Zimski športi

Zupan: Jurij si upa …

Planica, 19. 03. 2011 13.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Glavni trener slovenske skakalne vrste Matjaž Zupan je s 3. mestom na moštveni tekmi zadovoljen, verjame pa, da ima ekipa pred sklepnim dejanjem sezone še nekaj rezerve.

Slovenski skakalci so drugi tekmovalni dan v Planici sklenili tako, kot si je želelo 21 tisoč gledalcev (uradni podatek). S tretjim mestom na moštveni tekmi so namreč po svetovnem prvenstvu še enkrat več pokazali, da so ujeli pravo formo. "Nedvomno je tretje mesto dokaz, da tisto na svetovnem prvenstvu v Oslu ni bil slučaj. Pokazali smo, da znamo braniti in tudi dodajati v drugi seriji. Zadovoljen sem prav z vsemi člani ekipe. S takimi tekmami si utrjujejo samozavest," je po ekipni tekmi povedal glavni trener reprezentance Matjaž Zupan.

Matjaž Zupan
Matjaž Zupan FOTO: Damjan Žibert

Na ekipni tekmi je s poletoma izjemen letalski vikend nadgradil najboljši s prve posamične tekme Jurij Tepeš, ki je 12. mestu s tekme dodal še ekipne stopničke: "Jurij si definitivno upa. To je pokazal že v prejšnjih letih. Potreboval je nekaj korekcij, vendar mu je uspelo in verjamem, da v Planici še ni pokazal vsega, kar zna." Prav v dolini pod Poncami pa so vse glasnejše govorice, da o slovesu z mesta šefa strokovnega štaba razmišlja Zupan.

Čeprav je do konca letošnje sezone le še tekma in so praktično vse skakalne velesile z mislimi že v novem tekmovalnem letu, Zupan pravi, da o naslednji sezoni še ne razmišlja. Po neuradnih informacijah naj bi slovo obelodanil svojim varovancem, saj ne želi, da bi reprezentanti zadevo izvedeli iz medijev.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nesebat
20. 03. 2011 08.45
slovenac1319.03.2011, 15:05-16 ČE bi si upal tudi trener, bi bilo super za naše orle, da bi kaj osvojili. sramota da imamo slovenci take državljane ;) ti si še pogledat nebi upov navzdol iz vrha skakalnice :P
slovenac13
19. 03. 2011 15.05
ČE bi si upal tudi trener, bi bilo super za naše orle, da bi kaj osvojili.
jurko88
19. 03. 2011 14.34
sej si more upat.. kok bi pa drgač skoču 207 metrov? xD