Šport

Zlata žoga Kakaju

Pariz, 02. 12. 2007 13.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brazilski nogometaš Kaka je dobitnik nagrade "Zlata žoga", ki jo podeljujejo špotni novinarji z vsega sveta.

"Zlata žoga" za Kakaja
"Zlata žoga" za Kakaja FOTO: Reuters

Brazilec Kaka je po izboru 96 športnih novinarjev iz vsega sveta evropski nogometaš leta. Brazilski reprezentant in igralec italijanskega Milana je bil prvi favorit izbora in je za nagrado prejel prestižno "Zlato žogo". V najožji konkurenci za prestižno lovoriko sta bila tudi Portugalec v vrstah Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo, ki je končal na drugem mestu, tretji pa je bil Argentinec v moštvu Barcelone Lionel Messi.

Z Milanom je osvojil nogometno Ligo prvakov.
Z Milanom je osvojil nogometno Ligo prvakov. FOTO: Reuters

Peindvajsetletni Kaka je nasledil italijanskega branilca Fabia Cannavara, igralca madridskega Reala, ki je lovoriko osvojil v lanski sezoni.

Brazilski reprezentant Kaka je osvojil "Zlato žogo".
Brazilski reprezentant Kaka je osvojil "Zlato žogo". FOTO: Reuters


KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mike99
02. 12. 2007 21.55
kaksn cristiano ronaldo,kaj vam pa je?! Kaka si je dalec najbolj zasluzil to nagrado,saj je blestel celo lansko sezono v ligi prvakov in popeljal Milan do zasluzenega naslova evropskih prvakov.Ko sta se pomerila med seboj na tekmi je Kaka pometel z Ronaldom in ga odpihnil njega in Manchestra s 3:0. Skratka dalec najbolj zasluzen za zlato zogo je Kaka!
Patrik_k
02. 12. 2007 18.44
ja škoda da ni cristiano...