Šport

`Zmajčki` iztržili remi

Ljubljana, 14. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Vege Olimpije in CMC Publikuma so se v prvi finalni tekmi pokala Nogometne zveze Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

"Prvi polčas" finala se je končal z neodločenim izidom, kljub temu pa imajo Celjani zaradi gola v gosteh določeno prednost. Čeprav so prikazali zvrhano mero nespretnosti, predvsem Čadikovski po protinapadih. Teh so imeli zaradi pritiska Olimpije, čeprav dokaj jalovega, na pretek. Trikratni zmagovalci pokala lahko žalujejo za zmago. Priložnosti so imeli dovolj, jezni pa so lahko tudi na glavnega sodnika, ki jih je oškodoval za enajstmetrovko, prav iz enajstmetrovke pa je zadetek dosegel Publikum. Olimpijo je prvič vodil novi trener Suad Beširevič, ki je zamenjal Branka Oblaka - ta se je moral posloviti zaradi slabih rezulatov v spomladanskem delu lige Si.mobil. Tako bo o zmagovalcu odločala povratna tekma čez teden dni na Skalni kleti.

Že prvi polčas finalnega tekmovanja je postregel z razburljivo igro in sumljivimi sodniškimi odločitvami nezanesljive sodniške trojke. Že v deveti minuti je Kmetca neupravičeno zaustavila zastavica stranskega sodnika. Gostitelji so nato nanizali dve polpriložnosti, toda poskusa Žlogarja in Kmetca sta bila lahek plen celjskega vratarja Fornezzija. Gosti so prvič resno zapretili v 35. minuti, ko je Čadikovski preigraval na levi strani kazenskega prostora, a je streljal točno v Mavriča. Le minuto za tem je Kosič lepo zaposlil Kmetca, toda Ptujčan je iz ugodnega položaja zadel le zunanji del mreže.

Odločilni trenutek prvega polčasa se je zgodil v 38. minuti. Po protinapadu je Budičin v svojem kazenskem prostoru zrušil Maletiča, glavni sodnik Čeferin pa je prestrogo dosodil najstrožjo kazen, za nameček pa še izključil mladega Hrvata. K žogi je nato pristopil Kvas in Celjane popeljal v vodstvo.

Sreča ni bila na strani zeleno-belih niti v tretji minuti nadaljevanja. Takrat je namreč Šnofl igral z roko v kazenskem prostoru, a je sodniška piščalka ostala nema. Da pa Ljubljančani niso povedli v 66. minuti, so si krivi povsem sami. Rezervistu Pucu se je po prostem strelu žoga odbila na nogo, Fornezzi je že ležal na tleh, toda napadalec je z bližine zgrešil prazen gol. Celjani so imeli zaradi pritiska Olimpije veliko priložnosti v protinapadih. Toda njihova nespretnost je bila neverjetna. Kljub temu, da Olimpija vse do konca tekme ni bila nevarna za nasprotni gol, je izenačila v 89. minuti. Takrat je Jusufbegovič z glavo podal do Puca, ki je iz prve poravnal izid. Kaj lahko pa bi se Ljubljančani celo veselili zmage. V sodniškem podaljšku je Prosinečki izvajal kot, toda žoga je nekoliko presenetila Žlogarja in Fornezzi je razrešil nevarnost.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA