Šport

Z Becksom do svetovnega prvenstva

London, 09. 01. 2008 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Angleži bodo s pomočjo zvezdnika Davida Beckhama poskušali dobiti kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2018.

Bo Angliji uspelo s pomočjo Beckhama?
Bo Angliji uspelo s pomočjo Beckhama? FOTO: Reuters

Angleški nogometni zvezdnik David Beckham je v torek obiskal kabinet britanskega predsednika vlade Gordona Browna. Obisk sicer ni bil službene narave, toda na enournem sestanku sta Beckham in premier spregovorila o morebitni pomoči nekdanjega kapetana angleške reprezentance pri promociji kandidature za organizacijo svetovnega nogometnega prvenstva leta 2018.

Britanski premier Gordon Brown je za pomoč prosil tudi Beckhama.
Britanski premier Gordon Brown je za pomoč prosil tudi Beckhama. FOTO: Reuters

Po besedah Browna bo vlada storila vse, da Anglija dobi organizacijo prvenstva - Anglija je doslej gostila prvenstvo le leta 1966 - pri tem pa računa na Beckhamovo pomoč. "Beckham je odigral briljantno vlogo pri kandidaturi Londona za olimpijske igre leta 2012. Je eden zaslužnejših, da smo igre dobili. Angleži smo mu za to hvaležni in upamo, da nam bo pomagal tudi pri kandidaturi za svetovno prvenstvo," je dejal Brown, ki je Beckhamu obljubil, da bo obiskal njegovo nogometno akademijo.

Brown in člani njegove družina, s katerimi se je Beckham prav tako srečal, so veliki ljubitelji nogometa. "Nogomet lahko odigra veliko vlogo pri vzgoji otrok. Še posebno pri revnejših ljudeh," meni premier.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.