Šport

Železarji poklonili zmago

Ljubljana, 19. 11. 2007 14.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ZM Olimpije so v ligi EBEL v tretjem poizkusu prvič premagali Acroni Jesenice. Zmaje sta rešila veterana.

Pred vratarjem Alexom Westlundom je bila večkrat huda gneča.
Pred vratarjem Alexom Westlundom je bila večkrat huda gneča. FOTO: Damjan Žibert

Prva zmaga ZM Olimpije proti Acroni Jesenicam v letošnji avstrijski ligi EBEL je Ljubljančanom prišla kot naročena. Serija porazov, ki je pred dnevi k odstopu prisilila trenerja Ildarja Rahmatulina, je tako le končana.

Prihod novega stratega Mike-ja Posme je bil dodaten impulz za psihološko načeto moštvo, vseeno pa v kratkem le ni pričakovati popolnega ljubljanskega razcveta. Zmaga je lepo darilo ljubljanskim navijačem, ki so v zadnjem obdobju gledali le poraze in sila slabo in nepovezano igro zmajev.

Trenutno je razmerje v medsebojnih zmagah na večnem derbiju še vedno v prid Gorenjcev (2:1), trume jeseniških navijačev v Tivoliju pa so bile precej razočarane. Predvsem zato, ker je visoko vodstvo železarjev na polovici srečanja (0:3) kazalo na še ne Olimpijin polom, toda nato so zmaji na plečih dveh izvrstnih veteranov presnetljivo slavili.

Trenerju Mikeju Posmi je že na prvi tekmi na ljubljanski klopi uspelo zmagati na večnem derbiju.
Trenerju Mikeju Posmi je že na prvi tekmi na ljubljanski klopi uspelo zmagati na večnem derbiju. FOTO: Damjan Žibert

Kljub porazu pa so še vedno lahko bolj zaskrbljeni ljubljanski privrženci, saj je igra jeseniškega moštva še vedno za korak pred ljubljansko - v hitrosti, kombinatoriki, organiziranosti, drsanju, konceptu igre... Veliko stvari, s katerimi se bo v naslednjih tednih spopadal trener Posma. Zakaj so železarji tako popustili v drugi polovici derbija je zanimivo vprašanje, verjetno pa gre za kombinacijo utrujenosti in razmišljanja, da je tekma že končana.

Kapetan Tomaž Vnuk je bil eden ključnih igralcev za zmago zmajev.
Kapetan Tomaž Vnuk je bil eden ključnih igralcev za zmago zmajev. FOTO: Damjan Žibert

Olimpijo sta rešila 34-letni Ralph Intranuovo, ki je zabil vse tri gole med igro in nato v drugem poizkusu še kazenski strel in pa njegov soigralec v napadu in kapetan ekipe, 37-letni Tomaž Vnuk. S pomočjo vratarja Alexa Westlunda je bilo to dovolj za dve točki, s katerima držijo zmaji priključek v boju za končnico.

Več kot očitno je, da bo moral trener Olimpije malce prevetriti kadrovsko zasedbo, saj nekateri ne (z)morejo igre in tempa na tem nivoju. Zatorej, kljub porazu Jesenic so lahko v Podmežakli veliko optimističnejši pred nadaljevanjem sezone, kot pa v Tivoliju.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DarthRevan
19. 11. 2007 23.16
Angel, ne vem katero tekmo si ti gledal, ampak da pri 3-0 nehaš igrat to ni nič drugega kot poklanjanje zmage nasprotniku.
usneni angel
19. 11. 2007 22.01
zakaj če olimpija zmaga, napišejo, da so jim železarji zmago poklonil??? lepo vas prosim...sedaj so bili pač olimpjci boljši, prej pa železarji...pa jim zato olimpija ni zmage poklonila.... pa za brezveze se tukaj neki kregate o stilersih in dragonsih....oboje je za moje pojme brezveze, ker ne znajo ne eni ne drugi, ma sploh nben več (niti js :) ) več športno navijat. športno navijanje pomeni tudi športni poraz...
DarthRevan
19. 11. 2007 19.46
Mike99, glede na to da je bila tekma v TIVOLIJU, je sramota za Dragonse, da se je plavžarje SPLOH SLIŠALO! Ne morejo te gostujoči navijači preglasiti v domači dvorani, lejga!
hot-shot69
19. 11. 2007 18.38
Jest sm pa slišov da so dragonsi po pi**i dobil. Ni pa izklučeno, da so Dragonsi spet kakšne starčke, ki so res samo zaradi tekme prišli.
mike99
19. 11. 2007 18.25
Gen.T , ampak pozabis pa povedat da tisti avstrijci so kulturni fani ki ne mecejo v tujih dvoranah bakl na led in zalijo domacih, tako kot to delajo prepametni plavzarji in seveda ker policija ni nic ukrepala proti plavzarjem, so mogl ukrepat dragonsi in to tok uspesno da se plavzarjev sploh ni vec slisal do konca tekme,prakticno so utihnl. Zdj pa ne vem al zarad batin k so jih kasiral al zato k je olimpija koncn zacela na konc igrat in gole zabijat? OLIMPIJA OLIMPIJA OLIMPIJA
DarthRevan
19. 11. 2007 18.03
Mike99, če so dragonsi koga "Pre****i" to samo govori o njihovi navijaški kulturi in kaki revčki so v glavi. In vsak, ki se mu to zdi smešno, je tudi revček. Po zamgi Dunaja na Jesenicah 0-5 so navijači obeh ekip skupaj pili brez incidentov.
DarthRevan
19. 11. 2007 15.41
HudoResen, z luknjo v kolenu se ne da hokeja igrat, zato je podarjanje manjše zlo...
HudoResen
19. 11. 2007 15.08
Članek ima nesprejemljiv naslov; v neskladju z stereotipom; gorenjčki ne podarjajo, ****