Zimski športi

Švicarskemu smučarju slovenskih korenin diagnosticirali raka

Zürich, 09. 10. 2024 16.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Naslednja sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se bo začela brez švicarskega smučarja s slovenskim potnim listom Nielsa Hintermanna, ki je na novinarski konferenci sporočil, da so mu diagnosticirali raka limfe.

Niels Hintermann
Niels Hintermann FOTO: AP

"Zdravniki so mi zagotovili, da moje življenje ni ogroženo. Možnosti za ozdravitev so zelo dobre. Vse je pod nadzorom, čeprav gre za redko vrsto raka," je uvodoma povedal Niels Hintermann in dodal, da so zdravniki pozitivni tako glede procesa zdravljenja kot tudi nadaljevanja smučarske kariere.

Raka so odkrili v zgodnji fazi med standardnimi pregledi. "Fizioterapevt mi je med zdravljenjem našel debelo bezgavko na vratu, ki smo jo nato vzeli pod drobnogled. Seveda sem šokiran, je pa veliko pozitivnih stvari, na primer to, da so bolezen odkrili zgodaj in je zlahka ozdravljiva," je še dodal švicarski specialist za hitre discipline.

29-letnika zdaj čakata dva ciklusa kemoterapije in verjetno še dva tedna radioterapije. "Samo to traja tri mesece. Sezona je končana," je pred začetkom zahtevnega življenjskega obdobja dejal Hintermann.

Niels Hintermann
Niels Hintermann FOTO: AP

Po mamini strani Slovenec

Hintermann se je rodil v Bülachu in odraščal v Švici, predvsem v otroštvu pa je bil veliko časa tudi v Sloveniji. In kako to, da je švicarski smučar tesno povezan s Slovenijo, natančneje s Kranjsko Goro? Razlog za to je njegova mama Sonja Hladnik in njena družina, ki izvira iz Kranjske Gore, kjer je Hintermann tudi prvič stopil na smuči in treniral pri tamkajšnjem alpskem smučarskem klubu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

r h
09. 10. 2024 18.07
Ja, to je zato, ker je slovenskih korenin. Ja pa kaj zdaj, če je naših korenin. Kaj pa se tu vse piše.
Mussolinič
09. 10. 2024 17.03
-3
Ma nehajte ze enkrat s temi koreninami!! Ti od Slovencev nimajoi niti S!
mojito88521
09. 10. 2024 16.21
+8
Naj se čimprej pozdravi, da ga bomo lahko zopet gledali smučat.