Šport

Zavec znova v ringu

Maribor, 13. 04. 2007 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Edini slovenski profesionalni boksar Dejan Zavec bo po enoletnem premoru ponovno boksal pred domačo publiko

Zavec se bo 12. junija boril v Mariboru
Zavec se bo 12. junija boril v Mariboru FOTO: POP TV

Najboljši slovenski poklicni boksar Dejan Zavec (22 zmag, od tega 13 s KO, brez poraza) bo 12. junija v Mariboru znova stopil v ring. Največja želja njegovega tabora je, da bi se boril za naslov evropskega prvaka v velterski kategoriji (do 66,7 kg), če pa ekipi nasprotnika ne bo uspelo pridobiti, bo 30-letni Zavec branil naziv prvaka Evropske unije.

Dejan Zavec oziroma Jan Zaveck, kot ptujskega boksarja kličejo v Nemčiji, kjer na treningih preživi največ časa, se po dveh letih znova vrača na domača tla. Mariborska dvorana Tabor bo v torek, 12. junija, nedvomno polna. V ekipi si najbolj želijo, da bi svoj naziv evropskega prvaka branil Ganec z belgijskim potnim listom Jackson Osei Bonsu.

Šestindvajsetletni boksar je doslej na 24 dvobojih od skupno 25 zmagal, od tega je ring 21-krat zapustil z knock-outom. V primeru, da Belgijec ne bo želel braniti naziva, se bo Zavec pomeril z enim številnih izzivalcev za pas prvaka Evropske unije, ki ga je Ptujčan osvojil 17. februarja.

"Najbolj sem vesel dejstva, da bom spet boksal pred domačim občinstvom. To je velika motivacija in tudi želja po zmagi je velika. Na dvoboj sem s pripravami začel že marca, ob strani mi stojita Tomaž Barada in Tomaž Jagarinec, tako da se lahko pripravljam doma, na sparing borbe pa bom čez nekaj dni odpotoval nazaj v Nemčijo," je dejal Zavec, ki bo v Nemčiji treniral pod vodstvom novega trenerja.

Dejan Zavec
Dejan Zavec FOTO: Kanal A



"Da, tam me čaka sprememba trenerja. Namesto Wernerja Kirscha bo moj trener po novem Dirk Dzemski. Takšna je bila politika kluba in mislim, da ne bo težav. Je nekdanji boksar, ki bo opravljal funkcijo začasnega trenerja. Že septembra pa bo trenersko delo opravljal Thorsten Schmitt, ki že zdaj bdi nad nekaterimi šampioni,"
je še dodal Zavec, ki je poudaril, da treningi potekajo nemoteno, prav tako pa ga trenutno ne pesti nobena poškodba.

Omenjeni projekt bo Zavčevo ekipo stal 200.000 evrov, Barada pa si želi, da bi v Mariboru boksal aktualni evropski prvak Bonsu. "Njihovemu taboru smo že pred časom poslali pismo, kjer smo izrazili našo željo, da bi Dejan rad boksal za pas evropskega prvaka. Ko smo želeli zvedeti ime nasprotnika dva meseca pred dogodkom, so se nam samo smejali. Mislim, da bomo lahko nasprotnika izvedeli mesec dni pred borbo, upamo, da bo to Belgijec. V nasprotnem primeru Dejanovi izzivalci stojijo v vrsti, tako da bomo v Mariboru vsekakor gledali vrhunski boks," pa je povedal Barada, sam nekdanji izredno uspešen borec in zdajšnja desna roka slovenskega boksarja.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Just One
15. 04. 2007 19.15
pod sliko napišite Dejan Zavec....ker mu ni ravno Damjan ime :)