Zimski športi

Los Angeles prekinil niz treh zaporednih porazov

Newark, 24. 01. 2022 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so v ligi NHL tokrat gostovali v Newarku. Kralji so premagali New Jersey Devils s 3:2, junak večera pa je bil Carl Grundstrom, ki je sredi zadnje tretjine dosegel odločilni zadetek. Kopitar je sprožil en strel proti vratom tekmeca, vendar ostal brez točke.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

V dvorani Prudential Center se je izkazal tudi vratar kraljev Cal Petersen, ki je zbral 23 obramb. Med strelce sta se pri gostih, ki so prekinili niz treh zaporednih porazov, vpisala še Alex Iafallo in Viktor Arvidsson. "Za nami je težka tekma, a našli smo način, kako priti do zmage. In to je najpomembneje. Na zadnjih nekaj tekmah smo dobro igrali, pa nismo našli poti do zmage. danes smo jo, to je dobro," je za LA Kings Insider dejal junak večera pri kraljih, Carl Grundström. Za domačo ekipo je dvakrat zadel Jesper Bratt, Damon Severson pa je zbral dve podaji. Vratar Jon Gillies je zaustavil 34 strelov. Naslednja tekma kralje, ki so z današnjo temo začeli niz šestih gostovanj, čaka v noči na torek po srednjeevropskem času, ko bodo gostovali pri New York Rangers, eni najboljših ekip lige.

Sidney Crosby
Sidney Crosby FOTO: AP

Pittsburgh Penguins so na domačem ledu zrežirali preobrat in po kazenskih strelih s 3:2 premagali Winnipeg Jets. Kasperi Kapanen in Jeff Carter sta zadela v razmaku devetih sekund zadnje tretjine in izničila prednost gostov iz Winnipega. Odločilni gol za zmago po kazenskih strelih pa je dosegel veteran Sidney Crosby. To je bila za pingvine še peta zaporedna zmaga, čeprav so zaostajali več kot 40 minut tekme.

Najboljša ekipa lige Florida Panthers je tokrat s 3:5 izgubila v gosteh pri novincu prvenstva NHL, Seattlu, vendar kljub porazu ostaja na vrhu lestvice NHL. Seattle Kraken pa je še drugič to sezono premagal najboljšo ekipo lige; najbolj sta se izkazala Mason Appleton, ki je po 26 sekundah igre v zadnji tretjini zadel po skoraj dveh mesecih, ter vratar Philipp Grubauer, ki je zaustavil 28 strelov.

Oslabljeni Vancouver Canucks so doma z 1:3 klonili proti St. Louis Blues, drugi najboljši ekipi zahoda. Justin Faulk je dosegel gol in podajo, med strelce sta se pri gostih vpisala še Brayden Schenn in Jordan Kyrou, Vladimir Tarasenko je dodal dve podaji. Vratar Ville Husso je zbral 38 obramb.

Doma so izgubili tudi Columbus Blue Jackets, ki so z 1:2 klonili proti Ottawa Senators, pri katerih je vratar Anton Forsberg zaustavil 35 strelov.

Izidi:
New Jersey Devils - Los Angeles Kings    2:3
(Anže Kopitar: brez točke za LA)

Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets      3:2 (kazenski streli)

Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators  1:2

Seattle Kraken - Florida Panthers        5:3

Vancouver Canucks - St. Louis Blues      1:3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.