Šport

Vujačič učinkovit v NBA

New York, 03. 11. 2007 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tokrat so v ligi NBA igrali tudi vsi slovenski košarkarji najbolje pa je šlo Saši Vujačiču, ki je za Los Angeles dosegel kar 12 točk.

Saša Vujačič je za Los Angeles dosegel kar 12 točk.
Saša Vujačič je za Los Angeles dosegel kar 12 točk. FOTO: Reuters

Phoenix Suns je v ligi NBA izgubil z Los Angeles Lakersi z 98:119, Saša Vujačič pa je v petnajstih minutah dosegel kar 12 točk, dva skoka, eno ukradeno žogo in podajo za Los Angeles.

New Jersey Nets je z Boštjanom Nachbarjem (29 minut, sedem točk, dva skoka, ena ukradena žoga) doma visoko izgubil z ekipo Toronto Raptors (69:106); Rašo Nesterovič je za Toronto v triindvajsetih minutah dosegel štiri točke, tri ukradene žoge, skok in podajo. Charlotte Bobcats je doma ugnal Milwaukee Bucks s 102:99, Primož Brezec pa je v dvajsetih minutah prispeval po dve točki in skoka ter eno podaja za Charlotte.

Rašo Nesterovič za Toronto dosegel štiri točke.
Rašo Nesterovič za Toronto dosegel štiri točke. FOTO: Reuters

Orlando Magics je na svojem parketu izgubil z ekipo Detroit Pistons z 92:116, Chicago Bulls s Philadelphio76ers s 85:96, Minnesota Timberwolves pa z moštvom Denver Nuggets z 91:99. Doma so zmagali Indiana Pacers z ekipo Miami Heats (87:85), Atlanta Hawks z Dallas Mavericks (101:94), Cleveland Cavaliers z New York Knicks (110:106), Boston Celtics z Washington Wizards (103:83), New Orleans Hornets s Portland Trail Blazers (113:93), San Antonio Spurs s Sacramento Kings (96:80), Los Angeles Clippers pa z Golden State Warriors (120:114).

Kevin Garnett je na svoji prvi tekmi za ekipo Bostona dosegel 22 točk, 20 skokov in pet podaj ter nakazal, da bi se lahko njegovo novo moštvo ponovno vrnilo na pota stare slave. Doslej je namreč osvojilo rekordnih 16 naslovov prvaka NBA, vendar nobenega v zadnjih 22 letih. Še več, lani je končalo na zadnjem mestu vzhodne skupine z vsega 24 zmagami. Z Garnettom in Rayom Allenom, ki sta se pridružila Paulu Piercu (28 točk), pa naj bi se vrnili na vrh NBA. V Clevelandu sta bila najučinkovitejša LeBron James (45 točk) in Daniel Gibson (24), slednji je v vsega dveh minutah zadnje četrtine nanizal štiri trojke. Tony Parker in Tim Duncan sta dala po 15 točk za tretjo zaporedno zmago branilcev naslova iz San Antonia.

Vladimir Radmanovič (19 točk) in Kobe Bryant (16 točk in 11 skokov) sta bila najučinkovitejša v ekipi Jezernikov. Zmagala je tudi druga ekipa iz Los Angelesa. V ekipi Clippersov se je izkazal Chris Kaman (26 točk, 18 skokov), čeprav je med tekmo dobil tri šive pol levim očesom zaradi udarca tekmecev. Carmelo Anthony, ki je dosegel 22 od svojih 33 točk v drugem polčasu, Allen Iverson (24 točk) in Marcus Camby (14 točk, 21 skokov, pet blokad) so bili najboljši v ekipi Denverja, ki je dosegla drugo zmago zapored. Prav toliko zmag ima po zaslugi Dannyja Grangerja (25 točk) in Ikeja Dioguja (16 točk), tudi Indiana.

V ekipi Toronta se je izkazal Italijan Andrea Bargnani z 21 točkami, šest več pa jih je na drugi strani dosegel Richard Jefferson. Atlanta (Joe Johnson 28 točk) je prvič po sedmih letih zmagala na svoji uvodni tekmi sezone, četudi je na drugi stani stal razpoložen Nemec Dirk Nowitzki (28 točk). Prvo tekmo v sezoni je doživela tudi Brezčeva ekipa, v kateri sta bila najboljša Raymond Felton (26 točk in 12 podaj) in Jason Richardson (21 točk). Očitno pa postaja, da Seattle ne bo več gostil tekem NBA. Lastnik SuperSonicsov Clayton Bennett je dejal, da zaradi mestnih oblasti ne morejo zgraditi nove dvorane, prav tako pa so zaradi slabega obiska v rdečih številkah, zato je uradno predlagal vodstvu lige, da se ekipa preseli v Oklahoma City.
jz/jz

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.