Šport

Zmagi naših hokejistov

Jesenice/Ljubljana, 26. 11. 2006 21.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V avstrijski ligi so Jeseničani suvereno premagali Graz, hokejisti Slavije pa so bili v mednarodni ligi boljši od Albe.

Hokejisti Acroni Jesenic so v 25. krogu avstrijske lige Ebel premagali Graz 99ers z 8:2 (4:0, 3:0, 1:2). Po minuti molka v spomin na v torek umrlega bivšega jeseniškega hokejista Borisa Pajiča se je začela odlična predstava, za katero pa so poskrbeli le domači igralci.

Tomaž Razingar se je ponovno vpisal med strelce
Tomaž Razingar se je ponovno vpisal med strelce FOTO: POP TV

Hokejisti iz Gradca so tokrat namreč naleteli na pravo mino domačega moštva, ki so goste nadigrali kot kakšno mlado selekcijo. Že prvi nevaren prodor Tomaža Razingarja po minuti in pol se je končal z zadetkom, ko pa je v prvi tretjini izjemno razpoloženi Jean Pare že po 39 sekundah ob igralcu več zadel za 2:0, se je gostujoča ladja začela potapljati in že po prvi tretjini so hokejisti iz Gradca doživeli brodolom.

Domači so igrali enostavno, hitro, povezano in so zadeli skoraj vse, kar je šlo proti vratom Pavla Nestaka, ki ga je v drugem delu zamenjal Fabian Weinhandl. A tudi menjava v vratih gostom ni prinesla preobrata. Kljub temu, da so bili Štajerci v drugem delu nekoliko več pri strelu, so zadevali domači in ob koncu druge tretjine je bilo na semaforju že 7:0. Svoje delo je vnovič imenitno opravljal domači čuvar mreže Seamus Kotyk, ki mu je trener Kopitar v zadnjem delu namenil počitek, priložnost pa je dobil Gaber Glavič. Slednji je tudi prejel dva zadetka, ko so Železarji naredili dve nepotrebni napaki v obrambi. S tem so gostje le nekoliko omilili sicer visok poraz in celo dobili zadnjo tretjino.

Jeseničani so se na najboljši možen način oddolžili svojim navijačem za tri poraze, niz zmag pa želijo nadaljevati tudi v petek, ko bodo gostovali v Salzburgu.

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2200, sodniki: Wohlgenannt, Hollenstein, Peiskar (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Razingar (Remar, Pare, 2.), 2: 0 Pare (Razingar, 51.), 3:0 Kranjc (Vidmar, Pare, 9.), 4:0 Pare (Razingar, 14.), 5:0 Fox (D. Rodman, Kotyk, 27.), 6:0 Razingar (Fox, Kotyk, 33.), 7:0 Goličič (Hafner, 38.), 8:0 Fox (Pretnar, D. Rodman, 43.), 8:1 Brule (Schildorfer, 44.), 8:2 Judex (Crawford, 53.)
Kazenske minute: Acroni Jesenice 10, Graz 99ers 10.


Založanom je uspel pravi podvig
Založanom je uspel pravi podvig FOTO: POP TV


Zmaga Slavije na domačem ledu

Hokejisti Banque Royale Slavije so v 13. krogu mednarodne lige premagali Albo Volan s 3:1 (3:1, 0:0, 0:0). Po medli predstavi v Zagrebu je tokrat Založanom uspel pravi podvig. Brez šestih standardnih igralcev prvega moštva so premagali madžarskega prvaka.

Uvod ni kazal na uspeh slovenskega predstavnika, saj so gostje že prvi prihod pred domača vrata kronali z zadetkom, ko je v 28. sekundi tekme zadel izkušeni Palkovics. Hiter zadetek gostiteljev ni zmedel, prav nasprotno, še močneje so pritisnili na vrata Madžarov in bili za to v osmi minuti nagrajeni z zadetkom Markoviča, ki ga je z lepo podajo našel Kumar. Prvih 20 minut je bilo morda najboljših v Zalogu v letošnji mednarodni ligi. Še posebej potem, ko so domačini v 14. minuti z igralcem več prek Bevka povedli, v 19. minuti pa so po golu Kontreca že na prvi odmor odšli z dvema goloma naskoka.

Le malokdo je pričakoval, da bodo ti goli tudi zadnji na tekmi. A v preostalih 40 minutah sta bila najboljša posameznika na ledu vratarja. Tekmeca sta imela sicer obilo priložnosti, predvsem ob igri z igralcem več na ledeni ploskvi, vendar sta mreži v drugi in tretji tretjini ostali nedotaknjeni. Gledalci so videli pomembno zmago Založanov, ki so se tako prebili na drugo mesto pred mestne tekmece iz Tivolija.

Ledena dvorana Zalog, gledalcev 250, sodniki: Pahor, Lešnjak, Škofic (vsi Slovenija).
Strelci: 0:1 Palkovics (Ocskay, Vasjunin, 1.), 1:1 Markovič (Kumar, 8.), 2:1 Bevk (Burnik, Markovič, 14.), 3:1 Kontrec (Šlamiar, Lajevec, 19).
Kazenske minute: BR Slavija 8 + 10, Alba Volan 16.

Izidi:

Avstrijska hokejska liga Ebel
||Black Wings Linz - KAC Celovec| 7:2 (2:0, 4:0, 1:2)
VSV Beljak – Innsbruck| 7:3 (1:2, 5:1, 1:0)
Vienna Capitals - Red Bull Salzburg| 4:5 (0:1, 1:2, 3:2)
Acroni Jesenice - Graz 99ers| 8:2 (4:0, 3:0, 1:2)||

Mednarodna hokejska liga
||Banque Royale Slavija - Alba Volan| 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)||


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.