Šport

ZM Olimpija še kupuje

Ljubljana, 13. 12. 2007 17.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejiste ZM Olimpije bo okrepil še en tujec. Zeleni dres bo oblekel 41-letni kanadski napadalec Todd Elik.

Todd Elik je v preteklosti igral za NHL moštvo Boston Bruins.
Todd Elik je v preteklosti igral za NHL moštvo Boston Bruins. FOTO: Reuters

Hokejisti ZM Olimpije so že zamudili možnost, da se uvrstijo med šest najboljših moštev po rednem delu lige EBEL. Zmaji si bodo v nadaljevanju sezone morali zato v konkurenci štirih moštev z dna razpredelnice izboriti eno od dveh prostih mest, ki vodita v končnico.

Moštvo sta zapustila dva tujca, Ryan Jardine in Kenny Corupe, ki sta se preselila v italijanski Bolzano. Po prihodu novega treneja Mika Posme sta se moštvu konec novembra pridružila dva nova tujca, branilec Pasi Petriläinen in napadalec Brian Felsner. Vseeno pa Ljubljančani v kratkem računajo na novo okrepitev. Čez dva tedna bo v slovensko prestolnico dopotoval napadalec Todd Elik. 41-letni Kanadčan je v NHL ligi odigral kar 448 tekem (Los Angeles, Minnesota, Edmonton, San Jose, St. Louis in Boston), kjer je dosegel 329 točk, od tega 110 golov in 219 podaj, kar 12 sezon pa je igral v Evropi.

Izkušeni Elik se "ponaša", da je igralec z največjim številom kazenskih minut v zgodovini švicarske lige NLA. Gre za tehnično izvrstno podkovanega hokejista, ki pa je pogosto prihajal v spore s sodniki in nasprotnikovimi navijači.

Letos Elik ni igral v nobenem mošvu, pred tem je deset sezon je igral v Švici (v prvi in drugi ligi), zadnji dve pa je branil barve avstrijskega Innsbrucka, kjer je bil lani z 98 točkami najboljši strelec lige EBEL. Predlani je bil s 74 točkami drugi strelec državnega avstrijskega prvenstva. S trenerjem Posmo se dobro poznata, saj sta sodelovala v sezoni 2004/05 v švicarskem Langenthalu.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.