Slovenija

Powell – diplomat tudi pri napovedovanju športnih rezultatov

Ljubljana, 29. 08. 2010 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jure Brankovič
Komentarji
14

Eden vidnejših udeležencev <a href = "http://24ur.com/novice/slovenija/na-bledu-visoki-gosti-iz-vseh-koncev-sveta.html" target="_blank">blejskega foruma</a> je nekdanji zunanji minister ZDA Colin Powel. Upokojeni general je spregovoril tudi o zunanjepolitičnih izzivih, katerih del je tudi Slovenija.

Eden vidnejših udeležencev blejskega foruma je nekdanji zunanji minister ZDA Colin Powel. Upokojeni general je spregovoril tudi o zunanjepolitičnih izzivih, katerih del je tudi Slovenija.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kure bedne
30. 08. 2010 11.22
Sramota za Slovenijo, da sprejme takšnega zločinca kot je Powell. Verjetno so že vsi pozabili, da sta skupaj z Bushem vpletla Ameriko v Iraško vojno in nastavila Osamo za grešnega kozla. Seveda. Slovenci smo še vedno naivni in poslušamo in verjamemo pravljicam kot jih pripovedujejo Powell in podobni. Samo, da so iz Amerike. Američani so res dobri manipulatorji. Po mojem bi še Arabcem lahko puščavski pesek prodali. Slovenija zbudi se!!!!!!
smeh-lol
30. 08. 2010 11.09
Me res zanima, kdaj se bodo naši politiki nehali obnašati kot predpražniki. Za božička bi jim jaz dal hrbtenico. Pred osamosvojitvijo so američani dejali "ne bomo vas priznali 50 let". Ne vem kako drugi to prenašate, vendar jaz menim, da do leta 2040 ne rabimo nobenih uradnih gostov iz ZDA, niti njihove ambasade.
coyoteugly82@gmail.com
30. 08. 2010 08.51
@kernc 30.08.2010, 06:49: V ZDA smo kupili edino par Hummerjev in nič drugo, ti pa nas boš verjetno povedal še kakšno zgodbico na to temo ...
kernc
30. 08. 2010 06.49
Zanesljivi zavezniki, kot je Slovenija, z davkoplačevalskim denarjem kupujejo orožje v Ameriki, da ga nato skupaj s Slovenskimi vojaki dajejo Ameriki za Ameriško iskoriščanje (krajo) dobrin v Avganistanu in Iraku. Je človek še kje srečal večjo norost !? Zločine, ki jih s tem Amerikanci delajo, v resnici delamo mi. In to potencirano. Res smo Butalci !
kernc
30. 08. 2010 06.44
naivna je naivna.
Pohorc03
30. 08. 2010 06.28
sramota res koliko pompa okoli enega penzionista, ki nam pamet soli kako smo pomebni in kako mormo pošiljat vojake nekam u indijokoramdijo, pa kdo še verjame pravljicam:)
naivna
29. 08. 2010 23.18
Ne vem zakaj se toliko zgrazate zaradi tega Cilin Powella, saj ne igra nobene vloge vec, je upokojen prejsnji obrambni minister "PREJSNJI" z druge stranke, REPUBLIKANEC, sedaj so DEMOKRATI na vladi!
MERDE-AVE-MERDE
29. 08. 2010 22.54
Oglej29.08.2010, 21:50 hehehe, da ni kje Collin Powell Bog a?, ne ni, Bog nebi lagal celemu svetu.
WikiX
29. 08. 2010 21.50
Takšne vizionarje, kot je general Powell, pri nas ne poznamo niti iz filmov in video igric. Jamajčan je v času krize in prohibicije, rojen v zloglasnem Harlemu, v šolo pa je hodil v še bolj zloglasni Bronx. V New Yorku je doštudiral "iztraživanje ruda i gubljenje vremena", naštudiral še ekonomijo tega in začel za Kennedya iskati strateške dobrine v Vietnamu. Kasneje je sicer obžaloval My Lai masaker, kjer so posilili, mučili ter pobili kakšnih 500 žensk in otrok in za katerega je bil odgovoren. Uspelo pa mu je rešiti kolege iz gorečega helikopterja, za kar so ga tokrat pohvalili. Prijavil bi se še tretjič, ampak je bilo vojne konec, nato je delal za Johnsona, potem pa šel raje pomagat Nixonu, s katerim sta založila z orožjem Iran. Ko so Nixona dobili, je njegove talente opazil Carter, nato pa se je raje spajdašil z Reaganom, poštimal Korejo na dvoje, obračunal z Gorbačovom in porušil še nek zid v Nemčiji. Ko je bilo filma konec, sta se z Bushem starejšim odpravila v arabske pustolovščine in dvignila puščavski vihar, v samem centru sveta ter zatavšala Kuvajt. Nato je Clintonu najprej pomagal urediti homoseksualne odnose v vojski, ko so jo zadnji čas popihali iz Somalije. Razbil je Jugoslavijo, odgriznil stran Kosovo in se od silnega navala testasterona pomiril šele na Haitiju. Služil je vsem od Atile do demokratov in republikancev, zato se je odločil za nadalnje izobraževanje in si v domačem kraju odprl svoj Center za politične študije, kjer je s svojimi bogatimi izkušnjami, tako uredil še odnose med bodočimi politologi ter javnimi delavci. Kaj je naslednje? Skoraj bi postal prvi temnopolti predsednik, le malo mu je zmanjkalo, zato ga je Bush mladi raje zaprosil, če lahko na hitro nariše par sličic za CNN, ker je treba nazaj v Irak, saj je na poti proti Afganistanu. Pa so dobili tudi Busha, zato se je zmrdoval nad posredovanjem v Iraku ter podprl zemljaka Obamo, raje se pripravlja na Iran in Sirijo, če bo čas pa še Pakistan, čeprav je tudi Mongolija lepa v tem letnem času... Rekel bi, da se je dobrovoljna druščina imela kaj pogovarjati na Bledu in upam, da so kaj zabeležile vsaj kamere, če že ne bodo našli nobenih papirjev. Collin Powell je popoln vojak, po potrebi žveči ščurke, brca riti in trga udote ter ostale ektremitete z golimi rokami, pripravljen je na vse, usposobljen za bojevanje na vsakem terenu, če bi bilo treba še na luni ali Marsu, stavim da so ga natrenirali tudi za bojevanje v samem peklu. Ne ve pa, da se je znašel v deželi lukenj, polnih našiljenih kvadratnih punji kolov, hehehe... ;=)
ateistek
29. 08. 2010 21.34
Ne bi si nikoli mislil, da bomo v Sloveniji imeli politična srečanja, katerih najvidnejši udeleženci so vojni zločinci.
mr.T
29. 08. 2010 21.25
Ke je zdaj kak rupel da temu še kaksno izjavo podpiše v stilu verjamem vsemu kar reče powel ,spomniti se vilnuške izjave kjer veselo potrjujemo da vrjamemo dokazom ki jih je predstavil Powel ,torej se Irak lahko okupira.
JanezNovakJohn
29. 08. 2010 20.12
Zanesljivi zavezniki kot je Slovenija, z davkoplačevalskim denarjem kupujejo orožje v Ameriki, da ga nato skupaj s Slovenskimi vojaki dajejo Ameriki, za Ameriško iskoriščanje (krajo) rudnin v Avganistanu in Iraku. Je človek še kje srečal večjo norost. Zločini ki jih s tem Amerikanci delajo, v resnici delamo mi. In to potencirano. Res smo Butalci !
apiar
29. 08. 2010 20.04
Po moje je škoda sekund, ki so mu jih namenili na TV. Očitno se je norčeval in nametal nekaj floskul iz političnega priročnika. Imel sem občutek, da mu vse enostavno "dol visi" za ostali svet.
Buena Vita
29. 08. 2010 19.48