Šport

Vprašljiv nastop na SP

Ljubljana, 18. 09. 2006 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na petkovem večernem treningu si je slovenski as na bradlji Mitja Petkovšek izpahnil dva prsta na levi roki.

Mitja Petkovšek ima veliko smolo pred nastopom na SP na Danskem
Mitja Petkovšek ima veliko smolo pred nastopom na SP na Danskem FOTO: Reuters

Slovenski as na bradlji Mitja Petkovšek je imel veliko smolo v času intenzivnih priprav na bližnje svetovno prvenstvo v moški in ženski športni gimnastiki, ki ga bo od 13. do 21. oktobra gostil danski Aarhus. Na petkovem večernem treningu - v telovadnici sta pozno zvečer pri vadbi novega elementa ostala le še Petkovšek in njegov trener Edi Kolar - si je namreč hudo izpahnil dva prsta na levi roki. "Nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu je zato zelo vprašljiv, k sreči pa so zdravniki precej optimistični vsaj glede moje vrnitve h gimnastiki," je še precej v šoku dejal Petkovšek.

"Na petkovem poznem večernem treningu sem si pri učenju enega izmed dveh novih elementov, ki sem ju pripravljal za svetovno prvenstvo, izpahnil dva prsta. To je zame velik šok, še zdaj kar ne morem verjeti, kaj se mi je pripetilo. Žal me o tem opominja pošteno zatečena roka v opornici, saj je poškodba še sveža. Na urgenci so pregledali kosti in dejali, da k sreči vsaj zlomljeno ni nič, vendar bo šele jutrišnji pregled z magnetno resonanco pokazal, kako resna je poškodba," je razlagal svetovni prvak na bradlji, ki bi moral v Aarhusu braniti naslov iz Melboruna, ko sta skupaj z Aljažem Peganom na drogu še pozlatila SP leta 2002 v Debrecenu.

Slovenija je novembra lani po 35 letih, ko se je leta 1970 na SP v Ljubljani veselil legendarni Miro Cerar, spet dočakala nov naslov svetovnega prvaka v športni gimnastiki. In to ne le enega, saj je v znameniti Rod Laver Areni zadnji dan 38. prvenstva kar dvakrat odmevala Zdravljica.


"Moj nastop na Danskem je zelo vprašljiv, k sreči pa so zdravniki optimistični vsaj glede nadaljevanja kariere. Pravijo, da športna pot ni ogrožena in želim si, da bi lahko telovadil vsaj še nekaj let. Vse je zdaj odvisno od terapije in rehabilitacije, če se bom lahko vsaj 'obesil' na bradljo, bom stisnil zobe in nastopil v Aarhusu, vendar ne v primeru, če bo to ogrozilo mojo nadaljnjo kariero," razmišlja Petkovšek, ki je obenem tudi premočno vodilni v skupnem seštevku na lestvici svetovnega pokala na bradlji.

"To je žal sestavni del športa in treninga. Več bo znano po pregledu z magnetno resonanco. Če je tkivo in vezivo notri zdravo, potem so zdravniki rekli, da bi lahko nastopil tudi na svetovnem prvenstvu. Vendar je potrebno počakati, kaj bodo rekle preiskave in kako bo potekalo okrevanje," je dejal Kolar, ki je obenem tudi selektor reprezentance. Dokončna ekipa za nastop na SP bo določena tik pred prvenstvom, prvi teden oktobra, po svetovnem pokalu v Mariboru ter pripravah in pregledni tekmi na Vrhniki.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.