Šport

Zupan spet k Slovanu

Ljubljana, 24. 10. 2006 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarska zveza Slovenije je razveljavila prestop igralca Mihe Zupana iz Geoplina Slovan v Union Olimpijo.

S tem se je odzvala na odločitev Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je včeraj razveljavilo sklep o začasni odredbi Okrožnega sodišča v Ljubljani z dne 29. avgusta 2006. Ali to pomeni, da bo moral Miha Zupan le nekaj dni pred začetkom evroligaške sezone znova zamenjati sredino, ali se bosta ljubljanska kluba dogovorila kako drugače, nam vodilni možje v Unionu Olimpije zaenkrat še niso znali odgovoriti.

Se bosta Geoplin Slovan in Union Olimpija končno dogovorila?
Se bosta Geoplin Slovan in Union Olimpija končno dogovorila? FOTO: Liga UPC Telemach

V drugi in tretji točki sklepa registracijske komisije KZS je namreč še zapisano, da če "se Geoplin Slovan in Union Olimpija dogovorita o prestopu, se prestop odobri," sicer "ostane igralec Miha Zupan član Geoplina Slovan."

V obrazložitvi sklepov je navedeno: "Ob vložitvi zahtevka za prestop je registracijska komisija KZS že zavrnila prestop igralca Mihe Zupana v Union Olimpijo, saj je imel igralec še veljavno pogodbo s KD Slovan. Na podlagi začasne odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani je registracijska komisija dovolila prestop v KK Union Olimpija. Po odpravi začasne odredbe 23. oktobra 2006 pa je registracijska komisija po uradni dolžnosti razveljavila svoj sklep o prestopu. V skladu z veljavnim registracijskim pravilnikom KZS lahko slovenski igralec v drug klub 1. SKL prestopi do 31. marca 2007, tako da je prestop še vedno mogoč v skladu z registracijskim pravilnikom KZS."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.