Šport

Williamsova razred zase

Melbourne, 27. 01. 2007 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

Američanka Serena Williams je v finalu teniškega turnirja v Melbournu nadigrala prvo nosilko Marijo Šarapovo.

Serena Williams je nepričakovano zlahka odpravila Marijo Šarapovo in gledalce prikrajšala za napet dvoboj
Serena Williams je nepričakovano zlahka odpravila Marijo Šarapovo in gledalce prikrajšala za napet dvoboj FOTO: Reuters

Ameriška teniška igralka Serena Williams je zmagovalka prvega letošnjega turnirja za grand slam v avstralskem Melbournu. V finalu je zlahka s 6:1 in 6:2 po samo uri igre odpravila Rusinjo Marijo Šarapovo in se tako veselila svojega osmega naslova za veliki slam ter tretje avstralske krone.

Kljub temu pravi, da je to ena najlepših zmag njene kariere. Toliko slajša je, ker je ugnala prvo nosilko, poleg tega pa se je na turnir uvrstila šele kot 81. igralka, saj je minulo sezono zaradi poškodbe kolena večino turnirjev izpustila. Z zmago v Melbournu se je na ženski teniški lestvici WTA povzpela na 14. mesto.

"To je bila čudovita zmaga, saj sem tolikokrat poslušala kritike. Toliko ljudi, ki so govorili same negativne stvari. Da nisem pripravljena, ko sem v resnici bila v življenjski formi. Saj pri meni je vedno tako, recite mi, da ne morem in pokazala vam bom, da se da. Zdaj sem resnično presrečna, da sem vsem tistim zlobnim jezikom pokazala, da nimajo prav, zdaj lahko visoko v zrak dvignem zmagovalni pokal," je po dvoboju povedala mlajša od teniških sester Williams, ki je solzna zmago poklonila leta 2003 ubiti polsestri Yetunde Price: "Zmago bi rada poklonila svoji sestri, ki je ni več med nami. Ime ji je Yetunde. Zelo jo imam rada. Ne želim jokati, ampak pred dnevi sem si rekla, če mi uspe zmagati, bi rada zmago poklonila njej. Zatorej, hvala Tunde."


Serena Williams je s to zmago postala šele druga nepostavljena igralka, ki ji je uspelo na koncu premagati vse konkurentke. Prvi je to leta 1978 uspelo Chris O'Neill, ki se je v turnir podala kot 111. igralka.

Nepostavljena Williamsova, ki je na turnir prišla kot 81. igralka, je za svoj osmi veliki slam in skupno tretji v Avstraliji po letih 2003, 2005 in 2007 prav pometla z nasprotnico. Ta zmaga je po 15 odigranih turnirjih prva po dolgem času, nazadnje se je zmage veselila prav v Melbournu.

Šarapova, ki v Avstraliji ni pokazala najboljše igre, je šele prvič v karieri izgubila finale grand slama. Odgovora na odlično predstavo nasprotnice ni imela. "Nikoli je ne smeš podcenjevati. Vem, česa je sposobna in to je danes pokazala. Doslej je to že velikokrat bilo moč videti," je menila po dvoboju. V tolažbo pa ji je lahko dejstvo, da bo kljub porazu prevzela mesto številka 1 na teniški lestvici.

V moškem finalu se moči merita Švicar Roger Federer in Čilenec Fernando Gonzalez.

Dvojčka Bryan drugič zapored


V konkurenci moških dvojic sta Američana Bob in Mike Bryan za svojo drugo zaporedno zmago na avstralskem turnirju s 7:5 in 7:5 premagala švedsko-belorusko navezo Jonas Bjoerkman - Maks Mirni. Za brata Bryan je to peti naslov za grand slam v karieri.

Dvojčka, ki sta leta 2004 in 2005 izgubila v finalu avstralskega turnirja, sta se prvič na tako velikem tekmovanju veselila ubranitve naslova. Za zmago je dvojica prejela 267.000 evrov.


Izida:

- ženski finale:
||Serena Williams (ZDA) - Marija Šarapova (Rus/1) |6:1, 6:2||
- finale moških dvojic:

||Bob in Mike Bryan (ZDA/1) - Jonas Bjoerkman/Maks Mirni (Šve/Blr/2)| 7:5, 7:5||

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.