Sveže
IZBERI DATUM:
IZBERI RUBRIKO: VSE RUBRIKE
22.43 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Zimsko vreme v maju: močan veter, dež in snežni metež

Vremenoslovci so zaradi močne burje in severnega vetra za večji del države izdali oranžno opozorilo. Na Upravi RS za zaščito in reševanje so zabeležili 33 dogodkov, od tega največ podrtih dreves ter razkritih streh. Naraščajo tudi nekatere reke, najmočneje v porečju Dravinje. Na Rogli imajo nizke temperature in pravi snežni metež.
22.23 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Po vrtcih in komunali v Mariboru dražja še pomoč na domu?

Mariborski mestni svetniki, ki naj bi odločali o podražitvi pomoči na domu, so to točko umaknili z dnevnega reda. Rezerve bodo namreč skušali poiskati v proračunu. Po vrtcih in odvozu komunalnih odpadkov bi to sicer bila že tretja podražitev javnih storitev, odkar je vodenje mesta prevzel župan Arsenovič.
22.19 13. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

'Naredil si dobro delo in zavaroval si svojo državo'

Ameriški predsednik Trump je v Ovalni pisarni Bele hiše sprejel madžarskega premierja Orbana. Dejal je, da opravlja izjemno delo pri zavarovanju Madžarske pred priseljenci, ter ocenil, da Orbana spoštujejo povsod po Evropi. Orban je povedal, da vzpostavlja alternativo liberalni demokraciji.
21.23 13. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

Sixt Primorska zgodovinsko v finalu državnega prvenstva, za lovoriko z Olimpijo

Sixt Primorska je prvič v zgodovini finalist lige Nova KBM. Po dveh prepričljivih zmagah v polfinalu proti Krki - v Novem mestu je slavila z 88:76 - bo v finalu na tri zmage proti Petrolu Olimpija naskakovala četrti naslov v tej sezoni. Zmaji so visoko premagali (68:49). Domžalčane in prav tako napredovali z izidom 2:0 v zmagah.
21.23 13. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Zagrebški župan tako hudega vetrovnega neurja ne pomni, pet oseb poškodovanih

Orkanski veter je zajel več območij na Hrvaškem. Veliko težav je povzročil v Zagrebu, kjer se je pet oseb lažje poškodovalo. Prebivalcem so pristojne oblasti celo izdale opozorilo, naj ne zapuščajo svojih domov, če res ni nujno.
21.18 13. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Roglič tudi po tretji etapi, ki jo je dobil Gaviria, ostaja v rožnati majici

Tretjo, 220 kilometrov dolgo etapo Gira d'Italia od Vincija do Orbetello je dobil Fernando Gaviria, potem ko so Elio Vivianija, ki je sicer prvi prišel v cilj s časom 5 ur 23 minut 19 sekund, diskvalificirali. Slovenski kolesar Primož Roglič je v cilj prišel v glavnini in zadržal rožnato majico vodilnega.
21.12 13. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

V Šrilanki po napadih na muslimane uvedli policijsko uro

V Šrilanki so zopet uvedli policijsko uro, da bi preprečili stopnjevanje medetničnega in medverskega nasilja, potem ko so severno od prestolnice Kolombo obravnavali nasilne napade množic na mošeje ter trgovine in drugo lastnino muslimanov. 
21.10 13. 05. 2019
Film/TV Zadovoljna

Zasedba Tabu ob 20-letnici dobila svoj dokumentarni film

Kaj je najhuje, kar se lahko zgodi glasbeni skupini, ki po letih truda, vztrajnosti in unikatne ustvarjalnosti končno uživa v aplavzih zveste publike in polnih dvoranah? To je vprašanje, ki si ga v dokumentarcu o legendarni slovenski glasbeni skupini Tabu, zastavlja režiser Rudi Uran. V 20 letih ustvarjanja skupine so bile ob vzponih tudi preizkušnje, o katerih film odkrito spregovori.
21.08 13. 05. 2019
Odbojka Zadovoljna

Urnaut pred napornim poletjem: Motiva nam nikoli ni manjkalo

Pred slovensko moško odbojkarsko izbrano vrsto sta tekmovalno izjemno pestra poletje in jesen, ki bosta dala odgovore na tri ključna vprašanja. Kapetana Tineta Urnauta in druščino najprej čaka julijski domači kvalifikacijski turnir za uvrstitev v zlato ligo, nato avgustovske kvalifikacije za olimpijske igre na Poljskem in naposled še vrhunec prihajajočega obdobja - skupinski del evropskega prvenstva v Ljubljani.
21.08 13. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Osumljenca umora slovaškega novinarja umorila tudi poslovneža?

Osumljenca za umor slovaškega preiskovalnega novinarja Jana Kuciaka so slovaški preiskovalni organi povezali tudi z umorom slovaškega podjetnika Petra Molnarja, ki se je zgodil na njegovem domu decembra 2016.
21.08 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Visok krvni tlak, tihi ubijalec, ki ogroža polovico Slovencev

Kar polovica Slovencev trpi za povišanim tlakom, zaradi srčno-žilnih bolezni, ki jih povzroči hipertenzija, pa vsako leto umre 17 milijonov Zemljanov. Zdravniki zato ob mesecu boja zoper povišan krvni tlak opozarjajo, da vsaka meritev lahko reši življenje. Pozivu, ki lahko prepreči prezgodnje umiranje, se pridružujejo tudi estradniki.
21.02 13. 05. 2019
Zvezde plešejo Zadovoljna

Tina: Zame je zmaga že to, da sem spoznala Miho!

Po zelo napeti deveti oddaji šova Zvezde plešejo sta se od tekmovanja morala posloviti Tina Gorenjak in Miha Vodičar, ki nista skrivala razočaranja, čeprav se zavedata, da je to le šov. 
20.58 13. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Prebivalci se bojijo, da bodo poplave hujše kot leta 2014

Obilne padavine povzročajo poplave v BiH. Na območju Prijedora, kjer je poplavilo približno 200 hiš, so oblasti pripravljene na evakuacijo prebivalstva. V Sanskem Mostu so razglasili stanje naravne nesreče, v okolici Maglaja so pod vodo številne ceste. Spomin na leto 2014 je še kako živ, zato ljudje s strahom zrejo v nebo. Poplave pa grozijo tudi na severu Italije.
20.52 13. 05. 2019
Liga prvakov Zadovoljna

Finale na Metropolitanu: oblasti pripravljene na 200.000 angleških navijačev

Priprave na madridskem stadionu Metropolitano za finale nogometne Lige prvakov so že v polnem teku. Na le slabe dve leti starem objektu bodo organizirani navijači klubov dobili po natanko 16.613 vstopnic. Kljub temu, da naj bi v špansko prestolnico prišlo do 200.000 angleških navijačev, tamkajšnje oblasti zagotavljajo, da bodo kos varnostno-organizicijskemu zalogaju.
20.51 13. 05. 2019
Glasba Zadovoljna

Tyler in Manson na odru s Hollywood Vampires

Marilyn Manson in frontman zasedbe Aerosmith Steven Tyler sta presenetila tako obskovalce kot glasbene kolege, saj sta se pojavila na odru s Hollywood Vampires, superzasedbo, v kateri so Alice Cooper, Joe Perry in Johnny Depp.
20.49 13. 05. 2019
Dejstva Zadovoljna

Švarc Pipanova neresnično, da je SD predlagal višjo minimalno plačo, Mesec reševal Violeto Tomić

Dominika Švarc Pipan (SD) in Luka Mesec (Levica) sta v drugem soočenju sorodnih strank v nedeljskem Fokusu nanizala nekatere misli, nerealne ideje, napačne podatke, ki terjajo pojasnila. Podkrepila sta jih naša strokovna sodelavca Marko Lovec in Špela Majcen Marušič.
20.48 13. 05. 2019
Dejstva Zadovoljna

Grošelj napačno o dolžini žic oz. ograj, Pavlič nerealen o enaki minimalni evropski pokojnini

Klemen Grošelj (LMŠ) in Jernej Pavlič (SAB) sta v prvem soočenju sorodnih strank v sobotnem Fokusu nanizala precej misli, nerealnih idej in napačnih podatkov, ki terjajo pojasnila. Podkrepila sta jih naša strokovna sodelavca Marko Lovec in Špela Majcen Marušič.
20.42 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

'Tone, na vrhu sva! Sediva pri kitajski piramidi, pa ne veva, kaj bi'

Mineva 40 let od prvega slovenskega vzpona na najvišjo goro sveta, Mount Everest. 13. maja 1979, natanko ob 13.51, sta ga kot prva osvojila Andrej Štremfelj in Nejc Zaplotnik. Dva dni pozneje so vrh dosegli še Stane Belak, Hrvat Stipe Božić in vodja šerp, Nepalec Ang Pu, ki se je pri spustu smrtno ponesrečil. Vse skupaj je vodil Tone Škarja. Obletnico so obeležili s slovesnostjo v Mojstrani.
20.38 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Obtoženi korupcije v zdravstvu zanikajo krivdo

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je začel predobravnavni narok za obtožene v odmevni korupcijski aferi v zdravstvu, ki bo zaradi večjega števila obtoženih potekal po delih. Pred sodnico so stopili Vane Antolič, Nataša Faganeli in Jana Šturm. Vsi so krivdo zanikali.
20.34 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Zaradi narasle Kolpe policija zaznala manj prebežnikov

Slabo vreme pa je dobra novica za domačine ob slovensko-hrvaški meji. Zaradi dežja narasla Kolpa pomeni manj nezakonitih prehodov meje, ugotavljajo lokalne policijske patrulje, ki jim pri nadzoru pomagajo tudi dodatno angažirani vojaki. Šarčeva vlada medtem začenja postopke za postavitev dodatnih štirih kilometrov ograje, ki jo nameravajo tokrat nabaviti bolj transparentno kot doslej - z javnim naročilom. 
20.34 13. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Hitro slovo Zidanškove in Hercogove v Rimu: usodni Tomljanovićeva in Keysova

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v prvem krogu WTA turnirja v Rimu izgubila s Hrvatico Ajlo Tomljanović, sicer 47. igralko sveta. Južna soseda je bila boljša s 7:6 in 6:4. Tudi Polona Hercog se je poslovila že v prvem krogu, izločila jo je 13. nosilka turnirja, Američanka Madison Keys. Ta je slavila s 6:4 in 7:6 (3).
20.28 13. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Tožilstvo za Stephana zahteva devet let in pol zapora in izgon iz države

Z zaključnimi besedami se končuje sojenje libanonskemu znanstveniku Michelu Stephanu, ki ga obtožnica bremeni napeljevanja k uboju enega od vodilnih na Kemijskem inštitutu. Tožilstvo zanj zahteva devet let in pol zapora ter izgon iz države za pet let. Obramba meni, da Stephan ni kriv.
20.26 13. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Odločitev je padla, Švedska vnovič v preiskavo domnevne spolne zlorabe

Švedski tožilci bodo znova uvedli preiskavo o domnevni spolni zlorabi, ki naj bi jo zakrivil soustanovitelj spletne strani WikiLeaks Julian Assange. Po njegovi aretaciji so namreč pogoji za zahtevo za njegovo izročitev na podlagi evropskega pripornega naloga znova izpolnjeni. Ekvadorsko tožilstvo pa je ameriškim oblastem odobrilo preiskavo Assangeove sobe na veleposlaništvu.
20.23 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Župan Moravč: Obkoljeni smo z odpadki, vse analize kažejo, da je stanje porazno

Tovornjaki smrti podjetja Termit skozi Moravško dolino še vedno nemoteno vozijo svoj tovor, je dejal župan Moravč Milan Balažic. V Moravčah je po njegovih besedah vse več obolelih za rakom, silikozo in astmo, z novo raziskavo pa so potrdili prisotnost kancerogenih snovi v vodi. V Termitu vse obtožbe zavračajo.
20.18 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Medved na primerih predstavil možno spremembo volilnih okrajev

Minister za javno upravo Rudi Medved se je v predstavitvi sprememb volilne zakonodaje koaliciji osredotočil na predlog preoblikovanja volilnih okrajev, in sicer na primeru tretje in osme volilne enote. Predlog bo predstavil tudi opoziciji, za zdaj pa kaže, da so stranke bolj naklonjene ukinitvi okrajev in uvedbi prednostnega glasu.
20.15 13. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

'Hoja po traku je lahko zelo varna, če ego ne zasenči zavesti'

Najboljši tekmovalci v visoki hoji na svetu so se pretekli teden zbrali v ruskem delu Kavkaza, kjer je potekal tretji festival v hoji po traku. Morda eden najbolj spektakularnih športov na svetu vključuje hojo po tkanini čez visoke kanjone.
20.09 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

ANIMACIJA: Nič kaj spodbuden razvoj vremena v prihodnjih dneh

Z nedeljskim prehodom fronte smo vstopili v novo obdobje hladnega, mokrega in vetrovnega vremena. Najhladnejši zrak se bo nad nami zadrževal v noči na torek in torek dopoldne, ko se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 800 metrov. Do torka zvečer bo pihal tudi okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja, zato je Arso za večji del države izdal oranžno opozorilo. Spet več sonca in višje temperature lahko pričakujemo šele ob koncu tedna.
20.08 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Poslanci o domnevnih zlorabah in pritiskih v pravosodju

DZ na izredni seji razpravlja o predlogu priporočila SDS, s katerim bi DZ pristojnim organom priporočil analizo pritiskov v pravosodju ter pripravo zakonskih sprememb. V SDS so v razpravi opozarjali na sprijetost politike s sodstvom, v koaliciji in Levici pa na nedopusten poseg v sodno vejo oblasti z razpravo o odprtem sodnem postopku.
19.54 13. 05. 2019
Gospodarstvo Zadovoljna

Po 163 letih delovanja ladjedelnica Uljanik v stečaj

Po skoraj enoletni agoniji, v kateri se je znašla hrvaška ladjedelnica Uljanik v Pulju, je sodišče za gospodarske zadeve v Pazinu po večkrat prestavljeni odločitvi za njo razglasilo stečaj. V družbi je 1118 zaposlenih, ki jim bodo zdaj vročili odpovedi. V sindikatu so medtem ocenili, da ta odločitev predstavlja konec ladjedelništva na Hrvaškem.
19.46 13. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

V stanovanju žrtve, ubite s samostrelom, našli še dve ženski trupli

Potem ko je nemška policija v hotelski sobi na Bavarskem odkrila tri trupla, 30- in 33-letni ženski ter 53-letnega moškega, je v nadaljevanju preiskave v stanovanju ene od žrtev našla še dve trupli. Preiskava, ki se je tako še dodatno zapletla, je v teku.
19.25 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Za večjo varnost in kakovost bivanja bodo omejili tovorni promet

Direkcija za infrastrukturo bo s 1. junijem omejila tranzitni tovorni promet na širšem severovzhodnem delu države med mejnima prehodom Bistrica ob Sotli in Središče ob Dravi ter ga preusmerila na vzporedno avtocestno omrežje. Na infrastrukturnem ministrstvu želijo s tem izboljšati varnost in kakovost bivanja lokalnega prebivalstva.
17.45 13. 05. 2019
Glasba Zadovoljna

Taylor Swift razkrila, od kod črpa navdih

29-letna pop pevka Taylor Swift je že od leta 2016, ko si je prvič ogledala epizodo, velika oboževalka fantazijske serije Igra prestolov. V intervjuju je priznala, da so ji bili prizori in liki priljubljene serije navdih za njen album Sloves.
17.41 13. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

V Perzijskem zalivu napadena dva savdska tankerja in norveški ladji

V vodah Združenih arabskih emiratov sta bila napadena dva savdska tankerja, je sporočil savdski minister za energijo Halid al Falih. Kot je dejal, je šlo za sabotažo, tankerja pa sta močno poškodovana. Pri tem sicer ni bilo kakega izlitja, prav tako ni bil nihče poškodovan, je še povedal. Neznanci pa so napadli tudi dve trgovski ladji, registrirani na Norveškem.
17.11 13. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Zvezdnik serije Lepotica in zver bo postal očka

Ibrahim Çelikkol, ki je pozornost slovenskih gledalk pritegnil z vlogo Ferhata v ljubezenski drami Lepotica in zver, bo postal očka. Zanj in za njegovo ženo Mihre Mutlu bo to prvi otrok, razveselila pa se bosta fantka.
17.01 13. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Ni mu hotel pomagati vstati, zato mu je nekdanji član Reala slekel hlače

Portugalski nogometaš Fabio Coentrao si je v dresu Ria Aveja na tekmi z Benfico privoščil nasprotnika Andreasa Samarisa, ko mu ta ni hotel pomagati vstati. Ker je zavrnil njegovo roko, se je nekdanji član Real Madrida odločil, da mu bo sredi tekme slekel hlače.
16.45 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Cerar predlaga skupne policijske patrulje na meji z Italijo

Zunanji minister Miro Cerar je v Bruslju italijanskemu kolegu Enzu Moaveru Milanesiju predlagal skupne policijske patrulje ob italijansko-slovenski meji za učinkovito preprečevanje nezakonitih prehodov. To sem predlagal, da bomo italijanski strani zelo jasno pokazali, da si želimo krepiti zaupanje, je izpostavil.
16.31 13. 05. 2019
Zvezde plešejo Zadovoljna

Tekmovalci pokomentirali svoje plesne dvige

Deveta oddaja šova Zvezde plešejo je med drugim prinesla tudi napeto tekmovanje v plesnih dvigih, kjer je bila najbolj uspešna Tanja Žagar. Pri tekmovalcih smo preverili, kako so zadovoljni s svojimi nastopi.
16.30 13. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Izjemno slovo Ajaxovih navijačev od Frenkieja de Jonga

Nadvse navdušujoči posnetki prihajajo iz Amsterdama, kjer so se na stadionu Johana Cruijffa navijači Ajaxa po zadnji domači tekmi sezone poslovili od nogometaša Frenkieja de Jonga, ki se po koncu sezone poslavlja od kluba in odhaja v Barcelono.
16.15 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Množično vrednotenje nepremičnin zamaknjeno na prihodnje leto

Državni zbor je sprejel noveli zakonov, s katerima je izvedbo novega cikla množičnega vrednotenja nepremičnin zamaknil z julija letos na marec prihodnje leto. Vlada je zamik predlagala, da se uredijo vsi podatki in uskladijo novi modeli vrednotenja.
16.03 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Občina Izola plačala 1,9 milijona evrov odškodnine

Občina Izola je izčrpala vsa pravna sredstva, ki so bila na razpolago, zato je morala plačati rekordno - kar 1,9 milijona evrov visoko - odškodnino podjetju R Mercuri. Občino je sicer pred kratkim obiskala kriminalistična policija, ki je zbirala informacije o celotnem postopku, ki je privedel do pravnomočne sodbe o izvršbi.
15.50 13. 05. 2019
Glasba Zadovoljna

Čuki pravijo Punca, drž' se stran od mene

Čeprav so Čuki na sceni že 30 let, ob tej priložnosti pa so kar dvakrat razprodali Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Že ves čas skrbijo za svoje oboževalce in jih zalagajo z novimi uspešnicami, a vseeno ne popuščajo. Zdaj ponujajo novo pesem in videospot Punca drž' se stran od mene.
15.39 13. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Eden od Zidanovih junakov odhaja: Navas se bo poslovil na tekmi z Betisom

Kot poročajo španski mediji, je Keylor Navas s strani vodilnih mož Real Madrida prejel obvestilo, da nanj v prihodnji sezoni ne računajo več. Tekma z Betisom na domačem Santiagu Bernabeuu bo priložnost, da se poslovi od navijačev. Navas je bil del Realove družine od avgusta 2014, z Realom pa je med drugim osvojil tri naslove v Ligi prvakov in en ligaški naslov.
15.23 13. 05. 2019
Film/TV Zadovoljna

Pljučnica pri 97 letih usodna za hollywoodsko legendo Doris Day

Legendarna pevka in igralka Doris Day, zvezdnica "zlate dobe Hollywooda", poznana po številnih zimzelenih pesmih, Hitchcockovem filmu Mož, ki je preveč vedel, kopici vlog in tudi oddaji The Doris Day Show, je preminula pri častitljivih 97. letih. Zanimivo pa je, da je pred dvema letoma izvedela, da je pravzaprav dve leti starejša. Zanjo je bila usodna pljučnica.
15.11 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Od srede bodo klici v druge države Evropske unije cenejši

V sredo bodo začele veljati nove omejitve najvišjih cen za vse mednarodne klice in SMS sporočila znotraj Evropske unije. Po novem bo klic v drugo državo članico EU stal največ 19 centov na minuto, sporočilo SMS pa največ šest centov.
15.02 13. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Tudi obe domači lovoriki nista zagotovilo, da bo ostal na Bavarskem

V taboru münchenskega Bayerna ne skrivajo nezadovoljstva zaradi sezone, v kateri je bil nekdanji evropski klubski prvak daleč od evropskega vrha, medtem ko se v domačem prostoru krčevito bori za 29. prvenstveno zvezdico. Vse bo jasno ta konec tedna, ko Kovačevi Bavarci gostijo frankfurtski Eintracht. Za naslov nemškega prvaka potrebujejo točko, kar pa bo vse prej kot lahka naloga.
14.19 13. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Policisti v bližini Ormoža obravnavajo sumljivo smrt

Policisti v kraju Pušenci, v neposredni bližini Ormoža, obravnavajo sumljivo smrt moškega. O dogodku intenzivno zbirajo obvestila, neuradno pa smo izvedeli, da naj bi bilo v času dogodka v hiši več oseb, ki naj bi se poznale. Znakov kaznivega dejanja policisti do sedaj niso potrdili.
14.15 13. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Kakšna ženska je mama nekdanje prve dame Michelle Obama?

Nekdanja ameriška prva dama Michelle Obama je ob letošnjem materinskem dnevu delila spomine na svojo mamo in povedala, kakšna ženska je ter kako ji je njen način vzgoje pomagal pri vzgajanju lastnih otrok.
13.54 13. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Saganu prva etapa v Kaliforniji, Pogačar 18.

Svetovni prvak Slovak Peter Sagan je zmagovalec prve etape kolesarske dirke po Kaliforniji. Tekmovalec ekipe Bora Hansgrohe je bil najmočnejši v sprintu 143 km dolge etape Sacramento-Sacramento, kar je že njegova 17. etapna zmaga v 10. udeležbi na tej dirki.
13.25 13. 05. 2019
Liga prvakov Zadovoljna

Najdražji Barcin nakup v zgodovini se je od Camp Noua poslovil ob žvižgih navijačev

Prvo tekmo po šokantnem izpadu v Ligi prvakov, ko je Barcelona po domači zmagi (3 : 0) na povratni tekmi na Anfield Roadu doživela eno največjih sramot v zgodovini kluba (0 : 4), je blaugrana odigrala proti madridskemu Getafeju. Bila je to zadnja domača tekma Kataloncev v sezoni Primere Division in najverjetneje tudi poslednja za Brazilca Philippa Coutinha. Navijači ga podijo iz kluba ...
13.15 13. 05. 2019
Borilni športi Zadovoljna

Rouseyjeva obujala spomine: UFC mi je spremenil življenje, WWE pa je enkratna izkušnja

Nekdanja UFC prvakinja in obenem članica hiše slavnih te organizacije Ronda Rousey je ob robu UFC 237 dogodka v Rio de Janeiru obujala spomine na zelo uspešna leta v športu, ki je ji, kot je sama večkrat dejala, dal vse. V zadnjih treh letih je uspešno nastopala tudi v ameriškem wrestlingu (WWE), kjer je podobno kot v UFC-ju spisala zgodovino.
12.45 13. 05. 2019
Glasba Zadovoljna

Justin Timberlake: Postal sem doktor

Ameriška univerza za glasbo Berklee od leta 1971 podeljuje častne doktorske nazive različnim uspešnim glasbenikom. Letos je ta čast med drugimi doletela tudi Justina Timberlaka, ki si je naziv doktorja glasbe prislužil s svojim uspešnim delom na filmski in glasbeni sceni.
12.39 13. 05. 2019
Gospodarstvo Zadovoljna

Motnje v Telekomovem omrežju po nekaj urah odpravljene

V omrežju Telekoma Slovenije je prišlo do občasnih motenj pri delovanju nekaterih mobilnih storitev, predvsem pri klicih in sporočilih SMS. Napake so odpravljene, omrežje ponovno deluje nemoteno.
12.12 13. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Beyonce žrtev teorije zarote: rodila 'svojo sestro', stara 45 let?

Beyonce Knowles je večkrat pristala v središču takšnih ali drugačnih 'teorij zarote' – tokrat so tuji mediji izpostavili zgodbo, da naj bi glasbenica lagala o svoji starosti, ker naj bi med drugim prikrivala dejstvo, da je v resnici rodila 'svojo sestro', Solange Knowles.
12.06 13. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

KOMENTAR: Najboljša Premier liga do sedaj

Novi-stari angleški prvak je Manchester City. Moštvo trenerja Pepa Guardiole je naslov ubranilo v najboljši izdaji Premier lige. Sezona 2018-2019 je poleg neverjetno izenačene dirke za naslov, ki sta jo uprizorila Manchester City in Liverpool, postregla tudi z najbolj atraktivnim kar nogometom kar smo ga kadarkoli gledali v Angiji.
11.47 13. 05. 2019
Zvezde plešejo Zadovoljna

Prva ljubezen, ki jo je morala postaviti na stranski tir

V tednih, ko spremljamo tretjo sezono najbleščečejšega šova pri nas, Zvezde plešejo, je Tina Gorenjak navduševala iz tedna v teden. Čeprav se je v 9. oddaji morala posloviti, pa je tako na gledalce kot na sodnike pustila neverjeten vtis. A Tina je veliko več kot samo odlična plesalka.
11.35 13. 05. 2019
Glasba Zadovoljna

Skupina Primavera predstavlja ljubezensko balado

Člani novogoriške glasbene zasedbe Primavera so izdali novo skladbo, ki nosi naslov Prepozno. Glasbeniki so na novo melodijo izredno ponosni, saj je nastala v lastni režiji, tako kot spremljevalni videospot.
11.02 13. 05. 2019
Domača scena Zadovoljna

Alfi Nipič zaradi težav s trebušno slinavko pristal v bolnišnici

Alfi Nipič, 74-letni slovenski pevec zabavne in narodnozabavne glasbe ter član Ansambla bratov Avsenik, je zaradi težav s trebušno slinavko pristal v kliničnem centru Maribor. Nekaj ur po hospitalizaciji je prek družbenih omrežij sporočil, da se je njegovo zdravstveno stanje izboljšalo.
10.39 13. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Rdeči 'Power Ranger' umrl v 39. letu starosti

Novozelandski igralec Pua Magasiva, znan po svoji vlogi Shanea Clarka oziroma rdečega 'Power Rangerja' v priljubljeni mladinski seriji Power Rangers, je umrl v 39. letu starosti v svojem domu. Vzrok smrti zaenkrat še ni znan.
10.34 13. 05. 2019
MasterChef Slovenija Zadovoljna

'Slabi nameni se prej ko slej vrnejo kot bumerang'

Maj Janežič stavi na pošteno igro v šovu MaterChef Slovenija, saj želi, da o zmagovalcu odločajo kuharske veščine, ne pa hinavščina in spletke. In kako komentira svojo odmevno potezo, ko je med kuhanjem odslovil Bineta Volčiča?
09.55 13. 05. 2019
Mali šef Slovenije Zadovoljna

NAGRADNA IGRA: Mali šef razveseljuje s simpatičnim kompletom

V šovu Mali šef Slovenije nas vsako nedeljo na POP TV presenečajo mladi nadebudni kuharji s svojimi kuharskimi veščinami. Mi pa vas presenečamo z nagradno igro, v kateri lahko s simpatičnim kuharskim kompletom pričarate nasmešek na obraz vašim najbližjim in najmlajšim.
09.21 13. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

V požaru v stanovanjski hiši na območju Krškega umrl 58-letni moški

Na območju občine Krško je v nedeljo zvečer zagorelo v stanovanjski hiši. Za posledicami požara je umrl 58-letni moški, ki je v hiši, ki so jo zajeli ognjeni zublji, živel sam. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vzroka požara.
09.13 13. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

V Nemčiji zagorel stanovanjski blok: ena oseba umrla, 13 poškodovanih

Na zahodu Nemčije, v mestu Neunkirchen, je požar zajel stanovanjski blok. Ogenj je stavbo popolnoma uničil. Ena oseba je umrla, še 13 je poškodovanih. Tričlansko družino še pogrešajo. Reševanje in intervencijo je po besedah gasilcev močno oteževala množica radovednežev.
09.09 13. 05. 2019
Zvezde plešejo Zadovoljna

NAGRADNA IGRA: Osvojite vstopnice za šov Zvezde plešejo

Si želite plesni spektakel videti v živo? Videti, kako nastaja oddaja, kakšne so priprave zvezd, plesalcev, voditeljev in sodnikov? Sodelujte v nagradni igri in se potegujte za dve vstopnici za ogled šova Zvezde plešejo.
09.04 13. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Bivši mož Meghan Markle se je poročil s premožno dedinjo

Hollywoodski producent Trevor Engelson, nekdanji soprog vojvodinje Meghan Markle, se je poročil s premožno dedinjo in nutricionistko Tracey Kurland. Svatje so si lahko postregli s hamburgerji, pomfrijem, solato in ostrigami.
09.01 13. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Hamilton: Dirkanje v formuli ena je premalo naporno

Svetovni prvak v formuli 1 Britanec Lewis Hamilton pravi, da doping v tem športu nima smisla, saj je šport fizično za to prelahek. "Dirkanje enostavno ni dovolj naporno. Prav zato so lahko konkurenčni tudi 18-letniki," je po zmagi na VN Španije v Barceloni dejal Hamilton.
08.39 13. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

VIDEO: Dončićev soigralec Porzingis poškodovan v pretepu

Soigralec Luke Dončića pri Dallasu, Latvijec Kristaps Porzingis, je bil konec tedna poškodovan v pretepu v nočnem klubu v domači Latviji, poročajo ameriški mediji. Vodstvo košarkarskega kluba NBA Dallas Mavericks je že sprožilo preiskavo. "Kakor je videti, so Kristapsa pred klubom napadli," so sporočili Mavericksi, ki bodo primer preučili podrobneje.
08.35 13. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Sredi Ljubljane propada tramvaj, nihče pa ne ukrepa

Ljubljana je najlepše mesto na svetu, vedno znova poudarja ljubljanski župan Janković. A že nekaj malenkosti lahko hitro pokvari vtis, da gre res za najlepše mesto. Ena takih je tramvaj v centru, ki propada vsem na očeh. Njegova klavrna podoba pa opozarja, da je tudi v Ljubljani treba še veliko postoriti.
08.35 13. 05. 2019
Ljubezen po domače Zadovoljna

Pajo je v hipu osvojil Darjino srce, zrasel je v pravega lepotca

Črno-beli borderski ovčar, ki so ga izbranci podarili Darji Tomažin, je bil v času snemanja oddaj Ljubezen po domače še nadvse prikupen mladič. Poglejte, kako postaven pasji mladenič je danes.
08.18 13. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Šporar s prvim hat-trickom v sezoni lovi slovaški strelski rekord

Ljubljančan Andraž Šporar je že od začetka sezone na vrhu strelcev v slovaškem prvenstvu. S Slovanom iz Bratislave je predčasno osvojil državni naslov, nagrada za kralja strelcev ga še čaka, na zadnji tekmi slovaškega prvenstva pa je zabil še hat-trick. Skupno je v prvenstvu dosegel že 26 zadetkov, ob tem ima še sedem asistenc. Nič čudnega, da mu pripada vloga prvega napadalca slovenske reprezentance.
07.47 13. 05. 2019
Hokej Zadovoljna

Boston tudi drugič boljši od Caroline

Hokejisti moštva Bostona Bruins so tudi v drugem srečanju polfinala končnice hokejske lige NHL na domačem ledu premagali Carolino Hurricannes, tokrat s 6:2. Moštvi igrata na štiri zmage, naslednja obračuna, prvi bo na sporedu v torek, pa bo v Raleighu gostila Carolina.
07.40 13. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

Leonard s košem v zadnji sekundi Torontu zagotovil finale vzhoda, napredoval tudi Portland

Zvezdnik Kahwi Leonard je eden športnih junakov nedelje v Severni Ameriki. V odločilni sedmi tekmi polfinala vzhodne konference košarkarske lige NBA je s košem v zadnji sekundi Torontu zagotovil zmago nad Philadelphio 76ers z 92 : 90 in Kanadčanom zagotovil finale vzhodne konference.
06.35 13. 05. 2019
Liga prvakov Zadovoljna

Italijani na čelo Juventusa posedli Pochettina, Allegri zagotavlja: S predsednikom imava odličen odnos

Tottenham se je po spektakularni zmagi proti Ajaxu zavihtel v madridski finale, ki bi ob uspehu obogatil njihovo vitrino z lovorikami, zmaga pa bi lahko pomenila tudi slovo Mauricia Pochettina. Argentinski nogometni strokovnjak je namreč namignil, da bi končni uspeh v Ligi prvakov lahko naznanil tudi njegov odhod z Otoka.
06.34 13. 05. 2019
Film/TV Zadovoljna

Bo legendarna modna ikona spet zaigrala v Jamesu Bondu?

Nekdanja manekenka, 70-letna Grace Jones, je zagotovo ikona tako v modnem kot glasbenem svetu, a tu je tudi njena igralska kariera. Zvezdnica je zaslovela v Konanu, svoj status posebne ženske pa je zapečatila z vlogo v Bondu. Jo bomo mogoče znova uzrli tudi v prihajajočem filmu?