Zimski športi

Zupan določil deseterico planiških letalcev

Planica, 15. 03. 2011 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Matjaž Zupan je določil deseterico skakalcev za nastop na finalu svetovnega pokala 2011 v Planici.

Planica-3
Planica-3 FOTO: Damjan Žibert
Vse oči bodo tudi letos uprte v letečega Kranjčana Roberta Kranjca in preostale tri bronaste junake z minulega svetovnega prvenstva v Oslu: Petra Prevca, Jerneja Damjana in Jurija Tepeša. Poleg omenjene četverice bodo na velikem finalu sezone v slovenskih barvah leteli še Mitja Mežnar ter letošnji junaki celinskega pokala Matej Dobovšek, Rok Zima, Matjaž Pungertar, Dejan Judež in Matic Kramaršič. Zupan je poudaril, da je glede na rezultate in trenutno pripravljenost za praznik pod Poncami izbral deset najboljših slovenskih skakalcev ta čas. "V ekipo sem uvrstil pet fantov, ki so slovenske barve branili že na minulem svetovnem prvenstvu, pet pa jih je v ekipo izbral še trener, ki je bil s fanti na minulih tekmah za celinski pokal. Ekipo smo izbrali glede na trenutno pripravljenost in prepričan sem, da gre za deset najboljših slovenskih skakalcev ta čas," je za povedal Zupan.

Planica nedelja
Planica nedelja FOTO: Damjan Žibert
Vodja tekmovanja Jelko Gros je na novinarski konferenci povedal, da bo v sredo, 16. marca, predvidoma ob 11. uri na sporedu tradicionalni preizkus letalnice. Planiško velikanko bo preizkusilo okoli 35 skakalcev; najbolj znano ime med njimi bo Tomaž Naglič. Prvi se bo z vrha letalnice spustil Matevž Šparovec, ki bo tako nasledil dolgoletnega "poskusnega zajčka" Branka Iskro. Slednji se je namreč lani v Planici poslovil od aktivnega skakanja in bo "kapetanski" trak predal mlajšemu Šparovcu. Poleg njega pa bodo v sredo leteli še naslednji slovenski skakalci (večina bodo predskakalci vse do nedelje): Rožle Žagar, Rok Mandl, Andraž Pograjc, Rok Urbanc, Miran Zupančič, Robert Hrgota, Jan Družina, Luka Brnot, Tomaž Naglič, Gašper Bartol, Jaka Rus, Denis Zupančič, reprezentanti v nordijski kombinaciji Mitja Oranič, Gašper Berlot in Marjan Jelenko.

Jernej Damjan
Jernej Damjan FOTO: Damjan Žibert

Najbolj zveneče ime prihaja iz vrste nordijskih kombinatorcev, saj bo planiško velikanko preizkusil tudi olimpijski in svetovni prvak ter to sezono zmagovalec svetovnega pokala v nordijski kombinaciji Francoz Jason Lamy Chappuis. Francoske barve bodo zastopali še Maxim Lahuerte, Sebastian Lacroix in Francois Braud. V Planici bo nastopilo tudi pet Avstrijcev Andreas Strolz, Stefan in Thomas Thurnbichler, Balthasar Schneider in Manuel Poppinger, štirje Nemci Bernd Heinzmann, Tobias Bogner, Markus Eisenbichler in Conni Kreiselmayer ter Finec Kimmo Yliresto in Norvežan Fredrik Bjerkeengen. Gros je ob tem poudaril, da gre za nabor kakovostnih skakalcev in če bodo vremenske razmere dopuščale, bo vsak od njih opravil po dva skoka.

 

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jackass88
16. 03. 2011 00.18
važno da ma kranjec AKRAPIVIČ na čeladi =)
Perkey752
15. 03. 2011 23.17
planico bi mogl podret :S
Andraž Modic
15. 03. 2011 19.45
nebo težav z vremenom ker imajo smučino z zmarzovalniki na skaklanici je pa zelo veliko snega dž bo pa itak just in čettrtk pa sredo
modrix
15. 03. 2011 18.12
saj se bo peterka v planici poslovil...
Mufc10
15. 03. 2011 17.47
Scat Kje pa misliš da se bo?
Anže Janeži? 1
15. 03. 2011 17.42
Ne vem, če bo kaj s Planico letos. Po vremenu sodeč naj bi na žalost vse odpadlo. Srčno upam da bodo uspel speljat to tekmovanje
Scat
15. 03. 2011 17.30
Bilo bi čudovito, da bi se Primož Peterka poslovil ravno v Planici