Zimski športi

Kranjec: V Söldnu bi me zadovoljile le stopničke

Ljubljana, 21. 10. 2024 12.55 | Posodobljeno pred 8 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., A.H.
Komentarji
0

Najboljši slovenski alpski smučar zadnjih let Žan Kranjec se optimistično podaja v novo sezono. Z novim trenerjem Miho Verdnikom sta hitro našla skupni jezik, zadnji del priprav pred uvodno preizkušnjo v Söldnu ta konec tedna pa je opravil v Val Senalesu, kjer si je dvignil samozavest. 31-letni Vodičan bo obenem edini slovenski predstavnik na sobotnem moškem veleslalomu za svetovni pokal.

Žan Kranjec je bil na zadnjem druženju s predstavniki domače sedme sile pred uvodno tekmo sezone na ledeniku Rettenbach dobro razpoložen. Priprave so po besedah 31-letnega Vodičana uspele, predvsem zadnji del v Val Senalesu je najboljšemu slovenskemu alpskemu smučarju zadnjih let dvignil samozavest. 

"Občutki so zelo dobri, saj sem uspel opraviti vse, kar smo si s sodelavci začrtali. Verjamem, da lahko že na uvodni preizkušnji nove sezone pokažem veliko. Pred mano je še zaključek priprav za sobotno tekmo v Söldnu, ki se je že zelo veselim," je našemu novinarju Andražu Hočevarju uvodoma zaupal dobitnik srebrne veleslalomske medalje z zadnjih zimskih olimpijskih iger v Pekingu.

Kranjec se v novo sezono 2024/25 podaja z novim glavnim trenerjem Miho Verdnikom. "Zadovoljen sem z novo ekipo sodelavcev. Glede na to, da se od prej dobro poznamo, je bilo treba zgolj razdeliti vloge. Verjamem, da se bo to poznalo tudi v rezultatskem smislu. Najbolje bi bilo nase opozoriti že na prvi tekmi v Söldnu, a gremo lepo počasi, dan za dnem," Kranjec optimistično razmišlja pred sobotno uvodno preizkušnjo v Söldnu.

"Kot vsa leta poprej tudi v novo sezono vstopam na Rossignolovih smučeh. Na njih se namreč zelo dobro počutim, v pripravljalnem obdobju sem že preizkusil nov model, ki mi zelo ustreza. Najverjetneje bom že v Söldnu nastopil z novimi nastavitvami," je s prenovljenim modelom Rossignolovih smuči zadovoljen Žan Kranjec.

Žan Kranjec vstopa v novo sezono svetovnega pokala optimistično razpoložen.
Žan Kranjec vstopa v novo sezono svetovnega pokala optimistično razpoložen. FOTO: Aljoša Kravanja

O ciljih pred novo sezono ni želel preveč razpredati. "Zadovoljen bi bil le z uvrstitvijo na zmagovalni oder. Toda najprej bo treba dobro odsmučati prvo vožnjo in videti, kaj to pomeni za finale. Če uspem na tekmo prenesti dobre občutke s treninga, sem konkurenčen najboljšim. V nobenem primeru pa ne želim prejudicirati stvari, saj se človek hitro lahko opeče," je nekoliko previden Kranjec, ki je v zaključku pogovora nekaj besed namenil tudi zvenečim vrnitvam v svetovni pokal. 

"Po pravici povedano še zdaj ne poznam pravih razlogov za vrnitev Marcela Hirscherja v svetovni pokal. Toda če je kdo sposoben (z)mešati štrene najboljšim, je to zagotovo Marcel. Vemo, kako dober smučar je bil na vrhuncu svoje kariere, a če se bo želel približati svojim največjim dosežkom, ga v trenutni konkurenci čaka izjemno zahtevna naloga," je še pristavil slovenski reprezentant. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.