Šport

Zamenjavi za Mourinha

London, 20. 09. 2007 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na klopi angleškega nogometnega moštva Chelsea ne bo več kraljeval Mourinho, temveč Clarke in Grant.

Avran Grant
Avran Grant FOTO: POP TV

Avram Grant in Steve Clarke bosta zamenjala portugalskega trenerja Joseja Mourinha na klopi angleškega nogometnega moštva Chelsea, je na današnji spletni strani objavila londonska ekipa. Omenjena trenerja sta bila takoj po "sporazumni prekinitvi" Mourinha s Chelseaja glavna kandidata za zahtevno strokovno mesto, vodstvo kluba, ki je v lasti nesramno bogatega Rusa Romana Abramoviča, pa je izraelsko-škotsko trenersko navezo danes tudi uradno imenovalo na ta položaj.

Nov dvojec bo samostojen trenerski krst na klopi londonskega moštva imel v nedeljo, prvi nasprotnik pa bo silno zahteven - angleški prvak Manchester United na Old Traffordu.

Britanski mediji so že prej poročali, da je Mourinho napovedal svoj odhod nekaterim igralcem kar z SMS sporočilom, potem ko je Chelsea v ligi prvakov igral z Rosenborgom iz Trondheima le neodločeno 1:1. Presenečena pa naj bi bila uprava kluba, je poročala britanska tiskovna agencija PA, ki je med drugim zapisala, da naj bi trener pred tem o svoji odločitvi obvestil pet nogometašev, okrog polnoči pa naj bi bili z njegovo odločitvijo seznanjeni vsi.

Uspešna kariera
Svoj odhod je napovedal kar prek SMSov
Svoj odhod je napovedal kar prek SMSov FOTO: Reuters

Vodilne britanske stavnice so se odločile v svojo ponudbo vključiti tudi stave o tem, kam bo pot v prihodnje zanesla kontroverznega strokovnjaka, ki je s Portom osvojil tako pokal UEFA kot ligo prvakov. Sodeč po stavnici William Hill ima 44-letni Mourinho največ možnosti za prevzem portugalske reprezentance (razmerje 2-1) in za glavnega trenerja Barcelone (5-2). Sledijo pa Real Madrid (6-1), Milan (8-1), Benfica in Porto (10-1), Inter in Juventus (14-1) ter Arsenal, Liverpool, Manchester United in Tottenham (16-1).

Portugalec je na Stamford Bridge prišel poleti 2004, potem ko je s Portom slavil v ligi prvakov. V Londonu je nadaljeval svojo izjemno uspešno kariero ter zato leta 2005 podpisal petletno pogodbo. V evropskih pokalih pa s Chelseajem ni osvojil tako želene lovorike.

Na tekmi z Rosenborgom pa je klub tretjič zapored v sezoni ostal brez zmage, kar naj bi bil razlog za odhod trenerja. Chelsea, klub ruskega multimilijarderja Romana Abramoviča, namreč prav tako ne blesti v angleški ligi, kjer je trenutno le na petem mestu prvenstvene razpredelnice. To naj bi bil tudi eden od razlogov, da je med trenerjem in Abramovičem v zadnjem obdobju prihajalo do napetosti.

Bogata odpravnina

Mourinhu se obeta bogata odpravnina v višini 35,8 milijona evrov ali 25 milijonov angleških funtov. Portugalski strateg je imel z londonskim moštvom veljavno pogodbo do leta 2010, njegova letna plača pa je znašala 5,2 milijona funtov. Štiriinštiridesetletni trener naj bi imel v pogodbi posebno klavzulo v primeru odpustitve, po nekaterih podatkih pa naj bi mu ruski lastnik Roman Ambramovič moral izplačal za vsaj 50-odstotno večjo triletno plačo.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mapa
21. 09. 2007 09.32
"... Štiriinštiridesetletni trener naj bi imel v pogodbi posebno klavzulo v primeru odpustitve, po nekaterih podatkih pa naj bi mu ruski lastnik Roman Ambramovič moral izplačal za vsaj 50-odstotno večjo triletno plačo." sem vsaj povprecno inteligenten a tega stavka ne razumem., se posebej, ce imam v mislih se prvi stavek tega odstavka o 25 mio funtov odpravnine.
dejan22@email.si
20. 09. 2007 20.54
ghandi, čestitam, končno nekdo ki nima opranih možganov! Tko kot si napisal vsi ostali so reveži, jaz ne vem, a so ljudje res postali takšne ovce ali pa so res še samo bebci na svetu ki ne zmorejo misliti niti malo s svojo glavo! Namreč kdo misli da so klubi v Evropi v najmočnejši ligah(Španija, Anglija, Italija, Nemčija, Francija) vsaj top-5 klubi revni je enostavno IDIOT brez hrbtenice in lastnih možgan!
badabum
20. 09. 2007 19.18
grosman- ostali evropski velikani so pa reveži, ki se prebijajo v ligi prvakov brez denarja,sponzorjev...Igralci ,ki igrajo za real,barco,manchester... se borijo za klub.Njih ne zanima denar,oni nimajo po 200.000 EUR tedenske plače, ONI SE BORIJO ZATO KER IMAJO RADI SVOJ KLUB A NE?!?!?... Ne piši neumnosti...
dejan22@email.si
20. 09. 2007 18.14
Legenda zapušča(zapustila) modre! Le kam ga bo vodila pot? To menda ne bo vprašanje ali pač? Kamorkoli bo šel bo prvak to sploh ni dileme, v središču pozornosti in predvsem zaščitni znak kluba!
grosman@email.si
20. 09. 2007 09.35
haha, prav tak. So mislili da bodo z denarjem evropski prvaki
drzavljan35
20. 09. 2007 08.58
Verjetn pride v kak slovenski klub zdej :):)