Šport

Vuković gre v Gummersbach

Ljubljana/Velenje, 10. 01. 2008 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Rokometaš velenjskega Gorenja po koncu sezone zapušča slovenske podprvake. Novi cilj je Gummersbach.

Drago Vuković po koncu letošnje sezone zapušča vrste velenjskega Gorenja.
Drago Vuković po koncu letošnje sezone zapušča vrste velenjskega Gorenja. FOTO: Slavko Kolar

Na rokometni tržnici je iz dneva v dan bolj vroče. Pred vrati je evropsko prvenstvo in v kolikor bodo posamezniki igrali na vrhunskem nivoju, bo njihova cena iz dneva v dan višja. Tega se zavedajo predvsem v evropskih velikanih, kjer imajo igralske križanke za prihodnjo sezono tako rekoč zaključene.

V Nemčiji je nekako najbolj burno, med drugim pa je na dan pricurljala vest, da naj bi vrste Vfl Gummersbacha okrepil igralec velenjskega Gorenja Drago Vuković - Vuk. Eden najbolj kakovostnih tujcev v slovenski rokometni ligi, je bil tarča številnih klubov že pred začetkom letošnje sezone, kot vse kaže pa po letošnji sezoni vendarle zapušča Slovenijo. Splitčan Vuk, ki je prvo pravo evropsko izkušnjo doživel kot igralec Zagreba, je zadnji dve sezoni nadvse uspešno branil barve Gorenja,  po koncu sezone pa naj bi okrepil Gummersbach, kjer igra njegov reprezentančni kolega Vedran Zrnić.

Spomnimo, da so se Nemci letos slovenski publiki že predstavili, in sicer v Celju, v drugem delu tega elitnega rokometnega tekmovanja pa bodo igrali tudi proti Vukovićevim aktualnim delodajalcem.

Popularni Vuk se s hrvaško reprezentanco mudi na pripravah za evropsko prvenstvo.
Popularni Vuk se s hrvaško reprezentanco mudi na pripravah za evropsko prvenstvo. FOTO: Reuters

Iz Gorenja v Gummersbach

V minulih letih so šefi Vfl Gummersbacha že poslovali z Velenjčani, in sicer sta četo Islandca Alfreda Gislassona okrepila Hrvat Vedran Zrnić in Srb Momir Ilić. Omenjena igralca, ki sta v Nemčijo odšla pred dvema sezonama, sta se v mestecu, ki je od Kölna oddaljeno 100 kilometrov, več kot le dobro znašla, medtem ko je Ilić pravzaprav kar prvi zvezdnik moštva.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.