Šport

Zmaga Acronija

Innsbruck, 24. 11. 2006 22.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v 24. krogu avstrijske hokejske lige Ebel v gosteh premagali Innsbruck s 3:0.

Hokejisti Acroni Jesenic so se pred tekmo zavedali, da morajo v olimpijskem mestu zmagati, rdeča četa je bila trdno odločena domov odnesti dve točki: Vendar se srečanje ni začelo ravno po načrtu. Že v četrti minuti je namreč na kazensko klop sedel Robar, toda gostujoča obramba je delovala zbrano in mirno, tako da so gostje ob prvi številčni prednosti ostali praktično brez strela. Zato pa so bili uspešnejši železarji, ki so počasi pletli mrežo, plošček pa je po podaji Foxa mimo Clausa Dalpiaza poslal Razingar.

Nova zmaga po treh porazih je Gorenjcem vlila novih moči
Nova zmaga po treh porazih je Gorenjcem vlila novih moči FOTO: POP TV

Nadaljevanje je postreglo s prevlado gostov, vendar se domači vratar ni pustil več presenetiti. Varovanci Matjaža Kopitarja so še naprej delovali zelo umirjeno in preudarno, svoje pa je v vratih dodal zanesljivi Kotyk. Pred zadnjim, odločilnim delom, je Fox dobil sodniški met, podal do Pretnarja, ki je le podaljšal do mlajšega Rodmana, ta pa je plošček "zabil" v desni zgornji kot Dalpiazevih vrat in nova zmaga je bila pred durmi.

Domači so sicer poskušali precej na silo, njihovi streli pa so postajali plen Kanadčana v vratih Jeseničanov. Domača barka se je dokončno potopila pet minut in pol pred koncem, ko je njihovo usodo s pravo bombo zapečatil Kranjc, skorajda z modre črte. Nova zmaga po treh porazih je Gorenjcem vlila novih moči, zato optimistično pričakujejo sobotni dvoboj z Gradcem v domači dvorani (19.00), v ekipi pa bo morda po mesečni odsotnosti tudi Marcel Rodman.

Statistika tekme

Wasserkraft arena, gledalcev 2800, sodniki: Jelinek, Falkkner, Huettler (vsi Avstrija).
Strelci: 0:1 Razingar (Fox, Kranjc, 9.), 0:2 D. Rodman (Pretnar, Fox, 43.), 0:3 Kranjc (Fox, 55.).
Kazenske minute: Innsbruck 26, Acroni Jesenice 16 minut.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.