Šport

Zmaga Acroni Jesenice

Ljubljana, 28. 10. 2005 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ZM Olimpije so v 12. krogu mednarodne lige izgubili proti Acroni Jesenicam z 2:4.

Večni derbi med hokejisti Acroni Jesenic in ZN Olimpije se je končal v prid Gorenjcev
Večni derbi med hokejisti Acroni Jesenic in ZN Olimpije se je končal v prid Gorenjcev FOTO: POP TV

Večni derbi med ZM Olimpijo in Acroni Jesenicami je v dvorano Tivoli privabil nekaj več kot tisoč gledalcev, kar je v primerjavi z začetkom lanske sezone precej manj, ko je dogajanje na ledeni ploskvi pod Rožnikom spremljalo skoraj 6.000 ljudi. Bržkone so bili za relativno majhen obisk krivi tudi bližnji prazniki, pa tudi nekaj slabše predstave gostiteljev v letošnji sezoni. Jeseničani so kot prvouvrščeno moštvo letošnje mednarodne lige na drugi strani upravičili vlogo favorita in se veselili novih treh točk.

Srečanje so bolj napadalno pričeli gostje z Gorenjske, ko je že v 25. sekundi po lepi podaji Aleša Kranjca nemočnega Klemna Mohoriča premagal David Rodman. Kranjc se je v samostojni akciji izkazal tudi sredi prve tretjine, ko je v svojo statistiko vnesel novo točko z golom. Hokejisti Olimpije so bili po dveh prejetih zadetkih še bolj izgubljeni, igra jim nikakor ni stekla, plošček pa se je odbijal kot za stavo. Njihovo nespretnost so gostje znali kaznovati, ko so v 30. minuti tekme povišali že na 3:0. Prednost igralca več na ledu sta lepo izkoristila podajalec Luka Žagar in Mitja Sotlar.

Visoko vodstvo gorenjske ekipe pa domačih ni zmedlo. Po nekaj pretepaških vložkih, ki so dodatno začinili dogajanje na ledu, so gostitelji v drugi tretjini le znižali zaostanek, ko je v 37. minuti Mitja Šivic sam premagal nezbranega Roberta Kristana. Ta gol je dal domačim krila in sledilo je pravo obleganje jeseniških vrat. Kljub temu pa domači naleta niso izkoristili, zapravili so dve stoodstotni priložnosti in zadnjo tretjino začeli z zaostankom dveh golov. V nadaljevanju je domačim upanje znova vlil Šivic in znižal na 2:3, vendar pa veselje Zmajčkov ni dolgo trajalo. Le sedem minut kasneje se je med strelce vpisal Rožič, domači pa se vse do konca niso več pobrali. Pol minute pred zaključno sireno sta si v lase skočila še Svete in Pretnar ter si prislužila po pet minut in disciplinsko kazen tekme.

_________________________________________________________

Hala Tivoli, gledalcev 1.200, sodniki: Iskra, Rakovič in Zaletelj (vsi Slovenija).
Strelci: 0:1 Rodman (Kranjc, 1.), 0:2 Kranjc (10.), 0:3 Sotlar (Žagar, 30.), 1:3 Šivic (37.), 2:3 Šivic (Zajc, 42.), 2:4 Rožič (Žagar 47.).
Kazenske minute: ZM Olimpija 10 + 5 (Svete), Acroni Jesenice 14 + 5 (Pretnar) + 10 (Varl) + 4 (Polončič) minut.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA