Šport

Znan žreb evrolige

Ljubljana, 14. 09. 2006 13.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije bodo v evroligi igrali v skupini B, ki se je izkazala za zelo atraktivno in zanimivo skupino.

Košarkarska žoga
Košarkarska žoga FOTO: Reuters


Slovenski državni prvaki, košarkarji Uniona Olimpije bodo v sezoni 2006/07 v elitnem evropskem tekmovanju evroligi igrali v skupini B. Žreb v Atenah je Ljubljančanom namenil lanskega finalista evrolige Maccabi, eno najboljših grških ekip Panathinaikos, dve močni španski ekipi – Unicajo Malago in Joventut iz Badalone, italijansko Lottomatico Romo ter zanimive lokalne dvoboje - zeleno-beli se bodo srečali s starimi znanci s področja nekdanje skupne države, Cibono in Partizanom.

Žreb v Atenah je bil delno določen vnaprej, saj so se organizatorji želeli izogniti več ekipam iz ene države v isti skupini. Union Olimpija je bila pred žrebom določena v peti kakovostni boben, skupaj z Žalgiriom in Prokomom, ki tako nista mogla biti njena tekmeca v skupini. Iz prvega bobna so Ljubljani dodeli Maccabi, iz drugega Panathinaikos, iz tretjega Unicajo, iz četrtega Cibono, iz šestega Partizana, iz sedmega Lottomatico in iz osmega Joventut.

Letošnja evroliga se bo začela z uvodno tekmo med Joventutom in Panathinaikosom 23. oktobra, tri dni kasneje pa bodo na sporedu tekme 1. kroga. Do 1. februarja bodo moštva igrala 14 krogov rednega dela (po ustaljenem sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh), v drugi del tekmovanja najboljših 16 ekip, ki se bo začel 14. februarja in končal 22. marca, pa se bo uvrstilo pet najboljših moštev iz vsake skupine in najboljše šestouvrščeno moštvo iz vseh treh skupin. Na izpadanje bo šlo v četrtfinalu, zmagovalci pa se bodo uvrstili na zaključni turnir četverice, ki bo od 4. do 6. maja v Atenah.


"Pred žrebom smo imeli le eno željo - dobiti čim bolj atraktivno skupino. To se je v popolnosti tudi zgodilo. Skupina je močna, moštva vodijo izredni trenerji s področja bivše Jugoslavije, kar pomeni, da bomo gledali košarko na najvišji ravni. Naš cilj ostaja uvrstitev v drugi del tekmovanja, enak cilj pa imajo seveda prav vsi nasprotniki. Verjamem, da bodo imena kot so Maccabi, Panathinaikos in stara rivala Cibona in Partizan napolnila dvorano Tivoli. Ob podpori zveste publike bo Union Olimpija še močnejša,"
je žreb ocenil trener Tomo Mahorič, glavni trener ljubljanske ekipe.

"Skupina je atraktivna, Panathinaikos bo letos organiziral zaključni turnir in je eden izmed favoritov tekmovanja. Ne bo nam lahko, vendar sem prepričan, da lahko doma presenetimo prav vsakogar. Skupina je še posebej zanimiva, ker smo se znašli skupaj z ostalima tekmecema iz ABA lige Cibono in Partizanom," pa meni Sašo Ožbolt.

"V evroligi ni lahkih ekip - vsa moštva so prvaki in podprvaki svojih nacionalnih tekmovanj, vemo pa tudi, da v evropski košarki vseeno obstajajo ekipe, ki so še posebej prestižne in prav take nasprotnike je tokrat dobila Union Olimpija in to mi je še posebej všeč. Spektakel resda obetajo atraktivni nasprotniki, predvsem pa ga moramo zagotoviti mi. Težko bo, ostati moramo realni in vsak skalp bo za nas dragocen, najbolj pomembna pa nam je polna in zadovoljna dvorana Tivoli. Na igrišču bomo pustili srce," zagotavlja povratnik v tivolsko moštvo Marko Milič.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.