Šport

Znani kandidati za zlato žogo

Pariz, 30. 11. 2007 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoski magazin France Football je oklestil število kandidatov za nagrado zlata žoga na deset kandidatov.

V igri za priznanje, ki ga časnik podeljuje od leta 1957, so ostali še Kaka (Milan), Robinho (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Cesc Fabregas (Arsenal), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Didier Drogba (Chelsea), Zlatan Ibrahimović (Inter Milano), Andrea Pirlo (Milan) in Francesco Totti (Roma). Dobitnik bo znan že to nedeljo.

Eden od kandidatov za zlato žogo je tudi Francesco Totti.
Eden od kandidatov za zlato žogo je tudi Francesco Totti. FOTO: Reuters

Čeprav bo uradni zmagovalec nagrado prejel na slovesnosti to nedeljo v Parizu, pa italijanski mediji že nekaj dni oznanjajo, da naj bi nagrado prejel vezist evropskega prvaka Milana, Brazilec Kaka. Lani je nagrado osvojil Italijan Fabio Cannavaro pred rojakom Gianluigijem Buffonom in Francozom Thierryjem Henryjem.

Rekorderji po številu osvojenih nagrad "Ballon d'Or" so Nizozemca Johan Cruyff in Marco van Basten ter Francoz Michel Platini, ki so zlato žogo prejeli po trikrat.

Kaka je ob tem tudi finalist za nagrado najboljšega nogometaša po izboru Mednarodne nogometne zveze (FIFA), ki jo bodo podelili 17. decembra.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

barca99
30. 11. 2007 22.11
od vseh teh je najbolši Messi, pa Kaka pa Drogba sta mi tut ql. no sej tut Robinho je dobr sam u napačnmu klubu igra. Real iz Madrida.. to so eni.... BARCA RULZ!!!!!!! :)
tina.cresnik@guest.arnes.si
30. 11. 2007 19.09
Pred enimtednom ste objavili, da je kaka že dobil zlato žogo
tina.cresnik@guest.arnes.si
30. 11. 2007 18.50
kdo mi briše komentarje oziroma zakaj