Zimski športi

Postava orlov za 66. novoletno turnejo tudi z Domnom Prevcem in Tepešem, debitirala bosta Jelar in Zajc

Planica, 21. 12. 2017 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dober teden pred začetkom 66. novoletne turneje smučarjev skakalcev v Oberstdorfu je glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus izbral postavo, s katero bo odpotoval na tekme v Avstrijo in Nemčijo.

Goran Janus se je po četrtkovem treningu v Planici odločil, da bo Jerneju DamjanuPetru Prevcu, Anžetu Semeniču in Žigu Jelarju priključil še štiri skakalce. V Oberstdorfu bodo priložnost dobili Timi Zajc, Tilen Bartol in Jurij Tepeš, ki bo nato v Garmisch-Partenkirchnu prepustil svoje mesto Domnu Prevcu.

Damjan (zgoraj) na ramenih rojakov po zmagi v Ruki.
Damjan (zgoraj) na ramenih rojakov po zmagi v Ruki. FOTO: AP

Na novoletni turneji krst tako čaka Jelarja in Zajca, medtem ko je Bartol prvič nastopil že v sezoni 2015/16, ko se je tudi dvakrat prebil na tekmo. Smučarje skakalce pred potjo v Nemčijo čaka še državno prvenstvo, ki se bo v Planici začelo v soboto ob 10. uri. Glede na dosedanje dosežke slovenskih skakalcev je Janus nedavno izjavil, da letos prvič ekipa nima konkretnih ciljev.

"Te dni je v Planici idilično trenirati. Pridno bomo izkoristili priložnost in se skušali čim bolje pripraviti na prihajajoče tekme. Ekipo bom do konca določil po jutrišnjem treningu. Seveda me zanimajo rezultati med deseterico. Glede na 'knockout' sistem, po katerem potekajo tekme, in glede na to, da so letos razlike izjemno majhne, bo zelo težko. Mi smo bolj v ozadju in počasi ščipamo naprej," je na sredini predstavitvi dejal Janus.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Branko Zupanc
21. 12. 2017 19.34
ti pejt pol skočt namst nih
tedoVV2HCmedo
21. 12. 2017 17.41
-3
Nepomembna novica. Nihče iz naše ekipe ne bo zmagal.
happyrainbow
21. 12. 2017 17.09
+4
Ko pa trener izjavi "da njegova ekipa nima konkretnih ciljev"; takrat je pa čas, de se nekaj vprašamo!