVIZIJE rečete oz. se ZLAŽETE, :::::: V zadnjih 4 letih smo dosegli NAPREDEK, živi se torej BOLJE,..... BLA BLA BLA,......... In mnogo I.Q. OVC pod 90 vam ploska in hiti na volitve, kajti sami niso sposobni razmišljati in VERJAMEJO VSEMU KAR JIM SERVIRATE VI.
inkir
14. 09. 2008 12.56
No tudi Šrot si je prišel gor,da bodoče sodelovanje zJJ-em ne bo več mogoče.SDS si želi velike volilne zmage na volitvah.Mislim da JJ že počasi halucinira.
Prvo Borec
14. 09. 2008 11.10
chicago-bears zamenji rajši portal
chicago-bears
14. 09. 2008 09.53
ASKIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TEBE MAM PA ZE **************. POJDI PRODAJAT TE SVOJE NEUMNOSTI KAM DRUGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!