Šport

VIDEO: Rutenka spet 'doma'

Ljubljana, 08. 02. 2008 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tina Hojnik
Komentarji
0

Nadaljuje se rokometna Liga prvakov. V goste k velenjskemu Gorenju prihaja sloviti Ciudad Real, za katerega igra tudi Sergej Rutenka.

Sergej Rutenka
Sergej Rutenka FOTO: Reuters

Belorus, zdaj s španskim potnim listom, se tako vrača v kraj, od koder je resno zakorakal v svetovni rokometni svet. V Velenju je Sergej Rutenka za Gorenje zaigral s 17. leti, korak naprej pa je storil v dresu Celja Pivovarne Laško, ko so Celjani v sezoni 2003/2004 osvojili naslov evropskega klubskega prvaka. Dobil je tudi slovenski potni list, za slovensko reprezentanco pa je igral nazadnje na lanskem SP v Nemčiji, ko je bila Slovenija deseta.

Kmalu po prestopu iz Celja v Ciudad Real je slovensko državljanstvo zamenjal za španskega, vendar za njihovo reprezentanco še ne bo zaigral. Ciudad Real na jutrišnji tekmi Lige prvakov velja za nespornega favorita, 26-letni Belorus pa je kljub temu prepričan, da bodo imeli v Velenju proti Gorenju veliko dela. Španski ekipi se namreč nekoliko še pozna utrujenost, saj je večina igralcev Ciudad Reala imela ključno vlogo v svojih reprezentancah na evropskem prvenstvu na Norveškem. Več pa v video prispevku...

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.