Šport

Vreme zagodlo Kozmusu

Göteborg, 11. 08. 2006 11.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Finale meta kladiva, v katerem bo nastopil tudi Primož Kozmus, je zaradi slabega vremena prestavljeno na soboto.

Primož bo na finalni nastop moral še počakati
Primož bo na finalni nastop moral še počakati FOTO: POP TV

Slabo vreme z občasnimi močnimi nalivi je prisililo prireditelje evropskega prvenstva, da nekoliko spremenijo urnik tekmovanja. Sprememba je v slabo voljo spravila tudi slovensko reprezentanco, saj finale meta kladiva, v katerem bo nastopil tudi Primož Kozmus, ne bo na sporedu danes, kot je bilo sprva predvideno, ampak jutri (ob 13.45 uri).

Prestavitev je vodstvu slovenske odprave povzročila dodatne težave, saj bi se morali Kozmus in njegovi spremljevalci v soboto že vrniti v domovino. Tako jim bodo morali zamenjati letalske vozovnice.

Romanova izpadla

Neverjetno hitro je bilo danes že v kvalifikacijah, v predtekih na velikih tekmah je bilo zelo redko hitreje. Ker je v skupini nastopilo 14 tekačic, smo se na začetku precej prerivale. Pred zadnjim krogom pa mi je nekoliko popustila koncentracija in sem namesto o svojem tempu začela razmišljati o tekmicah. Kljub izpadu pa sem zadovoljna, saj sem prvič dokazala, da lahko tudi na velikih tekmovanjih tečem tako, kot na ostalih mitingih v sezoni. Sonja Roman

Sonja Roman je peti dan 19. atletskega evropskega prvenstva v Göteborgu v prvem krogu kvalifikacij teka na 1500 m v prvi skupini zasedla deseto mesto (4:13,59) in se z 22. časom med 29 sodelujočimi ni uvrstila v finale.

Romanova bi morala za finale teči 4:08,56, kar je le malce počasneje od njenega osebnega rekorda (4:08,30), ki pa se mu letos ni približala. Najhitreje je tekla 4:11,24, doslej pa je na velikih tekmovanjih po pravilu tekla krepko pod svojimi najboljšimi dosežki leta. Tokrat je bila še 600 m pred ciljem v vodilni skupini, v kateri sta Rusinji Julija Čiženko (1., 4:05,74) in Tatjana Tomaševa (2., 4:05,81) narekovali zelo hiter tempo.

Podelili pet paketov odličij

Belgijka Kim Gevaert je po zmagi na 100 m osvojila še drugo zlato, tokrat na 200 m s časom 22,68 sekunde, Švedinja Susanna Kallur je zmagala na 100 m ovire (12,59) Belgijka Tia Hellebaut je bila najboljša v skoku v višino (2,03 m), v teku na 3000 m zapreke je zmagal Finec Jukka Keskisalo (8:24,89), v deseteroboju pa je dvodnevno tekmovanje na prvem mestu končal Čeh Roman Šebrle (8.526 točk).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.