Šport

Zavec proti Saldiviu

Maribor, 18. 05. 2007 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boksar Zavec junija ne bo branil naslova evropskega prvaka, temveč bo boksal s prvakom Latinske Amerike.

Dejan Zavec se bo junija pomeril s Hectorjem Davidom Saldivio, trenutno prvim izzivalcem svetovnega prvaka v velterski kategoriji
Dejan Zavec se bo junija pomeril s Hectorjem Davidom Saldivio, trenutno prvim izzivalcem svetovnega prvaka v velterski kategoriji FOTO: POP TV

Dejan Zavec je na današnji novinarski konferenci v Mariboru presenetil vse zbrane. Čeprav je bilo sprva predvideno, da bo najboljši slovenski boksar 12. junija branil naslov prvaka EU združenja WBO ali pa se boril za naslov evropskega prvaka, bo Zavec na isti dan boksal s prvakom Latinske Amerike, Hectorjem Davidom Saldivio, trenutno prvim izzivalcem svetovnega prvaka v velterski kategoriji.

"Kot veste, je bilo predvideno, da naj bi 12. junija v mariborski dvorani Tabor branil naslov prvaka EU združenja WBO v velterski kategoriji (do 66,7 kg) ali pa boksal za naslov evropskega prvaka. Toda kombinacije okoli obeh dvobojev so padle v vodo in moji managerji in trener so poskrbeli, da bom na isti dan boksal s prvakom Latinske Amerike, Hectorjem Davidom Saldivio, trenutno prvim izzivalcem svetovnega prvaka v velterski kategoriji Mehičana Antonia Margarita," je uvodoma pojasnil Zavec: "S tem se mi odpira velika priložnost, da se še letos pomerim za naslov svetovnega prvaka, kar je moj življenjski cilj."

Za organizacijo dvoboja v Mariboru skrbi Tomaž Barada, ki je dodal: "Vesel sem, da se je tako izteklo, kajti v primeru zmage proti Saldivii bo Dejan na pragu dvoboja za naslov svetovnega prvaka. Prepričan sem, da Dejan take priložnosti ne bo kar tako izpustil iz rok."

Saldivia skoraj nepremagljiv

Triindvajsetletni Hector David Saldivia je kot poklicni boksar 22-krat stopil v ring, kar 21-krat je zmagal in od tega 16-krat s knockoutom. "Čeprav še nisem dobil videoposnetkov njegovih dvobojev, so podatki o uspehih, ki jih ima Hector kot poklicni boksar, dokaz, da je izjemno kakovosten. O njegovih dobrih in slabih straneh se bom prepričal v prihodnjih dneh, potem pa bova skupaj s trenerjem Dirkom Dzemskim, ki zaradi obveznosti ni pripotoval v Maribor, skovala ustrezno taktiko boja," je še dodal Zavec (22 dvobojev, 22 zmag, 13 s knockoutom), ki se že dober mesec na dvoboj pripravlja v Magdeburgu, kamor se bo spet vrnil prihodnji torek.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iChi
23. 11. 2012 09.58
Srečno Trdobojec!