Šport

Za las zgrešili končnico

Jesenice, 13. 03. 2007 21.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jeseniški hokejisti so izgubili odločilno tekmo proti Dunaju, čeprav so v zadnji minuti še vodili.

Jeseničanom je zmaga spolzela med prsti
Jeseničanom je zmaga spolzela med prsti FOTO: POP TV

Hokejistom Acroni Jesenic ni uspela uvrstitev v končnico avstrijske lige Ebel. V zadnjem krogu so Jeseničani s porazom proti neposrednemu tekmecu Vienni Capitals po streljanju kazenskih strelov z 1:2 (0:0, 1:0, 0:1; 0:1) izgubili četrto mesto ter sezono končali kot peti. Dunajčani bodo nadaljevali boje v končnici, njihov tekmec v polfinalu bo Red Bull Salzburg.

Pomembnost tekme je na začetku zavezala noge obema ekipama, hitreje pa so se nato zbrali gostje. Jeseničani so bili sicer večkrat nevarni ob številčnih prednostih, toda siloviti streli Aleša Krajnca in soigralcev so postali plen vratarja Scotta Fankhouserja. Dunajčani so že v prvi tretjini zapravili dve veliki priložnosti za vodstvo, ko sta bila v deseti in 19. minuti sama pred vrati Gabra Glaviča Manuel Latusa ter Marc Tropper; prvi je streljal čez vrata, drugemu pa je Glavič strel s skrajnimi močmi ubranil.

Silovit začetek domačih v drugi tretjini in poskusa Jean-Philippa Pareja in Tomaža Vnuka niso obrodili sadov, na drugi strani pa so bili tudi Avstrijci zelo nevarni, a je domačo mrežo večkrat rešil Glavič. Na polovici tekmi se je Anže Terlikar sam znašel pred vrati Dunajčanov, a ni bil uspešen, minuto kasneje pa je Marcel Rodman zadel zunanji del vratnice. Jeseničani niso izkoristili niti pete prednosti z igralcem več, toda v trenutkih, ko je sodnik Schimm v 35. minuti dvignil roko za novo dunajsko izključitev, so se domači navijači prvič razveselili: Jeseničani so na led poslali šestega igralca, silovit strel branilca Krajnca pa je končal v golu. Gostje so po golu postajali vse bolj živčni, Bob Wren pa je dobil tudi desetminutno kazen.

Jeseničani so se v zadnjem delu hitro posvetili obrambi izida, vendar so morali tudi gostje paziti, da ne bi prejeli še enega zadetka. Več dela je imel domači vratar, ki je v 45. minuti tudi popravil napako svoje obrambe, ko je pred jeseniškimi vrati izgubila plošček. Odločitev bi lahko prinesel Fox v 59. minuti, a z enega metra ni zadel, kazen pa je prišla 66 sekund pred koncem: Dunajčani so v igri brez vratarja uspeli izenačiti po strelu Roberta Lukasa, ko je klonil tudi odlični Glavič.

V podaljšku so bili Dunajčani boljši in nevarnejši, zadeli tudi prečko, gola pa ni bilo in odločali so kazenski streli. Pri obeh moštvih sta bila uspešna po dva izvajalca, zato so bile na vrsti še posamične serije, pri katerih pa prvi štirje strelci tudi niso bili uspešni, mož odločitve pa je bil šele v osmi seriji Bob Wren, potem ko je gostujoči vratar ubranil zadnji strel Davidu Rodmanu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dvorana Podmežakla, gledalcev 5000, sodniki: Schimm (Nemčija), Erd, Falkner (Avstrija).
Strelci: 1:0 Krajnc (Varl, 35.), 1:1 Lukas (Werenka, 59.); kazenski streli: Fox, M. Rodman, Pare za Acroni Jesenice; Wrenn 2, Setzinger, Craig za Vienno.
Kazenske minute: Acroni Jesenice 10, Vienna Capitals 16 + 10.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

V končnico so se po 56 krogih rednega dela uvrstili Red Bull Salzburg, Beljaški VSV, Black Wings Linz in Vienna Capitals. V polfinalu se bodo Dunajčani v dvoboju na tri zmage pomerili s Salzburžani, najboljšim moštvom rednega dela, drugi par je VSV - Linz.

Polfinale se bo začel že v četrtek in končal najkasneje 25. marca. Veliki finale pa se bo z uvodno tekmo začel 27. marca, zmagovalca polfinala bosta igrala na štiri zmage, tako da bo odločitev o prvaku lige Ebel padla najkasneje 10. aprila.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vegos
14. 03. 2007 16.20
Tekma je bila pa za infarkt :) Če potegnem črto: ------------------------------------ 1... Vesel sem, da sem bil zraven, ko se je sezona za Železarje zaključila. 2) Vesel sem, da so fantje pokazali, kje se igra pravi hokej in konec koncev so za sabo pustili tudi Innsbruck. 3) Penali so loterija in to je dejstvo. Ko je šel dunajski golman D. Rodmanu na pak pri zadnjem strelu, je bila to zelo visoka stava z njegove strani. 4) EBEL, vidimo se drugo leto!
kgb@akcija.net
14. 03. 2007 15.58
hahahahahaha, take neumnosti kot je rsp napisal pa že dolg nisem prebral
vwpassat2000@email.si
14. 03. 2007 13.32
rsp.123 | 14.03.2007 | 10:21 Pa dobr kje Ti zivis? Na luni??? Zabarji premagali Jesenice ----> HAHAHA Boljse bo da se Ti zresnis.
rsp.123@email.si
14. 03. 2007 10.21
Ja, kdor previsoko leta, potem lahko precej boleče tudi pade. Se mi zdi, da ste bili mal preveč naduti, zdaj ko vam pa nekaj ni uspelo, so pa vsega krivi žabarji. Prav bolano vas je poslušat, dejte se no mal zresnit !! Tko ste vsaj moralno SLO prvaki, kar sicer bolj malo šteje, ampak, ali si predstavljate, kaj bi blo, če bi vas v SLO finalu stresli še žabarji??
bopa
14. 03. 2007 09.06
Čestitam Jesenicam, da so vrnile gledalce in novo upanje v hokej. Škoda ker je za njih zdaj konec sezone. Finale slovenskega prvenstva bo brez Jesenic res klavrno. Delno nosijo krivdo tudi Jeseničani, ker so jeseni mogoče podcenjevali slovensko prvenstvo in so mislili, da bodo z drugo postavo zlahka prišli v finale. Na drugi strani nosi HZS oz. HNLj (7 Ljubljančanov v vodstvu zveze, 0 Jeseničanov - vir: sobotne Slovenske novice) veliko večjo odgovornost. Njihova prva prioriteta naj bi bila razvoj slovenskega hokeja. Če bi to bil njihov interes, bi morali ustrezno prilagoditi tekmovalni sistem. Tako bomo prikrajšani za spektakel, ne bo polnih tribun in Olimpija bo konec koncev prvak s kislim priokusom. Škoda. Ostane nam le še svetovno prvenstvo in če bo šlo vse po načrtih uvrstitev v skupino A. Upamo, da s Kopitarjem.
janmuha@mail386.com
14. 03. 2007 07.47
svaka čast jesenicam , res so prkazal dobro igro sam pač smola! no o zvezi sploh ne mislm zgublat besed k vsi vemo da so sami lopovi!!!!!!!! bo pa nasledn let finale ol.- jes. ;)
g12345@email.si
14. 03. 2007 05.54
pa še v državni ligi ne bo nič, ker gredo pač nekateri na roko nekaterim. klasika. sicer ni kaj, so pač tvegali in izgubili, pa vseeno je za hokej velika škoda, da se bosta za prvo mesto borili slavija in olimpija. naša krovna organizacija bi jim vseeno lahko šla toliko na roko, saj bi se s tem njihove lastne debele riti verjetno bolj debelile kot se bodo sedaj - ali pač? morda pa česa ne vemo.
kgb@akcija.net
13. 03. 2007 22.51
škoda,ampak dkazal pa smo da se nas morjo bat