Šport

Zmagi odšli v Avstrijo

Ljubljana, 30. 11. 2007 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 26. krogu avstrijske hokejske lige EBEL so Jeseničani izgubili s Red Bull Salzburgo. V Tivoliju pa je Olimpijo porazil Beljak.

Jesenice poražene po kazenskih strelih

Tekma se ni še niti dobro začela, ko je vratar železarjev Robert Kristan že dobil prvi zadetek. V 23. sekundi je vrata Jeseničanov odprl kapetan Salzburga Dieter Kalt. Jeseničani so v sedmi minuti z igralcem več izenačili na 1:1. Po podaji Aleša Kranjca pa je zadetek v mrežo Salzburga poslal Derek Bekar. Še v drugo je vratarja Jeseničanov prelisičil Kalt in Salzburg je v 9. minuti z igralcem manj vodil z 2:1. V sedemnajsti minuti pa je ploščico v mrežo potisnil, debitant v ligi EBEL, Rok Jakopič in izenačil na 2:2.

Jeseničanom so v domači dvorani zmago odnesli gostje iz Salzburga.
Jeseničanom so v domači dvorani zmago odnesli gostje iz Salzburga. FOTO: Damjan Žibert

Druga tretjina ni postregla z zadetki. Vratarja sta zaklenila svoj gol in gledalce prikrajšala za nove zadetke.

Na Jesenicah tudi v zadnji tretjini hokejsti gledalce niso navdušili z novimi zadetki. O rezultatu pa so odločali kazenski streli, kjer so bili boljši gostje iz Salzburga. Vratarja Kristana je premagal Banham Frank. Končni rezultat pa je bil 3:2 v korist gostov.

Olimpija še naprej razprodaja točke

Po prvi tretjini je bil rezultat v Tivoliju izenačen. Zmaji so v šesti minuti povedli z 1:0. Zadetek pa je po podaji Egona Muriča dosegel Brian Felsner. Na 1:1 pa so gostje iz Beljaka izenačili v deseti minuti. Zadetek pa je dosegel Martin Oraze.

V drugi tretjini gledalci v Tivoliju niso videli novih zadetkov. Dogajanje na ledeni ploskvi pa sta v zaključku druge tretjine popestrila Yarema in Raffe, ki sta uprizorila pravi "hokejsko-boksarski" dvoboj. Za skoraj enominutno pretepanje sta bila izključena, premraženih 1200 gledalcev pa je vsaj malo ogrelo dlani in glasilke.

Hokejisti ZM Olimpije so doživeli sedemnajsti poraz v avstrijskem prvenstvu ali enajstega v zadnjih trinajstih tekmah.
Hokejisti ZM Olimpije so doživeli sedemnajsti poraz v avstrijskem prvenstvu ali enajstega v zadnjih trinajstih tekmah. FOTO: Damjan Žibert

V zadnji tretjini so zadetek prvi dosegli gostje. Še v drugo pa je bil uspešen Martin Oraze, ki je v 44. minuti Beljak popeljal v vodstvo z 2:1.

Zmago so gostje potrdili 14 sekund pred koncem tekme, ko je v nebranjeno mrežo zadel Acker za končnih 3:1.

Naslednjo tekmo bo ZM Olimpija odigrala v nedeljo, in sicer proti vodilni ekipi lige Vienna Capitals.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JanZ
01. 12. 2007 22.33
Glede na to, da ima Olimpija popolnoma zakupljeno HZS (kar poglej, kdo tam sedi), le ta pač vedno naredi vse možno, kar je v dobro Olimpije! Pa da smo si na jasnem - Olimpija danes igra v ligi EBEL zgolj in samo po zaslugi Jesenic, zadeva je bila pa dosežena z izsiljevanjem HZS napram HK Jesenice. In če pogledaš na lestvico DP, te prav tako ne more čudit, da je HZS letos popolnoma spremenila pravila igre, za nameček celo v smer, za katero lani niti slišati ni hotela... Ja, če bi Jeseničani imeli le 10% privilegijev, ki se jih na veliko trosi Olimpiji, bi bili že prav kičasti...!! ;-)
g12345@email.si
30. 11. 2007 22.33
ja škoda za olimpijo. ampak nekaj bi rad spomnil - lani so se jeseničani borili v naši in avstrijski ligi, olimpiji je letos mnogo laže. če bi jeseničani lani imeli takšne pogoje dela ... bi bli že lani namesto osmoljencev vsaj v končnici ebel lige pa prvaki v slo.