Šport

Zavec spet v ringu

Magdeburg, 09. 10. 2007 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski profesionalni boksar Dejan Zavec bo ta konec tedna vnovič stopil v ring, njegov nasprotnik v Magdeburgu pa bo Albert Starikov.

Ptujski boksarski šampion Dejan Zavec bo v soboto zvečer v Magdeburgu lovil svojo 23 zmago med profesionalci.

Dejan Zavec se je pred nekaj tedni poročil s svojo dolgoletno spremljevako Natašo.
Dejan Zavec se je pred nekaj tedni poročil s svojo dolgoletno spremljevako Natašo. FOTO: Jani Dolinšek

Pred nekaj tedni poročeni boksar, poročil se je z dolgoletno spremljevalko Natašo, bo tako po dvoboju brez odločitve v mariborski dvorani Tabor, povrnil zaupanje svojim privržencem, ki bodo z avtobusi pripotovali v predmestje Berlina.

Jorge Daniel Miranda in Ptujčan nista dočakala ponovnega dvoboja.
Jorge Daniel Miranda in Ptujčan nista dočakala ponovnega dvoboja. FOTO: POP TV

Od zadnjega dvoboja so minili že štirje meseci in poškodba arkade, ki jo je na zadnjem profesionalnem obračunu dobil pri trku s Jorgejem Danielom Mirando, je že pozabljena. Zavec se je na povratni dvoboj temeljito pripravljal, vendar je Miranda medtem izgubil naslov prvaka Latinske Amerike in z novim obračunom z omenjenim boksarjem ni bilo nič. Karte so se v velterski kategoriji na novo premešale tudi zavoljo poraza mehiškega šampiona in varovanca razvpitega Don Kinga, Antonia Margerita proti Američanu Paulu Williamsu, ki sta vodilna na lestvici WBO organizacije, medtem ko slovenski tekmovalec na tej lestvici zaseda peto mesto med izzivalci. Enaitridesetletni borec so bo tako po vseh zapletih v Magdeburgu pomeril z Estoncem Albertom Starikovom. Gre za 34-letnega boksarja, ki je imel v dosedanji poklicni karieri 15 dvobojev, od tega jih je osem zmagal (3 s K. O.), sedem pa izgubil.

Zavec je torej pripravljen na novi veliki spopad, z zmago pa bi se še bolj približal tako želenem dvoboju za naslov svetovnega prvaka. Morebiti bi tam že bil, v kolikor ne bi prišlo do nepotrebnega spajanja z Don Kingom, ki mu je vzel veliko časa. Danes se slovenski boksar vnovič pripravlja pod okriljem nemške agencije SES, katere šef je poslovnež Ulf Steinforth.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

x_freak@email.si
10. 10. 2007 16.29
maskalabrandrija, potem pa si se zbudil in ugotovil, da si bil pri baltazarju :)))) A kdo ve a bo kje prenos?????????
kroschester@gmail.com
09. 10. 2007 21.24
maskalabrandrija lepo nabijanje. Zavec bo gladko zmago če z knokavtom nekje med 3 in 6 rundo druače pa po pikah. Mel sem čast da se naredil že par treningov z dejanom lahko samo rečem vsaka mu čast, kakšna vzdržljivost tehnika in moč, predvsem pa srce, ki je pri boksu najbol pomembno!
slivov knedl
09. 10. 2007 14.42
maskalabrandrija:Take sanje bi imel,ko bi te on "prlepu",zbudil bi se pa čez par dni,če bi se?!
maskalabrandrija@yahoo.com
09. 10. 2007 14.02
tegale Zavca zbijem k psa v prvi rundi ga sesujem
matjaz.jah@gmail.com
09. 10. 2007 13.58
x_freak@email.si
09. 10. 2007 13.51
Zavec bo zmagal!