Šport

Zahovič osvaja Ljudski vrt

Maribor, 12. 10. 2007 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jure Zorčič
Komentarji
10

Nekdanji zvezdnik in športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič se pripravlja na dokončni naskok na vijoličasti nogometni klub.

Potem ko je nekdanjemu slovenskemu nogometnemu zvezdniku Zlatku Zahoviču pred približno letom dni spodletel naskok na vrh Nogometne zveze Slovenije, na katerem so Zaho in njegovi somišljeniki želeli zrušiti predvsem predsednika NZS Rudija Zavrla, se je letos vendarle znašel na položaju športnega direktorja kluba iz Ljudskega vrta. Še pred lansko izredno skupščino NZS na Brdu pri Kranju je Zahovič neprevidno ciljal tudi na izbrano funkcijo v slovenski nogometni reprezentanci. V igri sta bili selektorska ali pa funkcija športnega direktorja državne reprezentance, vendar tudi pri tem projektu ni bil najbolj uspešen.

Predsednik NZS Rudi Zavrl in Zlatko Zahovič
Predsednik NZS Rudi Zavrl in Zlatko Zahovič FOTO: Jani Dolinšek

Zahovič pa se je pred meseci znašel tam, kamor verjetno tudi najbolj sodi, v štajerskem Ljudskem vrtu, kjer je kmalu po svojem formalnem prihodu in ustoličenju začel voditi samosvojo kadrovsko in športno politiko mariborskega kluba. Predsednik Drago Cotar, sicer prvi mož Zavarovalnice Maribor, ki je že dolgo tudi največji pokrovitelj kluba, in „teniški“ direktor NK Maribor Bojan Ban seveda od Zahovičevega prihoda na mesto športnega direktorja živita v globoki senci nekdanjega kapetana pozlačene nogometne selekcije, ki pa naj bi se počasi pripravljal tudi na značilen prevzem kluba.

Po vzoru na nogometno-poslovni model trzinskega igralniškega milijonarja Joca Pečečnika, ki je veliki gospodar pri NK Interblock iz Ljubljane, se naj bi tudi prodorni Zahovič pripravljal na vsestranski prevzem NK Maribor, po katerem bi utegnil na ključne položaje v klubu postaviti tudi nove ljudi in svoje somišljenike.

Tiho soglasje najvplivnejših naj bi že imel

Zlatko Zahovič, trenutno športni direktor pri NK Maribor
Zlatko Zahovič, trenutno športni direktor pri NK Maribor FOTO: Jani Dolinšek

Pragmatični Zahovič naj bi za ta svoj projekt že pred začetkom letošnje tekmovalne sezone pridobil tudi tiho soglasje najvplivnejših klubskih funkcionarjev in največjih pokroviteljev, njegov prevzem vijoličastega kluba in moštva pa naj bi bil tesno povezan tudi z dokončanjem prenove stadiona v Ljudskem vrtu. Zahovič naj bi s skupino slovenskih in tujih poslovnežev 'by pass' nadzor nad NK Maribor izvedel najkasneje po koncu letošnje tekmovalne sezone, saj naj ne bi bil najbolj zadovoljen z delovanjem ter poslovno in nogometno usmeritvijo NK Maribor.

Tako tudi njegov prijatelj in trenutno trener vijoličastih nogometašev Milko Djurovski na mariborski klopi ostaja zgolj do prihodnje pomladi, ko naj bi Zahovič v Ljudski vrt pripeljal tudi novo in predvsem zelo zveneče trenersko ime.

Tudi NK Maribor, podobno kot številni drugi športni klubi v tej deželi, deluje v okviru društva. V nogometnih in tudi poslovnih krogih vplivni Zahovič pa naj bi po tem dokaj pričakovanem poslovno-nogometnem manevru v Ljudskem vrtu ostal dlje kot le do konca letošnje sezone. Zlatko ima z vodstvom NK Maribor podpisano štiriletno pogodbo o poslovnem sodelovanju, kar sicer pri vsem tem ne igra nobene vloge, zaenkrat pa se je pametno izognil trenerski klopi ali pa zgolj mešetarskim nogometnim transferjem igralcev v Sloveniji in tujini.

In zakaj Zlatko v NK Maribor ne vloži svojega denarja, svojih silnih milijonov evrov? Zato, ker je delovanje in vodenje nogometnega kluba v Sloveniji skorajda v večini primerov še vedno nedonosen ali pa vsaj zelo rizičen posel. Zahovič pa je predolgo živel v bogati nogometni Evropi, ki deluje po povsem drugačnih kriterijih in v precej bolj razjasnjenih razmerah, kot je to v navadi v tej športno zelo nepredvidljivi Sloveniji.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janmuha@mail386.com
12. 10. 2007 19.19
ma ZAHO CAR on ns je prpelov na s.p. cist tko!! dej povejte kaj je naredu ZAVRL a??Čism popolnoma nič ni naredu za slo. nogomet tko da ZAVRL ti si en bizgec
olta49@siol.net
12. 10. 2007 17.27
Z.Z kar pogumno naprej.Neoziraj se za raznimi komentari mi ti stojimo ob strani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
user491
12. 10. 2007 13.58
Zaho = car. Ste bli pa veseli ko je zabiu gol iz prostega strela v zadnji minuti proti YU na kvalif.tekmi. Takrat je biu pa dobr an? PI_DE DVOLIČNE
Mi?0
12. 10. 2007 11.34
@cocacola: zakaj vsi mislijo da je Katanec zrežiral "pravljico", a noben n e ve da je on dobil že izoblikovano reprezentanco izkušenih mačkov, izoblikovala pa sta jo Verdenik in Prašnikar. Drgač pa Zahovič bo rešil NKM saj je osebnost ki nekaj pomeni tudi v Evropskem nogometu, in je tudi magnet za sponzorje. Se mi pa zdi da je tudi toliko pošten da denarja ne bo basal v svoj žep. LP iz LJ
pentagon
12. 10. 2007 11.11
BRAVO ZAHO!!!!!!!!!!!!!!!! Vse lepo in srečno na vrh. Zaslužiš si....., glede na to, kaj si naredil ua slovenski nogomet, kot igralec, človek. Zveza z Zavrlom in še primi zraven pa je ena velika kotlovnica pepela in dreka
m_tito
12. 10. 2007 10.24
Če bi bil jest takrat predsednik države ko so bli naši na SP in je Zdrahovič delal tiste piz****e bi ga definitivno dal zpret. Zdej se pa neki vn meče pa reklame za Lidl dela pa kr neki.
coctacola
12. 10. 2007 09.34
zahovic=zdrahar, katanec=pravljica
coyoteugly82@gmail.com
12. 10. 2007 09.26
@pepi34: Se ti ne zdi, da je NK Maribor že kar nekaj časa pred prihodom Zahoviča, bil v krizi?
violaMB
12. 10. 2007 09.23
Samo da ne bojo, ko vaši dreki v LJ, prilezli v 4 ligo pa bo vse super
pepi34
12. 10. 2007 09.03
Kako lahko clovek z oliko pocestnika in IQ-jem otroka zleze tako dalec? Zato pa je NK Maribor tam kjer je. Verjetno bodo drugo leto igrali celo v drugi ligi.