Šport

Zmaga Svendsnu, Bauer štiriindvajseti

Pokljuka, 13. 12. 2007 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Zmagovalec moške biatlonske tekme je Norvežan Emil Hegle Svendsen. Najboljši Slovenec je bil Klemen Bauer na 24. mestu.

Sončno vreme in skorajda brezveterje sta najboljšim biatloncem na svetu še enkrat več prikazala Rudno polje v vsem svojem sijaju. Čeprav velja pokljuški teren za enega najbolj zahtevnih na svetu pa ob danih pogojih danes temu ni bilo tako.

Klemen Bauer je ob koncu osvojil 24. mesto, za boljšo uvrstitev pa mu je zmanjkal kakšen zadetek več v tarči.
Klemen Bauer je ob koncu osvojil 24. mesto, za boljšo uvrstitev pa mu je zmanjkal kakšen zadetek več v tarči. FOTO: Damjan Žibert

Gledalci, na tribunah se jih je zbralo kakšnih 1000, so lahko uživali v dobrem teku slovenskih predstavnikov (Klemen Bauer, Peter Dokl, Gregor Brvar), malce pa so bili razočarani le ko so se domačini pripeljali na strelišče, kjer so drug za drugim pokvarili svoje uvrstitve. Olajševalna okoliščina je zagotovo tudi veter, ki je ravno ob streljanju domačih tekmovalcev zapihal močneje. To je še kako občutil Norvežan Ole Einar Bjorendalen, ki je podobno kot Bauer in Dokl, kar štirikrat zgrešil tarčo. Kljub vsemu je Bauer doma z Ihana s superiornim tekom dodobra popravil slabši strelski nastop, a za uvrstitve med najboljših 15 je bilo to premalo.

Oleju Einarju Bjorendalnu se je danes nastop popolnoma ponesrečil, ob koncu pa je osvojil zanj sila skromno 20. mesto.
Oleju Einarju Bjorendalnu se je danes nastop popolnoma ponesrečil, ob koncu pa je osvojil zanj sila skromno 20. mesto. FOTO: Damjan Žibert

Težavnosti proge na Rudnem polju so podlegli tudi nekateri zelo izkušeni tekmovalci, predvsem je bil težaven »počasen« sneg, tako da mladim Slovencem kdorkoli težko kaj pretirano zameri. Vsi so namreč v letošnji sezoni »dvignili« tako kakovost teka, kot tudi strelski učinek, v kratkem pa bodo z več tekmami v nogah, lahko resno konkurirali za točke na prav vseh preizkušnjah svetovnega pokala.

»Zadovoljen sem s prikazanim na prvi tekmi tu na Pokljuki. Še posebej sem ponosen na zadnjo ničlo,« je po prihodu v cilj dejal ta hip najbolj vroč slovenski biatlonec Klemen Bauer.

Tekmo je brez zgrešenega strela dobil Norvežan Emil Hegle Svendsen, ki je po prihodu v cilj dejal, da je najbolj vesel ravno dvajsetih zadetih strelov, saj se mu je to zgodilo prvič na tekmi svetovnega pokala.

Zmagovalec Emil Hegle Svendsen je prvič v karieri zadel vseh 20 tarč, to pa mu je zadostovalo za končno zmago.
Zmagovalec Emil Hegle Svendsen je prvič v karieri zadel vseh 20 tarč, to pa mu je zadostovalo za končno zmago. FOTO: Damjan Žibert

»Klemen je tekel fantastično, s štirimi streli mimo, je prišel do točk. Peter in Grega sta še mlada tekmovalca, tekaško še nista v pravi formi, zato bi se morala še bolj potruditi na strelišču. Kar je je, osvojili smo nove točke svetovnega pokala, na sprinterski preizkušnji v soboto pa bomo morali vnovič napasti,« je za 24ur.com dogajanje na moški preizkušnji ocenil trener moške reprezentance Uroš Velepec.

Rezultati:

Emil Hegle Svendsen (Nor)
Aleksander Wolf (Nem)
Sergej Sednev (Ukr)
24. Klemen Bauer
61. Peter Dokl
72. Gregor Brvar


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.