Šport

Zavec knockoutiral Jeskina

Ptuj, 24. 05. 2006 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Reuters
Komentarji
0

Zavec je v dvoboju s Kazahstancem ubranil naslov medcelinskega prvaka združenja WBO v valterski kategoriji.

Dejan Zavec
Dejan Zavec FOTO: POP TV

Ptuj je sinoči doživel enega izmed letošnjih športnih vrhuncev. Dejan Zavec iz bližnjega Leskovca je v dvoboju poklicnih boksarjev za naslov medcelinskega prvaka združenja WBO v velterski kategoriji (do 66,7 kg) premagal Kazahstanca Andreja Jeskina, s čimer je ubranil naslov, ki ga je osvojil leta 2004. Dvoboj Zavec - Jeskin je bil zadnji od skupno devetih, kolikor se jih je zvrstilo v dvorani Center.

Zavec oziroma "Mr. Simpatikus" je Kazahstanca Andreja Jeskina premagal v deseti rundi, ko je sodnik s tehničnim knockoutom moral prekiniti do tedaj precej neenak dvoboj.

Zelo sem vesel zmage, s katero sem dokazal, da spadam v svetovni vrh boksarjev velterske kategorije. Jeskin je izjemno kakovosten boksar, toda tokrat mi ni bil kos. Hvala vsem, ki so verjeli vame, hvala sijajnim navijačem in vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali k temu velikemu uspehu. Z zmago sem še korak bližje prvemu izzivalcu naslova svetovnega prvaka v velterski kategoriji. Dejan Zavec

Zavec boljši vseh deset rund

S suvereno zmago, slovenski šampion je bil od izzivalca boljši vseh deset rund, je Zavec utrdil svoj položaj na svetovni lestvici velterske kategorije, ki sodi v kategorijo "smrti", saj le redki boksarji na vrhu lestvice zdržijo več kot nekaj mesecev. Zavec je z ubranitvijo naslova medcelinskega prvaka naredil tudi nov korak k borbi za naslov absolutnega svetovnega profesionalnega prvaka v tej kategoriji.

Za slovenskega boksarskega asa je bil dvoboj z Jeskinom že 21., odkar se je odločil za poklicno športno pot, hkrati pa tudi 21. zmaga, trinajsta z knockoutom. Jeskin je imel za seboj 15 dvobojev, od tega jih je enajst dobil z knockoutom, trikrat pa je izgubil.

Vredno ogleda

Zavec je pred svojimi gledalci, tekmo je neposredno prenašal tudi Eurosport, kjer je komentator pogosto pohvalil štajersko občinstvo, prikazal odlično predstavo. Že v uvodni rundi je tekmecu dal vedeti, kdo je 'gospodar ringa'. Pobuda je bila ves čas na njegovi strani, narekoval je ritem boja in njegovi siloviti udarci z levico in desnico so zadevali Jeskinovo glavo, ki je tu in tam nebogljeno migljala sem ter tja.

Zavec je bil boljši. Ob sebi je imel sijajne navijače. Čestitam mu za zmago. Andrej Jeskin

Kazahstanec je bil tudi v nadaljevanju dvoboja, ki naj bi trajal dvanajst rund, v podrejenem položaju, čeprav je večkrat resno zapretil našemu boksarskemu asu, ki pa je vselej našel izhod iz težavnega položaja. Zavec je ob bučni podpori gledalcev iz runde v rundo lomil tekmečev odpor in dokazal, da je boljše telesno pripravljen, saj sta v uvodnih rundah tekmovalca pokazala izreden ritem in tempo.

Jeskin je, načet od močnih udarcev, predvsem v drugem delu preživljal težke trenutke, a je dokazal, da je izredno čvrst in vzdržljiv boksar. Kar nekajkrat se je znašel na robu knockouta, a se je vedno izvlekel. Toda v deseti rundi mu to ni uspelo. Zavec ga je zasipal s serijo udarcev in sodnik je malo pred koncem runde prekinil neenak dvoboj in v dvorani Center je zavladalo veliko veselje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.