Šport

Zmajčki zaklenili Podmežaklo

Jesenice, 26. 12. 2007 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske ZM Olimpije so na Jesenicah na 399. večnem derbiju ponižali člane Acroni Jesenic. Ljubljančani so slavili s 3:1.

Rdeči železarji so doživeli enega najbolj bolečih porazov v letošnji sezoni.
Rdeči železarji so doživeli enega najbolj bolečih porazov v letošnji sezoni. FOTO: Damjan Žibert

Hokejski derbi se je začel z minuto molka za preminulega jeseniškega navijača Bertija, temu je sledila slovenska himna iz ust Alenke Gotar, nato pa je napočil čas za začetek težko pričakovanega obračuna. Vodilni Jeseničani kot domačini so z nestrpnostjo pričakovali današnji dan, a bržkone ga bodo po tekmi želeli kar najhitreje izbrisati iz spomina. Ljubljančani so namreč pod vodstvom Mikea Posme prerojeni in to so še enkrat več dokazali nocoj. Že v 42. sekundi je za1:0 zadel Aleš Mušič, nato pa je ob premoči igralcev iz prestolnice vseeno izenačil jeseniški Šved Conny Strömberg. Takšen je bil tudi končni izid prve tretjine.

Na začetku drugih 20-ih minut je bilo nemudoma moč opaziti, da so zmajčki premaknili svoje "mašine" v višjo prestavo in začel se je ljubljanski šov. Natančne podaje, dobro drsanje in razpoložen vratar Alex Westlund so iz sekunde v sekundo povečevali razliko na terenu. V 31. minuti je najprej drugi vodstvo ZM Olimpiji prinesel Brendan Yarema, pet minut kasneje pa je izid na 3:1 povišal Egon Murič. V drugem delu je bila ljubljanska premoč tako izdatna, da bi lahko z malo sreče zabili še kakšen zadetek sila načetim Gorenjcem.

Trener Mike Posma (levo) je prerodil ljubljanske hokejiste.
Trener Mike Posma (levo) je prerodil ljubljanske hokejiste. FOTO: Damjan Žibert

Čeprav so navijači s prepolnih tribun za velike derbije pretesne Podmežakle na ves glas spodbujali domačine, to Ljubljančanov ni zmedlo. Le ti so uspešno zadrževali svojo prednost, ob koncu pa se lahko Kim Collins in njegovi varovanci vratarju Robertu Kristanu zahvalijo, da niso zmajčki še bolj "potolkli" že tako razglašenih železarjev.

Acroni Jesenice – ZM Olimpija 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Strömberg (5.); Murič (1.), Yarema (31.), Murič (36.)

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mc_Kebab
27. 12. 2007 17.49
leicy prou si rekla rezultat dost pove.. jesenice so prve,olimpija predtazadna ;DD revezi se boste mogl borit za obstoj u ligi ebel,sam skoda k vfm se to nebo ratal;)
DarthRevan
27. 12. 2007 16.37
Olimpija - Jesenice 1:2 (p.p.) Jesenice - Olimpija 4:2 Olimpija - Jesenice 4:3 (p.p) Jesenice - Olimpija 1:3 To so letošnji rezultati. V zmagah 2-2. V točkah 5-5. V golih 10-10. A ste res toliko boljši? :)
leicy
27. 12. 2007 15.37
OLIMPIJA JE IZ LJUBLJANE, OLIMPIJA NAJBOLJŠA JE, OLIMPIJA SVETO IME JE, LE ZANJO MI BIJE SRCE!!! Preprosto smo boljši od vs;) Rezultat se mi zdi da dost pove... =)
Patrik_k
27. 12. 2007 13.58
lejga risbo100 da neboš joku pol k te dobim žabar...
DarthRevan
27. 12. 2007 12.42
PA še to: Sam sem pač poskušal zadevo pokomentirati kulturno in tako kot se spodobi za odraslega človeka. Odziv z vaše strani samo potrjuje dejstvo da ste Olimpijini navijači v večini navadni primitivci, ki se s človekom niti pogovarjat ne znate brez zmerjanja. A bi bilo težko odgovoriti tako....normalno...zrelo....kot se za zdravega odraslega človeka spodobi? "Nimaš pojma", to je stvar ki spada v peskovnik....
DarthRevan
27. 12. 2007 12.37
RSP.123, Olimpija bi zmagala tudi brez pomoči sodnikov. Ampak dejstvo je da so bili sodniki pristranski. Ampak ne pristranski za Olimpijo temveč pristranski proti dejstvu, da je slovenska ekipa pred avstrijskimi. Če bi bila prva Olimpija, bi nagajali Olimpiji. Kaj je tu tako težko razumet?
sk8er_ales@hotmail.com
27. 12. 2007 12.34
ovceeee.... Mc_Kebab brihten si tlele po forumu na tekmah si pa pi*** kot vsi ostali. 3000 ultras navijačev ane dj ne me smejat navijal niste nč tko da ne bit brihten o tem kdo je naviju. Največ se vas je slišal sam je-se-ni-ce (so prasice) drugač ste bli pa tih pa gledal okul. ultras ljubljana
gregson3@gmail.com
27. 12. 2007 10.44
Žabarji po eni zmagi pa kr mislte kaj ste. Naslednjo boste spet zgubil. Smola. Ostali boste tam kjer ste. Pa a vas lahko vprašam, kdo bo igral končnico. Olimpija zagotovo ne. Za Olimpijo pa itak navijajo samo tisti, ki komaj da vedo kaj je hokej. Žabe, žabe ....................... JE-SE-NI-CE!!!!!!!!!!!!!!!... Vsi za šampijone rdeče!!!!!!!!!!!!!!!!
rsp.123@email.si
27. 12. 2007 10.01
DarthRevan in podobni, sej se mi kar smilte, ko so za vsak poraz krivi sodniki. Dej no, ne nakladat. Navsezadnje te tekme niso še ne vem kako pomembne, hokej se začne zares igrati februarja, se pa bojim, da bodo jeseničani do takrat že izgoreli....
Mc_Kebab
27. 12. 2007 10.00
kot ze omenjeno,lestvica use pove:) glede navijanja,navijali smo nonstop,kdor ne vrjame nj si priskrbi posnetek tekme..pa ns navijacev je v povprecju skos 3000,na gostovanjih po nekaj sto..kaj pa vi?20 vs pride navijat..kje ste za svoje igralce,k ste tko zagreti navijaci pa nimate pojma..jesenice so najbol obiskana ekipa na gostovanjih,najvec navijamo pa spodbujamo svoje igralce..tko da ne vi men o navijanju.. ampk kokrkol..mi smo prvi,tut po zgubljeni tekmi..tkoda mau vesela vm lahk damo..vi bogi ste pa u skupini za obstanek pa se morte borit da pridete sploh naprej da se lahk borite..
Darth Sidious
27. 12. 2007 08.22
Ej alooo24 Zapomni si da je tisti ki je dal za vas 2 gola tudi piz.. gorenjska :) Mal kulture bi vseen lahk imel. Navijači obeh ekip. Navijam za Jesenice ampak včeraj je bolje igrala Olimpija, pa sj to je šport. More bit mal nihanja, drgač ni zanimiv. Lep dan še naprej. :)
Dejc Staffbull
27. 12. 2007 07.30
To se dela ,OLIMPIJA,OLIMPIJA!Jeseničani so bili najboljše moštvo,vendar kot izgleda so začel pušit z svojem Pavletom,ma mrtvi so kar so to so in ne bodo nič več boljši,ker bo OLIMPIJA prevzela vajeti v svoje roke!Čestitke Posmi in nasploh OLIMPIJI še tako naprej,železarne bo Janša prodal pol pa na Jesenicah nou keša ne za igralce kaj šele za aruparja!!!FORZA OLIMPIJA
Primož Janc
27. 12. 2007 06.58
Ja smola, kaj naj rečem. Jeseničani bi morali premagovati slabša moštva, ne pa da jim šenkujejo točke. Več kot očitno pa Jeseničani trenutno niso v pravi formi. Očitno jim je malo zmanjkalo zanosa, glede na to da so na vrhu lestvice. Žabarji bodo pač morali še precej garati za med osem ....
Simon Vukovi?
27. 12. 2007 05.19
Simon Vukovi?
27. 12. 2007 05.17
ej Mc_Kebab kaj ti ni jasn p**** gorenska??????? 1-3 zabi si to v glavo aaaaaaaaaaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahaha...
Simon Vukovi?
27. 12. 2007 05.13
ma kaksne Jesenice? sej smo vidl uceri da nimajo pojma ti DarthRevan pa ne bit tok pametn k nimaaas pojma! ! ! ! ! ! ! ! !
DarthRevan
27. 12. 2007 03.24
Dragi navijači Olimpije, res je, olimpija je zasluženo premagala jeseničane. Ampak to vam ne daje rpavice da žalite vsepovprek in mečete komentarje tipa "pičke plavžarske", "ko te jebe pizda", in podobne. Če ste tako boljši od t.i. "primitivnih" navijačev Jesenic bi bili pa lahko taki carji da ne bi odgovarjali na provokacije. Apeliram pa tudi na navijale Acronija, da se vzdržite komentarjev, ki so pod nekim minimalnim kulturnim nivojem. Danes je bila Olimpija pač boljša, na derbijih pa šreje dnevna forma. Kar se sodnikov tiče, je pa jasno, da bodo pomagali Olimpiji. Če bi bila Olimpija prva na lestvici, bi pomagali pa Jesenicam. Zakaj? Ja zato ker je treba pač zajebat tisto neavstrijsko ekipo, ki je na lestvici pred vsemi avstrijskimi. Dam roko v ogenj da bi sodniki pomagali nam, če bi bili na lestvici prvi vi. Če igramo vsak svojo tekmo, lahko kradejo obojim, če igramo medsebojno, bodo pa kradli tistemu, ki je na lestvici višje, da bodo "uravnotežili" avstrijsko prvenstvo...tam pač Slovenci ne smemo biti visoko, ne Jesenice ne Olimpija. In če pride tudi olimpija v play-off, vam nekaj povem: Tako Jeseničani kot Olimpija bodo tekme igrali s petimi igralci proti osmim. ZAPOMNITE SI TO! Sodniki do slovenskih ekip v play-offu ne bodo milostni! AJA: V zmagah je 2-2, v točkah pa 5-5. Tako da, medsebojne tekme ne kažejo da bi bila Olimpija kaj boljša ali obratno.
hanescu.cosmin@personal.ro
27. 12. 2007 02.02
MC_kebab kao neki za***ni tipček... tvoje žaljivke vse povejo.... pač boli te poraz
hanescu.cosmin@personal.ro
27. 12. 2007 02.00
hanescu.cosmin@personal.ro
27. 12. 2007 01.59
Alteist ne oziraj se na...tefy_7569 tip je verjetno tipičen osebek ki se rad pretepa..... tipičen pretepač pa neki se izgovarjajo na sodnike pa to brezveze... lahko vas malce zaskrbi kako boste v 2. delu nastopali.. pa ko recimo na lestvico gledate.če vas je predzadnje moštvo v ligi premagale..kako mislite biti prvi??