Šport

Znana slovenska atleta leta

Čatež ob Savi, 08. 11. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jolanda Čeplak, evropska prvakinja in svetovna dvoranska rekorderka v teku na 800 metrov, je bila v tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije po pričakovanju izbrana za atletinjo leta v Sloveniji. Za najboljšega atleta pa je bil razglašen polfinalist evropskega prvenstva v šprintu Rok Predanič.

Jolanda Čeplak in Rok Predanič sta bila izbrana za slovenska atleta leta
Jolanda Čeplak in Rok Predanič sta bila izbrana za slovenska atleta leta FOTO: Dare Čekeliš

Med starejšimi mladinci je bil najboljši Davorin Sluga (Ptuj), med starejšimi mladinkami Marina Tomič (Kladivar Celje), med mlajšimi mladinci Matija Kraševec (Krka), med mlajšimi mladinkami Taja Naraks (Kladivar), med pionirji Rok Deržanič (Fit) in pionirkami Urša Ozimek (Kronos).

Za Predaničem sta se zvrstila svetovni vojaški prvak Igor Primc (Krka) in Gregor Cankar (Novoles Dolenjske toplice), med dekleti pa Alenka Bikar (Olimpija), dvakratna finalistka v šprintih na EP, ter svetovna vojaška prvakinja Brigita Langerholc (Triglav Kranj). Najboljši trener je Aleš Škobrne, trener Čeplakove.

"Slovenska atletika v prejšnji sezoni je bila zelo dobra in uspešna ter je na dobri poti za lepo prihodnost. Porodne težave reorganizacije je preživela in upam, da bomo na dvoranskem svetovnem prvenstvu (SP) v Birminghamu v Angliji in na SP na prostem v Parizu dosegli dobre izide," je dejal predsednik AZS Roman Jakič. AZS je podelila več kot 100 priznanj, tudi za nastope veteranov, v krosih in gorskih tekih. Za nastope v hitri hoji ga je prejel tudi zamejski Slovenec Fabio Ruzzeri, ki je letos dobil slovensko državljanstvo, s tem pa Slovenija solidnega tekmovalca v tej panogi, ki pri nas sicer ni razvita.