Zimski športi

SŽ Olimpija premagala Graz 99ers

Ljubljana, 21. 10. 2022 22.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 11. kroga lige ICEHL v Gradcu po kazenskih strelih premagali Graz 99ers s 3:2 (0:0, 2:0, 0:2; 1:0). Hokejisti Sija Acronija Jesenic pa so na tekmi alpske lige ugnali Lustenau s 7:1 (4:0, 2:1, 1:0).

Ljubljanski hokejisti so, potem ko so v začetku oktobra končali tekmovanje v ligi prvakov, dobro nadaljevali v regionalni ligi. Najprej so doma ugnali vodilno ekipo lige Bolzano, danes pa v gosteh še tekmeca s sredine lestvice Gradec. Do zmage je gostujoča ekipa prišla šele po kazenskih strelih, potem ko je že vodila z 2:0.

Dobro formo so gostje hitro potrdili. Imeli so terensko premoč, več strelov na gol, a se je v prvi tretjini izkazal domači vratar Nicolas Wieser in ustavil vse strele zeleno-belih.

A nadaljevanje je prineslo tudi zadetke; potem ko sta imela lepi priložnosti že Nik Simšič in Chris Dodero, je za prvi gol v 25. minuti z natančnim strelom poskrbel Kristjan Čepon. Gostje se niso ustavili pri enem zadetku, Joseph Garreffa je namreč na polovici tekme priigral še trdnejše vodstvo.

Sledile so težke minute za Ljubljančane, ki so imeli tri zaporedne izključitve, a se je ob nekaj lepih priložnostih domačih ob prednosti igralca več izkazal tudi vratar gostov Žan Us in po 40 minutah ohranil mrežo nedotaknjeno.

V zadnji tretjini pa so se v igro vrnili tudi domači. Nenehno so napadali, imeli dvakrat tudi igralca več na ledu, zadevali pa so, ko so bile moči na ledu izenačene. Znižanje so si priigrali v 53. minuti, Ljubljančani pa so nato klonili še enkrat v 58. in tekma je šla v podaljšek.

Ta ni prinesel odločitve, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Pri teh pa so bili spet boljši gostje, v zadnji seriji je Us ustavil strel Clemensa Krainza, ki je pred tem poskrbel za izenačenje na 2:2, Rok Kapel pa je edini zadel in poskrbel, da sta dve točki odšli v Ljubljano.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v nedeljo, ko bodo v dvorani Tivoli gostili Pustertal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jeseničani zanesljivo do nove zmage v alpski ligi

Železarji so v regionalnem tekmovanju imeli skoraj 14 dni premora, saj so prejšnji konec tedna nastopali na turnirju evropskega celinskega pokala. V Asiagu so proti starim znancem iz prejšnjih letih izgubili odločilno tekmo z 2:5 in se tako poslovili od nadaljnjega tekmovanja.

V alpski ligi jih je danes čakala teoretično lahka naloga. K Jeseničanom, drugi ekipi lige (ob tekmi manj so za točko zaostajali za Cortino), je prišla predzadnja zasedba, ki je na prvih osmih tekmah dosegla le dve zmagi. Na koncu so domači zmagali zanesljivo s šestimi goli razlike.

Hitro je bilo jasno, da Lustenau ne bo mogel slediti Jeseničanom. Ti so prvič zadeli v sedmi minuti, uspešen je bil Erik Svetina, sledil je še prvi zadetek v ligi mladega Ožbeja Repa, v prvi tretjini pa sta se med strelce vpisala še Žan Jezovšek in Rudolfs Polcs celo z igralcem manj.

V drugi tretjini so domači zadeli še dvakrat (Svetina, Polcs), ni pa jim uspelo ohraniti mreže nedotaknjene, saj so gostje premagali Anttija Karjalainena, ko so znižali na 1:6.

V zadnjem delu so domači močno popustili ritem, Polcs pa je zanesljivo in zasluženo zmago, po kateri so železarji spet na prvem mestu lestvice, potrdil še s svojim tretjim zadetkom na tekmi.

Jeseničane naslednja naloga v ligi čaka že v soboto, ko bodo v drugi polovici domačega dvojčka tekem v dveh dneh v Podmežakli gostili še Fasso.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.