Šport

Zmaga Jeseničanov in Olimpije

Zagreb, 23. 12. 2005 21.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Acroni Jesenic so po podaljšku premagali Medveščak. Olimpija je brez težav premagala Slavijo.

Hokeisti Olimpije so brez težav ugnali Slavijo
Hokeisti Olimpije so brez težav ugnali Slavijo FOTO: POP TV

Hokejisti Acroni Jesneic so v tekmi mednarodne lige v gosteh po podaljšku premagali Medveščak z 2:1 (1:0, 0:1, 0:0; 1:0). Hokejisti ZM Olimpije pa so premagali VTZ Slavijo s 6:3 (2:0, 1:1, 3:2).

Na pomožnem igrišču Medveščaka, v velesejemski dvorani (začasna selitev je bila potrebna zavoljo številnih prireditev v Domu športov) so se igralci obeh moštev v prvi tretjini soočili predvsem s prešibko razsvetljavo. Kljub temu so bili Jeseničani pričakovano precej boljši in nevarnejši, hkrati pa tudi hitro zadeli po strelu Mihe Rebolja z modre linije ob številčni prednosti. Poleg zadetka so imeli varovanci Romana Pristova še kopico priložnosti, ki jih niso uspeli izkoristiti, nekajkrat pa je imenitno posredoval domači vratar Anže Ulčar. Tudi domači so trikrat nevarno zapretili v protinapadih, toda jeseniški vratar Gaber Glavič je ostal nepremagan. 

Dvorana na velesejmu, gledalcev 300, sodniki: Krčelič, Piragič, Prezelj (vsi Hrvaška).
Strelci: 0:1 M. Rebolj (Kranjc, 6.), 1: 1 Kos (Kužnar, 29.), 1:2 Varl (Vukčevič, 62.).
Kazenske minute: Medveščak 10, Acroni Jesenice 10.

VTZ Slavija - ZM Olimpija 3:6

Hokejisti ZM Olimpije so z drugo zaporedno zmago proti Založanom še utrdili svoj položaj tik pod vrhom lestvice. Večji del pomembne naloge so opravili že v uvodnih 20 minutah, ko so bili povsem dominantni, o čemer priča tudi razmerje strelov (17-3). Dvakrat, uspešna sta bila Slak in Šivic, je domači vratar Mišič po teh strelih tudi moral po plošček v gol. 

Na začetku drugega dela so gostje imeli 55 sekund na ledu dva igralca več in dve izjemni priložnosti za povišanje na 3:0 (Slak, Šivic), a so bili neuspešni, gostitelje pa je v igro z zadetkom ob igralcu več vrnil Adelišč. Isti igralec je v 32. minuti imel izredno priložnost za izenačenje, a je vratar Hočevar strel ubranil, kmalu pa je sledila kazen v obliki tretjega gola zeleno-belih. Gostje so do zelo pomembnega četrtega zadetka prišli že v 13. sekundi zadnje tretjine, ko pa je Cvetek v 54. minuti dosegel še peti gol, je kazalo na zanesljivo in visoko zmago Tivolčanov. Domači so nato po zadetku skoraj tri minute na ledu imeli igralca več in dosegli v razmaku 20 sekund dva zadetka, izid sta znižala Stopar in Vidmar. Toda za kaj več jim je zmanjkalo časa. Na drugi strani je njihov nekdanji soigralec Slak s svojim tretjim golom in Olimpijinim šestim sekundo pred koncem tekme dokončno potopil zaloško barko.

Ledena dvorana Zalog, gledalcev 700, sodniki: Dremelj, Hribar, Tominc (vsi Slovenija).
Strelci: 0:1 Slak (Tavželj, Zupančič, 6.), 0:2 Šivic (Slak, M. Hočevar, 20.), 1:2 Adlešič (Vidmar, 27.), 1:3 Por (Mušič, Robar, 34.), 1:4 Slak (Šivic, Zupančič, 41.), 1:5 Cvetek (Zupančič, Mušič, 54.), 2:5 Stopar (Adlešič, Vidmar, 55.), 3:5 Vidmar (Kontrec, 56.), 3:6 Slak (Zupančič, A. Hočevar, 60.).
Kazenske minute: VTZ Slavija 22 + 10, ZM Olimpija 18.

------------------------------------------------------------------------------------

Izidi, 23. krog:

Medveščak - Acroni Jesenice 1:2 (0:1, 1:0, 0:0; 0:1)
VTZ Slavija - ZM Olimpija 3:6 (0:2, 1:1, 2:3)