Šport

Začenja se liga prvakov

Monako/Monte Carlo, 30. 08. 2007 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znani so vsi udeleženci nogometne lige prvakov. Hrvaškemu Dinamu preboj naprej ni uspel.

Nogometašem Slavije je z zmago nad Ajaxom uspel pravi mali čudež
Nogometašem Slavije je z zmago nad Ajaxom uspel pravi mali čudež FOTO: Reuters

Nogometaši so v sredo sklenili odločilni krog kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov. Favoriti so v veliki meri upravičili svojo vlogo, za malo presenečenje je poskrbela le praška Slavia, ki je doma z 2:1 ugnala nekdanjega evropskega velikana Ajax iz Amsterdama in bo nastopala v elitni družbi nogometnih klubov. Izjemno tesno je bilo tudi v Glasgowu, kjer si je Celtic šele po streljanju 11-metrovk zagotovil napredovanje v dvoboju z moskovskim Spartakom, v rednem delu pa sta se obe tekmi končali 1:1.

Najprej se je uvrstil tudi Arsenal, poleg njega pa še trije anleški klubi
Najprej se je uvrstil tudi Arsenal, poleg njega pa še trije anleški klubi FOTO: Reuters

Londonski Arsenal je s 3:0 doma ugnal drugo moštvo iz češke prestolnice Sparto. Napredoval je tudi nemški Werder, ki je po drugi težki tekmi še enkrat premagal zagrebški Dinamo, spet pa so bili Hrvati tisti, ki so imeli več od igre, Nemci pa so bili tudi na Maksimiru spretnejši pri polnjenju nasprotne mreže (2:3).

Španska Valencia je na gostovanju z 2:1 potrdila zmago s prve tekme (3:0) proti Elfsborg Borasu. Napredovali so tudi ukrajinska Šahtjor Donjeck in Dinamo Kijev, Steaua iz Bukarešte, turška Bešiktaš in Fenerbahče, Benfica iz Lizbone in Rosenborg Trondheim. Že dan prej so bili uspešni Glasgow Rangers, rimski Lazio in Liverpool.

Odprto ostaja le vprašanje zmagovalca dvoboja med atenskim AEK-om in FC Sevillo. Tekma bo zaradi tragične smrti nogometaša Antonia Puerte odigrana v ponedeljek, Španci pa imajo s prve tekme prednost 2:0.

Evropskemu prvaku naklonjen žreb

Evropska nogometna zveza (UEFA) je pred petkovim obračunom za evropski superpokal, za katerega se bosta pomerila evropski prvak Milan in prvak pokala UEFA Sevilla, v Monte Carlu izžrebala skupine najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja - lige prvakov. Evropski prvak Milan se bo meril v skupini D skupaj z Benfico, Celticom iz Glasgowa in Šahtjorjem iz Donjecka, lanski finalist Liverpool pa v skupini A skupaj s Portom, Olympiquom Marseillom in Bešiktašem.

Skupina A:
Liverpool
Porto
Olympique Marseille
Bešiktaš

Skupina B:
Chelsea
Valencia
Schalke
Rosenborg

Skupina C:
Real Madrid
Werder Bremen
Lazio
Olympiacos

Skupina D:
Milan
Benfica
Glasgow Celtic
Šahtjor Donjeck

Skupina E:
Barcelona
Lyon
Stuttgart
Glasgow Rangers

Skupina F:
Manchester United
Roma
Sporting Lizbona
Dinamo Kijev

Skupina G:
Inter Milano
PSV Eindhoven
CSKA Moskva
Fenerbahce

Skupina H:
Arsenal
Sevilla/AEK
Steaua Bukarešta
Slavia Praga



SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.