Zimski športi

Tina Robnik postavila smuči v kot

Ljubljana, 06. 04. 2023 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alpska smučarka Tina Robnik pri 31 letih zaključuje športno pot. Specialistka za veleslalom je to odločitev sprejela po izjemno zahtevnem obdobju, ki so ga zaznamovale številne poškodbe. Na poslovilno novinarsko konferenco je prišla s pomočjo bergel, saj se ta hip ukvarja z rehabilitacijo po operaciji levega kolena.

Tino Robnik so na poti do vrhunskosti prepogosto spremljale poškodbe, zato 31-letnica iz Luč v Zgornji Savinjski dolini nikoli ni uspela v popolnosti razviti svojega potenciala. Kar osemkrat je imela zlom kosti. Marca letos je med treningom v Kranjski Gori utrpela eno hujših poškodb v karieri. Takoj po podrobnejših pregledih je bilo jasno, da jo čaka dolgotrajna rehabilitacija, v kolikor bi se želela vnovič vrniti na bele strmine, kaj šele med petnajsterico najboljših.

Med prvim posegom so ji naravnali golenico in fiksirali koleno z zunanjim fiksatorjem. Ko je bilo koleno v primernem stanju, je sledil naslednji poseg, ko so ji z vijaki ploščico fiksirali na kost. Še vedno pa čaka na operacijo kolenskih vezi, kar naj bi se zgodilo avgusta. 

Dvakrat na OI, trikrat na SP

Robnikova je na uspešni športni poti – šestkrat se je uvrstila med deseterico najboljših – najboljši rezultat dosegla leta 2020 ravno v zanjo nesrečni Kranjski Gori. Na podkorenski strmini se je veselila šestega mesta. Na ravni svetovnega pokala je zbrala 69 nastopov, dvakrat je nastopila na olimpijskih igrah (Peking, Pjongčang) in trikrat na svetovnem prvenstvu (Schladming, St. Moritz, Cortina d'Ampezzo – peto mesto). Na ravni evropskega pokala je zmagala trikrat, dvakrat v veleslalomu in enkrat v smuku. 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
07. 04. 2023 08.36
+2
Toliko polomljenih kosti, vijakov, ...za totalen nič! Če se sprehodi po Ljubljani, jo sploh ne bo nihče prepoznal kot športnico. In je vztrajala do 31 leta...??? Ko vidiš, da nisi iz pravega testa za šampionske dosežke, se pri ca 20 posloviš od vrhunskega športa in iščeš drugačno pot - študij, kariera, privaten posel,...in ohraniš cele kosti. :)
Šumsko voče
06. 04. 2023 17.23
+2
Hvala ti Tina da si odsla.tak ni blo nic od tebe