Šport

VIDEO: Peticija za Duduja

London, 25. 02. 2008 10.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na tisoče navijačev po svetu zahteva dosmrtno prepoved igranja nogometa za Martina Taylora.

Navijače, oboževalce in vse tiste, ki cenijo osebnost in dela nogometaša Eduarda da Silve je združila skupna ideja. S peticijo želijo spodbuditi nogometno zvezo Anglije naj Martinu Taylorju, da Silvinem krvniku, prepove igrati profesionalni nogomet.

Na www.petitiononline.com navijači pišejo, da za takšen nepreviden štart nogometaša Birmingham Cityja ni opravičila. Prav zato za branilca Taylorja zahtevajo prepoved igranja do konca njegovih dni. Šokirani privrženci po svetu oddajajo številne komentarje in se zgražajo nad brutalnostjo dogodka.

Medtem se je iz šok sobe javil tudi nesrečni Brazilec s hrvaškim potnim listom. Kot vse kaže bo rehabilitacija trajala manj, kot so napovedovali strokovnjaki. „Vrnil se bom. Bodite prepričani v to. Ne vem še, kdaj in kako, toda vrnil se bom. In to še boljši kot sem bil,“ obljublja Dudu, ki „mesarju“ Taylorju ne zameri brutalnega posredovanja. „Pravijo, da je bil pri meni v bolnici, toda bil sem pod narkozo, tako da ga nisem videl. Verjamem, da je tudi njemu težko pri srcu. Meni je danes že bolje, po včerajšnjih nečloveških mukah, je sedaj bolečina končno popustila. Še posebej, ko me je v bolnici obiskala hčerkica Lorena,“ je za hrvaške medije spregovoril da Silva, ki prav danes praznuje 25 let.

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ncnau
26. 02. 2008 12.37
A ko je Roy Keane totalno zbil koleno Hallandu pa ni bilo nobene peticije? In ta start Keana je bilo maščevanje, ko je Halland poškodoval Keana! Zakaj pa njega ne banat za celo življenje? Prosim vas ljudje, tega Taylor ni hotel narest... Jebat ga, končalo se je na najbolj grd način možno!
nebuloza
26. 02. 2008 07.05
istwuu kaj sodnik pokaže... v skrajnem primeru lahko tudi rdeči karton, samo zaradi nepazljivosti igralca (odvisno od sodniške ocene kako nevaren start je bil - in ponavljam namera tu ne igra nobene vloge)... Čeprav je nogomet velik biznis, je vendar še vedno le igra, ki bi morala bazirati na okvirih Fair playa. Upam da se bodo z opozarjanjem na ta prekršek nekatere stvari premaknile na bolje.
DarthRevan
26. 02. 2008 03.17
hot-shot69 | 25.02.2008 | 14:27 Vam res ni jasno, tip je šu v njega s podplatom, pa ni važno a je hotu zadet žogo ali njega. Ja, kazen za to je karton primerne barve. Kar je bilo tudi storjeno.
rockyx@misek.com
25. 02. 2008 22.26
grdelin na www.petitiononline.com (ki je omenjen v članku) je 75% podpisanih angležev ali hrvatov ostalih 25% pa je spamma v stilu "I need crack" in "i will replace him". Sem si vzel čas in šel pogledat na arsenal.com in videl samo samo emaile od ljudi, ki mu želijo čimprejšne okrevanje in vrnitev na zelenice. Niti en mail pa ne vsebuje zahteve po bilo kaki kazni. Mogoče pa si ti kje drugje na strani videl te zahteve namreč meni se stran zdi nepregledna.
ncnau
25. 02. 2008 22.10
No poznavalci, potem pa mi povejte, kaj sodnik piska oz. pokaže, če gre za igro s potplatom? Dejstvo je, da je Taylor hotel naresti prekršek nad Eduardom, ampak niti v sanjah ni hotel povzročit take hude poškodbe! Še napišite, da je to zarota Angleža proti Hrvatu, ker so Hrvati izločil Angleže iz Eura! Skoraj na vsaki tekmi sodnik piska igro s potplatom, mogoče pokaže rumen karton... Ampak doživljenska prepoved igranja? To lahko podpišejo samo retardirani debeluhi, ki fuzbal spremlajo iz fotela s pirom in čipsom v roki...
grdelin
25. 02. 2008 21.04
ej ti rockyx kaj te bluzis ti, malo si poglej od kod pisejo vse ljudje-na strani od arsenala...eduardu pa zelim cim prejsnje okrevanje...
Silvijo Lutar
25. 02. 2008 20.17
ja @Mighty sem lih malo prej gledal pa slišal da res ne bo igral. škoda, ful mi ga je žal. ampak kot ti praviš se zgodi.
Mighty
25. 02. 2008 19.47
Silviyo21 na veliko žalost ni šanse da bo igral na Euro velike so možnosti da celo do konca leta ne bo igral tko da ...fuck it! Ampak fasciniral me je z svojo izjavo "je***a to je šport se zgodi" res svaka čast dudu hitro okrevaj!!!!
partisfreek
25. 02. 2008 19.18
Veste koliko igralcev bi že moralo dobiti dosmrtno prepoved igranja, vendar s časom se vse pozabi, škoda za eduarda sam to se dogaja v nogometu. Se noben ne spomni lani kako je golman od Chelsea dobil udarec v glavo in ima še zdaj železno ploščico v glavi. Pa seveda ne smemo pozabiti na gospoda Materazzia, ki bi moral že zdavnaj končati kariero. To ni edini primer zato naj se ljudje malo ohladijo.
nebuloza
25. 02. 2008 18.45
Škoda kej komentirat ker edino hot-shot69 pravilno razmišlja, namreč šlo je za start s podplatom... end of story! Namera gor ali dol tu nima veze... start na igralca s podplatom (beri nevarna igra) se mora sankcionirat ne glede na to ali se igralca sploh dotakneš. Taylor mora biti 'primerno' kaznovan... vsaj za opomin tovrstnim igralcem...
mavrah007@gmail.com
25. 02. 2008 18.16
Dajte no... peticija za prepovedanje igranja... lepo vas prosim. Saj mu ni nalašč zlomil in poškodoval. Poškodbe so pač sestavni del športa... Drugač pa poglejte malo posnetke na kakšni strani in tut podobnih štartov in zlomljenih nog je bilo že OGROMNO. Npr. ravno pred sv. prvenstvom Cisse (FRA). Pa nobeden ni pomislu na kako peticijo.
rockyx@misek.com
25. 02. 2008 18.00
"Šokirani privrženci po svetu oddajajo številne komentarje in se zgražajo nad brutalnostjo dogodka." Da se SVET strinja z dosmrtno prepovedjo pa mislim, da je najbolj neumna izjava. Z takšno kaznijo se strinjajo ANGLEŽI in mislim, da oni ne morejo zastopita SVETA? Pač je najebal...ni lepo ampak tak pač je... to je šport in tu so poškodbe!
danid
25. 02. 2008 15.45
dobr to je pa že preveč. jebiga dons je šport tak da se dogaja use mogoče. dobr da ne zbirajo peticije za smrtno kazen. o keri so to bedniki. Eduardo čim prej ukrevi. Taylor-ju pa par tekm prepovedi igranja pa mal denarne kazni.
koky
25. 02. 2008 14.53
To da mu je tko hitro odpustil je mogoče tudi posledica, da Dudu točno ve kako se Taylor počuti, saj je lani na treningu na podoben način zlomil nogo svojemu soigralcu(mislim da Marijanu Buljatu).
koky
25. 02. 2008 14.46
To, da mu je Dudu odpustil je mogoče tudi posledica tega, da je tudi Dudu že povzročil enako poškodbo in to na trening tekmi. Takrat je mislim da zlomil Marijana Buljata, soigralca.
Blaž Hajdinjak
25. 02. 2008 14.30
Vsi tisti, ki bi revežu, ki je nesrečo povzročil, pripisali takšno kazen, naj pomislijo, če sami v življenju še nikdar niso iz malomarnosti naredili kaj takaga, kar bi se lahko podobno končalo. Greh je namreč v motivu in ne v posledici in dvomim, da je imel Taylor namen poškodovati nesrečnika. Bravo Da Silvi, da je vsem zlonamernežem zaprl usta in sam - največja žrtev dogodka - Taylorju brez problema odpustil...
hot-shot69
25. 02. 2008 14.27
Vam res ni jasno, tip je šu v njega s podplatom, pa ni važno a je hotu zadet žogo ali njega.
Silvijo Lutar
25. 02. 2008 14.03
Dosmrtna prepoved je res malo preveč. Ni bil nameren prekršek se pač to dogaja v nogometu in ne samo v profesionalnem tudi v amterskem. Da Silva je še enkrat več dokazal, da je pravi profesionalec in pokazal etiko v nogometum, saj bi malo igralcev reagiralo tako kot je on, brez zamere Taylorju. Upajmo da Eduardo čim prej okreva in da do prihajajočega prvenstva uspe nastopiti za Hrvaško nogometno reprezentanco.
GTR
25. 02. 2008 13.57
Morš bit res kreten, da podpises tako peticijo. To je grob šport, model se je vrgu na zogo in nikakor ni nalašč zadel de Silve. Nogomet je grob šport, takšne so posledice, naj zdaj ne jokajo debili, to je poklicna poškodba...
robinud@volja.net
25. 02. 2008 13.33
Eh, lepo se vidi, da je Taylor že bil v zraku, ko je da Silva brcnil žogo. Cilja je žogo, katero je v zadnjem trenutku brcnil da Silva, torej tam kjer je bila žoga, se je naenkrat znašla njegova noga. Avti v nesrečah naredijo tisočkrat hujše poškodbe, pa se noben ne pritožuje, tu pa bi folk linčal zaradi enga zloma noge.